Reklama

Reklama

Grotesque

Obsahy(1)

"Vzrušuješ mě, rozřežu Tě na kousky." Mladý unesený pár se vzbudí ve strašidelném sklepení, svázaný a skalpovaný. Dlouhé a šílené mučení právě začalo. Po Saw a Kostce se zrodil nejkrutější japonský horor. (MIDO FILM)

Recenze (288)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Když už někdo natáčí horor o třech postavách v komorním prostředí, měl by v rozpočtu přitlačit alespoň na honoráře herců, nebo to dopadne jako tady a tam, kde by slušnější herec dokázal dodat požadované emoce, tady jsou jenom herci z ranku ochotnického představitele křoví č. 4 v Divotvorném kostelníku od Chrchlala Hudlaláka. A že to má nějaké ty gore scény? Ok, ty jsou docela slušně natočené a nesnaží o zbytečné, krvavé fullfrontaly, které by jen odhalili nejisté triky, ale naopak je střihač dávkuje se správnou délkou, ale to je tak asi všechno. Emoce postav, nic, jejich herectví, nulové, takže jakékoliv zaujetí pro děj je minimální a přítomné mučení je dost nudné a neinovativní, přičemž závěr je natolik debilní a bizarní, že se změnil z hororu na bohapustou komedii. Fin. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Áno, je to choromyselná sračka, ale tak skvelo natočená a tak barbarsky útočiaca na najzákladnejšie ľudské pudy až sa pre mňa stáva extrémne silným diváckym zážitkom a s tým geniálnym! neočakávaným záverom (rýdzo Japonský humor) sa viac než kedykoľvek inokedy dostáva na jazyk slovné spojenie Guilty pleasure ako býk. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je nářez!! Nebo "zářez" dalo by se také napsat ... V poslední době zjišťuji, že pravým "domovem" exploitation žánru je zřejmě Japonsko a i když jsem si dlouhou dobu myslel, že šílené krutosti natáčené v Hongkongu počátkem 90. let (tzv. HK CAT III exploitations), nemůže nic překonat, zával japonských filmů podobného ražení mne stále více přesvědčuje, že tohle je skutečně ta "nejzvrácenější" země v oblasti kinematografie, jaká existuje ... Konec filosofování (které je jen osobním názorem ..) a něco k filmu. Sadistický perverzní úchylák chytne kluka a holku, ty přiváže k "mučícím prknům" na stojato aby na sebe viděli a už asi od 3. minuty začíná "tortura" ... Film obsahuje skutečně všechno co si lze a nelze představit ... Sexuální zneužívání (obou!), psychické a psyhologické týrání ("Pokud odmítneš mučení nebo už Ti to bude stačit, začnu s tvojí přítelkyní!"), manipulace, nože, dláta, kladiva, hřebíky, motorová pila ... Kastrace - pche, kdysi nejvyšší tabu, tabu mi to přišlo jako jedna z běžných praktik ... No prostě brutální extrém!!! Úchylný, zvrácený, mučivý, odehrávající se v podstatě v jedné místnosti - mučírně. Ovšem co musím uznat, brutalita filmu není samoúčelná a některé goreefekty jdou mimo kameru. Divák je přece jen mírně, ale skutečně mírně "šetřen". Filosofie filmu je pak jasná od začátku, co je člověk schopen vydržet a udělat pro lásku. Jaké perverzní úchylky můžou v jednom člověku dřímat ... Film je výborně technicky zvládnut. i když podle mne reaguje silně na původní odpady-série "Guinea Pig", jedná se o dílo které nese jisté myšlenky a je špičkově choreograficky zvládnuto. Bohužel mi trochu pokulhávaly herecké výkony a neseděl moc herec hrající sadistu, ale i tak je to prostě v rámci okrajového subžánru pecka. Upozorňuji, že film je určen pro okrajové a zřejmě trochu ujeté publikum, běžní diváci RUCE PRYČ nebo vám je ta motorovka ufikne!!! Nemůžu nesrovnat s horším, ale ještě více perverznějším a ujetějším Kogyaru-gui: Oosaka terekura hen/Eat The Schoolgirl (1997) a absolutní špičkou, spíše sexploitationem Dâku rabu: Rape/Dark Love: Rape (2008), který je pro mne osobně vrcholem moderního exploitationu ... Každopádně tohle je rovněž neuvěřitelná šííílenost!!!! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Na rovinu řeknu, že nemít to tak zábavný a komediální závěr, který skvěle dostojí názvu filmu a u nějž jsem vyprskl smíchy, šel bych s hodnocením mnohem níže. Po většinu filmu jsem se totiž tak trochu nudil. První půlku filmu jsem přemýšlel, pročpak jej ti Angličani zakázali, vždyť přece trošku netradičně pojaté softporno není zase tak nic strašného. Pak to sice trochu přitvrdí, ale není to nic, co bych již něviděl jinde. A filmu samotnému asi moc nepřidá, že jsem po většinu času, co jsem ho sledoval přemýšlel nad tím, proč většina filmových a literárních psychopatů musí poslouchat klasickou hudbu. Ne že bych měl něco proti klasické hudbě, naopak, mám ji moc rád, ale tenhle stereotyp už začíná zasmrádat kýčem. Prostě a jasně, někdo na tom určitě ulítne, ty předpoklady to má, mě ale samoúčelné gore mučeníčko moc nebere, a i tu počáteční erotickou část bych si dokázal představit působivější. Ale Asiatka mě nezklame takřka nikdy, natož v podobné situaci :-). K horšímu připočítávám ještě nesympatického záporáka s naprosto odpuzujícím českým dabingem. 2,5* ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na rovinu řeknu, že zde není k vidění nic nového, ale Japoncům se podařilo v sedmdesáti minutách prezentovat tu nejzvrácenější podívanou, která se dá jen v lidské představivosti stvořit. Asiaté jsou mistry ve stupňování atmosféry a to se mi na jejich filmech líbí asi nejvíc. Nejprve diváky pořádně navnadí, potom zvolní tempo a během okamžiku opět zaútočí na divákovu mysl. Tady tomu nebylo jinak. O tom že motorová pila se dá dobře využít nejen v Texasu vás přesvědčí ihned na začátku mučení. Prsty a dokonce i celá ruka brzo okusí její ostří. Čím víc se blížil konec, tím míň mě však kupodivu film bavil. Finish sice nabídl docela zajímavou podívanou, ale úplný závěr zcela znevážil předchozí děj a na obrazovce se odehraje taková parodie hodná pro céčkové filmy. Kousací hlava vypadala trapně a když začala plakat, tak jsem to zastavil. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • První země, ve které byl film zakázán, je Velká Británie. Dále byl zakázan také v Norsku. (Vojtino)
  • Ve filmu hrají pouze tři lidé. (uprchlice)
  • Skoro celý film se odehrává ve strašidelném sklepení. (Yoshimitsu)

Reklama

Reklama