Reklama

Reklama

Grotesque

Obsahy(1)

"Vzrušuješ mě, rozřežu Tě na kousky." Mladý unesený pár se vzbudí ve strašidelném sklepení, svázaný a skalpovaný. Dlouhé a šílené mučení právě začalo. Po Saw a Kostce se zrodil nejkrutější japonský horor. (MIDO FILM)

Recenze (288)

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Udělala mi radost verze Grotesque - Unrated version. Jen v necenzurované verzi je možno plně vidět, zda to předčilo SAW a podobné. Co se týká brutality, může si s nimi podat ruku. Co se týká ale příběhu, totálně pohořívá. SAW a distributorem zmiňovaná Kostka mají děj geniálně promyšlený. Grotesque oproti tomu má jen jednoduchý děj, kde sadista ve sklepení dlouze mučí mladý pár s tím, že když dojde vzrušení, tak je pustí. Je dobrý doktor, takže udržet je naživu mu problém nedělá. A tady přichází to, v čem má Grotesque vynikat. Brutalitou a sadismem za hranicí únosnosti. Jelikož se mnou nějak výrazně nehnul SAW, Kostka, Collection, Srpski film a ani třeba Lidská stonožka, tak toto nemohlo také. S méně otrlejšími jedinci to ale jistě hne a některé scény až moc. Já ale musím ocenit postavu sadisty. Ne, opravdu nemám stejnou úchylku jako on, ale jeho klid a vyrovnanost na mě až skoro udělala dojem. A za posledních 10min, hlavně za jednu scénu kde jsem se opravdu zasmál, ty **** prostě dát musím. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Japonská variace na "Hostel", kde jde opravdu jen a jen o násilí. Rozhodně mi ve filmu nevadí krev a k hororu násilí určitě patří ale vadí mi, když je samoúčelné. Celý film je jen o mučení mladého páru. Takže více než hodinu sledujete jak někdo, někomu, něco řeže, trhá, přitlouká, zapichuje, vypichuje, stříhá a ... honí. Pro účely filmu jsou navíc "hrdinové" trochu nesmrtelný a očividně jim moc nevadí, že jim někdo vypíchl oko nebo uřízl ruku a překvapivě jim nevadí ani vyndaný střeva. Co mám k tomu říct je to prostě pí*ovina. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Zemřel bys pro ni?- Torture porno jehož necenzurovaná verze má tu správnou šťávu. Mladý pár je svázaný, ale ne skalpovaný, to oficiální text pěkně kecá. Než dojde na pilu, je čekání mučivě dlouhé, pak se vše rozjede. Náhrdelník z prstů připomene Univerzálního vojáka a uši, bradavky Fulciho Rozparovače, likvidace oka Andaluského psa a střeva dají vzpomenout na Statečné srdce a Celu. Gore efekty jsou vydařené a maniak správně cynický. Aki si ovšem nenechá jen tak něco líbit a její závěrečná řeč by rozzuřila i mrtvého. Kdysi jsem dal 3*, po dlouhých letech zvedám za splatterové finále - potěšilo a pobavilo. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Co všechno je člověk ochoten podstoupit, aby zachránil toho druhého? Opravdu kvůli němu chcete zemřít? Ochutnat tu strašnou a nesnesitelnou bolest, která vás připraví o zdravý rozum? Stojí vám to všechno utrpení za to? Asijská kinematografie mě stále překvapuje, podle tohoto kousku asi nikdy překvapovat nepřestane. Říkám si, co všechno jsou filmaři schopni do svých filmových počinů nacpat. Tady do sedmdesáti minut nacpali zvrhlost a zvrácenost. Až mě bude zase chtít někdo k podobnému kousku přemluvit, tak se radši budu věnovat Glenlivetu. Ta mi alespoň navodí příjemnější pocity. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Další úchylák s choutky ubližovat tím nejhorším způsobem. Mučení bylo místama silný, ale na blinkání mi rozhodně nebylo. Nechat si propíchnout kulky silným hřebíkem... to si opravdu nedokážu představit tu bolest. Hned ve mě zamrazí, když na to jen pomyslím. :D Další ukázkový příklad, kde se dabing nepovedl. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Distributoři tohoto filmu doufali, že snímku bude udělen status 18+ z důvodu mučení typu vypichování očí apod. Avšak britská společnost udělující tyto statusy odmítla film s tím, že je sadistický až příliš, což by mohlo mít za následek psychickou újmu diváků. To prakticky znamenalo, že distribuce tohoto filmu je nelegální. (Bossi123)
  • Sadista používá řetězovou pilu značky Makita. (Yoshimitsu)
  • Skoro celý film se odehrává ve strašidelném sklepení. (Yoshimitsu)

Reklama

Reklama