Reklama

Reklama

Grotesque

Obsahy(1)

"Vzrušuješ mě, rozřežu Tě na kousky." Mladý unesený pár se vzbudí ve strašidelném sklepení, svázaný a skalpovaný. Dlouhé a šílené mučení právě začalo. Po Saw a Kostce se zrodil nejkrutější japonský horor. (MIDO FILM)

Recenze (288)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Po prvním flashbacku jsem měl chuť film ukončit, protože něco tak debilního se často nevidí. Naštěstí jsem to neudělal a mohl si tak vychutnat takřka hodinovou nefalšovanou řezničinu. Vidět toho příliš není, ale když si zkusíte představit, že vám někdo hřebíky přibije varlata, tak už neexistuje mnoho více bolestivých kousků. Náš vrahounek je docela sympaťák s celoživotním traumatem, protože smrdí. Je kreativní a i když už jste přesvědčeni, že nic strašnějšího nedokáže již vymyslet, tak vás náhle překvapí. Navíc je zábavný a nejedna hláška mě dokázala rozesmát. Nejlepší byla hláška: ,,Je tam drát!" Konec filmu byl naprosto ujetý a zařadil bych ho do kategorie sci-fi. Nerad bych prozradil nejkouzelnější moment filmu, ale nemohu si pomoct, takže kdo to nechce číst, nechť si zacpe uši, ale já se prostě o kousací letící hlavu nemohl nepodělit. A málem bych zapomněl na moc pěkný hudební vkus vrahounka. Škoda toho vysoce amatérského nádechu. Takhle to budou jenom 3*. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

"Vzrušuješ mě, rozřežu tě na kousky." Sadistický perverzní úchylák chytne kluka a holku, přiváže je k "mučícím prknům" na stojato aby na sebe viděli a už asi od 3. minuty začíná "tortura"... Film obsahuje skutečně všechno, co si lze i nelze představit... Sexuální zneužívání (obou!), psychické a psychologické týrání ("Pokud odmítneš mučení nebo už ti to bude stačit, začnu s tvojí přítelkyní!"), manipulace, nože, dláta, kladiva, hřebíky, motorová pila, kastrace... No prostě brutální extrém!!! Úchylné, zvrácené, mučivé, odehrávající se v podstatě v jedné místnosti - mučírně. Film je výborně technicky provedený. Kódži Širaiši umí mistrně pracovat s malým rozpočtem. Záměrně si napsal scénář, ve kterém je obsažen pouze jeden sklep a trojice herců, čímž mohly veškeré finance padnout na výrobu kvalitních krvavých efektů. Filosofie filmu je pak jasná od začátku, co je člověk schopen vydržet a udělat pro lásku. Jaké perverzní úchylky mohou v jednom člověku dřímat... Bohužel mi trochu pokulhávaly herecké výkony a neseděl moc herec hrající sadistu, ale i tak je to prostě v rámci okrajového subžánru pecka. Upozorňuji, že film je určen pro okrajové a zřejmě trochu ujeté publikum, běžní diváci ruce pryč nebo vám je ta motorovka ufikne!!! /90% + FILM ROKU/ ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Postupne gradujúca šialenosť, či perverzná zvrátenosť, ktorá nemá obdoby. Už dávno som nevidel niečo tak úchylné a brutálne zároveň. Z pohľadu “exploitation”, spĺňa “Grotesque” najvyššie nároky, čo len umocňuje moje presvedčenie, že takýto film, rozhodne nie je pre každého. “Bežný” fanúšik hororu, určite nenájde pochopenie, no pre toho, čo sa naň pozerá z “umeleckého” hľadiska, to bude ako Rembrandt medzi Trabantmi. Celkom slušný “hardcore” s podivne odľahčenou vložkou v jeho jadre, a záverom na smiech, ktorý príjemne pobaví i šokuje zároveň. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Krvák je to fakt dobrý. Nie nadarmo sa hovorí, že Japonci boli cez vojnu najkrutejší v mučení. Veľa vojakov sa radšej rýchlo zastrelilo akoby riskovali japonské zajatie. Pôvodne som chcel dať štyri hviezdy, na plný počet to nemá, pretože je tu hrozne veľa nudných pasáží, ale koniec ma totálne sklamal. Ten urobil z filmu iba rozprávkovú, nereálnu frašku. Pochopil by som to v hororovej komédii, kde by sa to aj celkom hodilo (napríklad v Apokalypse v Hollywoodu je niečo podobné), ale tu to vyznelo veľmi trápne a pokazilo to celý film. ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden japonský magor si rád hraje s nářadím značky Makita. Makiťácký product placement je z celého filmu to nejzdařilejší. Mezi neskutečně tupou nudou občas probleskne soft porno pro začínající sadisty a kolem toho se odvíjí předvídatelný děj. Tento film mohu doporučit všem, kteří chtějí točit horor a potřebují se podívat na všechny chyby, jichž by se mohli dopustit na jednom místě. Z tohoto úhlu pohledu se jedná o vynikající snímek. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu hrají pouze tři lidé. (uprchlice)
  • Distributoři tohoto filmu doufali, že snímku bude udělen status 18+ z důvodu mučení typu vypichování očí apod. Avšak britská společnost udělující tyto statusy odmítla film s tím, že je sadistický až příliš, což by mohlo mít za následek psychickou újmu diváků. To prakticky znamenalo, že distribuce tohoto filmu je nelegální. (Bossi123)
  • První země, ve které byl film zakázán, je Velká Británie. Dále byl zakázan také v Norsku. (Vojtino)

Reklama

Reklama