Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá dívka se dozví o městské legendě Teke Teke poté, co je její kamarádka hrůzným způsobem zabita. Legenda vypráví o ženském duchovi, který nemá nohy. Když navštíví místo, kde její kamarádka zemřela, přijde s ní do kontaktu... (JasonCZ)

Recenze (7)

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Ziadna slava sa nekona a zo zanru hororoveho tam zhola neni nic. Este aj dlzka filmu bola kratka, co neni dobre, ked sa tam dokopy nic nedialo. Neustale kecanie a akcia nikde zo strany velmi rychlo sa pohybujucej zenskej po rukach. Dve akcie je prilis malo a ta vystrekujuca krv v hektolitroch bola na smiech ako aj skakanie tej polovicnej zeny. Zaujimalo by ma, ako ta zenska dokazala rozpolit zenske telo na dve polovice za par sekund a to este krasne rovno, akoby pouzila nejaku pilu a nie jej ruky. Pre mna tam boli ubohe gore prvky, vsetko to vyzeralo slabo a nie vierohodne. ()

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Rozhodně japonský horor druhořadé kategorie, i když zase ne úplně ztráta času. Autor chtěl asi víc propracovat postav, ale to se mu dle mého názoru nepovedlo. Lepší je už duch a úmrtí, které si stále nesou něco z nenapodobitelné japonské hrůzoestetiky. Přece jen, pan režisér si nejlepší odvedl v Norio a Dámě s rozříznutými ústy, přitom tohle je novější. ()

Reklama

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tenhle horor jsem sháněl strašně dlouho, protože k němu prostě neexistují titulky. Pak jsem objevil tenhle web, na kterém se dají sledovat asijské horory s anglickými titulky on-line. No, popravdě jsem od filmu čekal trochu víc. Z osmdesáti procent je vyplněný prázdnou vatou a těch strašidelných scén je tam pohříchu málo. Nicméně image bubáka Teketeke, pohybující ho se po rukou, což vydává právě ten typický zvuk „te-ke-te-ke“, který mu dal jméno, je naprosto famózní. Bezesporu se jedná o jedno z nejděsivějších strašidel, které jsem v asijském hororu viděl. Je strašná škoda, že mu filmaři nedali více prostoru a že neměli odvahu zatlačit v těchto scénách na pilu. Více gore by tomu určitě nevadilo. Celkově to je tedy průměrná duchařina o mimořádně působivém neřádovi, jehož hororový potenciál zůstal ale trestuhodně nevyužitý. Btw nenechte si ujít dovětek uprostřed závěrečných titulků. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ďalší ázijský horor o nasranom duchovi, ktorý masakruje bezbranných teenagerov. Tentokrát však môžem pochváliť len jeho netypický vzhľad: Vyzerá totiž ako ženská, ktorej chýba celá spodná polovica tela, a tak sa bleskurýchlo pohybuje na rukách a skáče ako opica. Keď na niekoho natrafí, skočí naňho a presekne ho na dve časti. Gore tam je, ale za veľa to nestojí. Viac ako celý film ma skôr zaujalo ťapkanie, ktoré duch vydával pri behu, veľká vďaka režisérovi za krátku stopáž. Druhé pokračovanie je už o niečo lepšie, pretože aj keď neponúka nič nové, je tam viac akcie, viac krvi, viac mŕtvol. Ináč ma to veľmi nechytilo. ()

deepspace101 

všechny recenze uživatele

Neohlížej se, jde za námi Teketeke. Přesněji řečeno peláší, že za ní div nezůstává ohnivá čára (ty záběry z pohledu bubáka byly hodně špatný nápad) a kdo se na ni podívá, ten se nejpozději do tří dnů zlomí (smíchy) v pase. Šplíchanec kečupu je v ceně. Neambiciózně pojatý "Ringu" koncept očesala krátká stopáž o násilné tlačení na emoce a rozpatlávání tragédií minulosti, zatímco scenáristova lenost jej obrala o napětí. Nefungující navigace nebo pomalu jedoucí rozměrná vozidla mohou být v běžném životě horor, leč v hororu se jedná spíš o popud k zívání. Postavami se nemá smysl zabývat. Náhodně se objevují a mizejí v hlubinách zapomnění, jak se to tvůrcům hodí do krámu. Teketeke se měla ukazovat častěji, s ní byla aspoň švanda. ()

Zajímavosti (2)

  • Teketeke se v japonské mytologii řadí k pomstychtivým duchům nazývaným onryo. (Keisuke)
  • Film vznikl na motiv známé japonské městské legendy, která vypráví příběh o ženě, kterou v pase rozpůlil vlak, načež se žena vrací, jako duch a rozpůlením v pase mrzačí náhodné kolemjdoucí, kteří se s ní setkají. (Keisuke)

Reklama

Reklama