Reklama

Reklama

Příběhy slavných

(seriál)
  • Česko Předčasná úmrtí (více)
všechny plakáty
TV spot
Česko, (2000–2013), 170 h 29 min (Minutáž: 45–60 min)

Režie:

Petr Lokaj, Zdeněk Gawlik, Pavel Křemen, Petr Kotek, Marek Dušák, Václav Kučera (více)

Hrají:

Josef Kemr, Helena Růžičková, Miloslav Šimek, Július Satinský, Zdeněk Štěpánek, Karel Zich, Jiří Kodet, Stella Zázvorková, Vladimír Dvořák, Eva Jakoubková, Libuše Geprtová, Nataša Gollová (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(196)

Příbuzní, historikové, známí a kamarádi vzpomínají na slavné postavy českého, převážně uměleckého prostředí a snaží se je objektivně přiblížit ostatním. (MJMilan)

Recenze uživatele honajz k tomuto seriálu (2)

Neznámý známý Miloš Kopecký (2000) (S01E12) 

Poměrně solidně natočený dokument, jenž by se dal rozdělit na několik částí - Kopecký a ženy, Kopecký a mlýn, Kopecký a divadlo, Kopecký a jeho boj s nemocí, kopecký a jeho pořad o emigrantech, Kopecký a jeho matka, Kopecký a smrt. Na můj vkus je až příliš mnoho prostoru věnováno vztahům s ženami a vysvětlení jisté Kopeckého filozofie, i to, že ani nešlo tak o sex, jako jisté erotično. Zajímavé. Ale obecně bych víc ocenil i informace - protože se kolikrát naznačuje, že byl Kopecký inteligentní člověk - o jeho vzdělání, zájmech, dalších koníčcích, kamarádovi v Americe, jeho všeobecném rozhledu apod. Nebo třeba i o vztahu k náboženství, když už byla jeho maminka židovka. Ale jinak skutečně poutavý a zajímavý dokument. ()

Dva chrámy Josefa Kemra (2005) (S06E10) 

Možná by mne potěšilo, kdyby místo jeho nejbližších a známých nechali vyprávět i samotného herce skrze jeho dochované zápisky a texty, aby se dalo proniknout do jeho myšlení, ale i tak jde o silný dokument o silné osobnosti, která si na nic nehrála, a byla sama sebou, a dělala, co uznala za vhodné pro své dobro. I na tu víru se člověk u pana Kemra dívá poněkud jinak, než je tomu jinak běžné. ()

Reklama

Reklama