Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život a smrt Vladimíra Vysockého, legendárního ruského herce, básníka a písničkáře. Cyklus Nevyjasněná úmrtí se zabýval osudy zejména českých osobností. Výjimkou byl díl Asteroid 2374, jehož režisér Mikola Hejko si uložil nelehký úkol vyprávět o slavném ruském písničkáři, básníkovi a herci Vladimiru Vysockém, jehož písňovou tvorbu známe i u nás. Vysockij byl autorem více než 700 písní a básní. Řada z nich kriticky poukazovala na nedostatky tehdejšího režimu, čímž Vysockij dráždil tehdejší mocipány, kteří mu ztrpčovali život různými zákazy a omezeními. Pořad, který je znovu uváděn v lednu 2018 u příležitosti 80. výročí narození tohoto umělce, obsahuje unikátní fotografie, filmové záznamy a nahrávky a vystupuje v něm mj. Vysockého matka, syn či bývalá manželka. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem měl tenhle krásný a silný dokument nahraný na VHSce z ČT2 a točil ho stále dokola a dokola; tehdy jsem ještě dost chlastal, takže ke mně jeho obsah promlouval hodně osobně. Pak přišel věk internetu, VHSky letěly do kontejneru, přišly jiné dokumenty, no a tenhle jsem sice nezapomněl, ale rozloučil se s ním a jen občas zavzpomínal na mé oblíbené pasáže. A shodou okolností jsem ho před chvílí objevil tady: http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10123383458-pribehy-slavnych/499223100031006-asteroid-2374/titulky Sakra to mám ale radost! ()

Aky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice silný dokument, což je dáno především mimořádnou atraktivností samotné osobnosti Vysockého. Nejen emotivně, ale i faktograficky ohromně zajímavé. ()

Reklama

progression 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný a hodně osobní dokument o folkovém bardovi Vladimíru Vysockém. Velké množství zajímavých informací z jeho kariéry hudební, herecké i té "osobní" podmalované úryvky písní z jeho repertoáru. Zajímavé rozhovory a postřehy lidí z jeho nejbližšího okolí. Asi to opravdu v životě neměl zdaleka lehké a mocným se moc nezamlouval. Obávám se, že nebýt známého vztahu s Marinou Vladyovou, tehdejší ruský režim by mu život znepříjemňoval ještě daleko více a jeho kariéra by tudíž byla mnohem kratší ... ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama