Reklama

Reklama

Příběhy slavných

(seriál)
  • Česko Předčasná úmrtí (více)
všechny plakáty
TV spot
Česko, (2000–2013), 170 h 29 min (Minutáž: 45–60 min)

Režie:

Petr Lokaj, Zdeněk Gawlik, Pavel Křemen, Petr Kotek, Marek Dušák, Václav Kučera (více)

Hrají:

Josef Kemr, Helena Růžičková, Miloslav Šimek, Július Satinský, Zdeněk Štěpánek, Karel Zich, Jiří Kodet, Stella Zázvorková, Vladimír Dvořák, Eva Jakoubková, Libuše Geprtová, Nataša Gollová (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(196)

Příbuzní, historikové, známí a kamarádi vzpomínají na slavné postavy českého, převážně uměleckého prostředí a snaží se je objektivně přiblížit ostatním. (MJMilan)

Recenze uživatele marhoul k tomuto seriálu (2)

Andělé tě hlídají (2000) (S01E01) 

Krásný dokument o jedné z nejvýraznějších osobností českého divadla. Dokument, ve kterém se vzpomíná, ale zároveň obsahuje zajímavé záběry ze zkoušek, rozhovory paní Sommerové s Petrem Léblem o lásce, životě a smrti, i ukázky představení, která jsou již dávno minulostí. Pan Lébl byl charismatická, talentovaná a pracovitá bytost. Naprosto chápu, že jeho odchod zarmoutil velké množství lidí. Vzpomínají na něj s láskou, úctou a s úsměvem. A já se konečně vrhám na knihu Radky Denemarkové. Chci se dozvědět ještě víc.. ()

Požehnaný prokletý básník Bohumil Hrabal (2000) (S01E10) 

Hrabal je šleha, povinnost, základ. Syrová, trpká třešinka na dortu české literatury, pochopitelně s peckou, která má čtenáře vytrhnout z letargie. Pro mě jsou Bohumil Hrabal a Ota Pavel dvě nejoblíbenější spisovatelské osobnosti, obě si mě získaly nejen svými řádky. Kontroverzní, skromní, s vlastním příběhem,  s chybami, které je polidšťují, moudří, laskaví, osamocení. Že pan Hrabal "odletěl" dobrovolně, nepochybuji. S krmením holubů to tehdy vážně přehnali, ale pal to čert. Kdo se o něj zajímal, kdo ho četl a přemýšlel u toho, myslí si své. Krásný dokument dává divákovi dostatek prostoru, aby si udělal názor. Pasáže, které četli pánové Abrhám a Somr, mířily rovnou do srdce.   "Na jakékoli stránce, kterou otevřete, je film." Jiří Menzel. ()

Reklama

Reklama