Reklama

Reklama

Příběhy slavných

(seriál)
  • Česko Předčasná úmrtí (více)
všechny plakáty
TV spot
Česko, (2000–2013), 170 h 29 min (Minutáž: 45–60 min)

Režie:

Petr Lokaj, Zdeněk Gawlik, Pavel Křemen, Petr Kotek, Marek Dušák, Václav Kučera (více)

Hrají:

Josef Kemr, Helena Růžičková, Miloslav Šimek, Július Satinský, Zdeněk Štěpánek, Karel Zich, Jiří Kodet, Stella Zázvorková, Vladimír Dvořák, Eva Jakoubková, Libuše Geprtová, Nataša Gollová (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(196)

Příbuzní, historikové, známí a kamarádi vzpomínají na slavné postavy českého, převážně uměleckého prostředí a snaží se je objektivně přiblížit ostatním. (MJMilan)

Recenze uživatele Morien k tomuto seriálu (2)

Andělé tě hlídají (2000) (S01E01) 

Poprvé jsem tento dokument spatřila na vrcholu puberty a ohromně mě tehdy zatížil. Ihned potom jsem si přečetla knížku Radky Denemarkové a část mojí duše tím napořád potemněla. Ale podařilo se mi, na což jsem velmi pyšná, obklopit ten stín prosluněnými loukami a přemýšlím teď o tom jako o vzrostlém tmavém stromu. ()

Muž, který chtěl létat (2000) (S01E06) 

Často se dívám na medailonky známých herců, ne úmyslně, ale když nevím na co koukat a zrovna to tam je, tak to nechám. Většinou mě to nebaví. Většinou tam jenom banda zestárlých herců a opuštěných dcer vypráví o vyčpělých časech jiné doby a jiných životů. Ne v tomhle případě. V tomhle případě jsem viděla Hrzánův přízrak vystoupit z televize, viděla jsem ho vedle sebe, jak mi připomíná všechny své malé velké role. Tento dokument mnou pohnul mnohem víc než spousta "dramatických" celovečerních filmů, které jsou pečlivě zkomponovány, aby diváka zahnaly do úzkých. ()

Reklama

Reklama