Reklama

Reklama

Příběhy slavných

(seriál)
  • Česko Předčasná úmrtí (více)
všechny plakáty
TV spot
Česko, (2000–2013), 170 h 29 min (Minutáž: 45–60 min)

Režie:

Petr Lokaj, Zdeněk Gawlik, Pavel Křemen, Petr Kotek, Marek Dušák, Václav Kučera (více)

Hrají:

Josef Kemr, Helena Růžičková, Miloslav Šimek, Július Satinský, Zdeněk Štěpánek, Karel Zich, Jiří Kodet, Stella Zázvorková, Vladimír Dvořák, Eva Jakoubková, Libuše Geprtová, Nataša Gollová (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(196)

Příbuzní, historikové, známí a kamarádi vzpomínají na slavné postavy českého, převážně uměleckého prostředí a snaží se je objektivně přiblížit ostatním. (MJMilan)

Recenze uživatele Snorlax k tomuto seriálu (15)

Příběhy slavných (2000) 

NinadeLi, tohle je výjimečný cyklus, je netradiční v tom, že se brání bulvárnímu nimrání v hustotě, kvalitě a kvantitě stolice slavných, pouze stručně mapuje jejich soukromý i umělecký život. ()

Drahý můj Jiří Grossmann (2000) (S01E02) 

Tento dokument vzpomímá na člověka, který tu byl tak intenzivně, že se nechce věřit, že se nedožil šedesátky. Nyní je zajímavý i z toho pohledu, že vzpomínají ti, z nichž většina Jiřío Grossmanna již následovala. Pobrečela jsem si a vůbec se za to nestydím. ()

Zpráva o sešlosti (2000) (S01E09) 

Dokument o žonglérovi se slovy sice vyzpovídal celkem málo lidí, ale vlastně jich ani o moc víc povídat nemohl nechat, neboť mnozí spolupracovníci nejnadanějšího učitele už také odešli. Poněkud mi chyběla zmínka o angažmá v Semaforu. ()

Oči Petra Čepka (2000) (S01E13) 

Jsou tací, kteří se i během těch nejmenších bitev schovávají do nejhlubších úkrytů. Po bitvách s vítěznými výkřiky přidávají na stranu vítězů. Z těch mne přepadá nausea. Petr Čepek byl evidentně tím druhým případem, nebál se být na straně, kterou si vybral, aniž by předem znal výsledek. ()

Devadesátiprocentní anděl (2000) (S01E19) 

Trošku mě štve, že Lazarová nechá diváka dost dlouho tápat, kdo to mluví. Až se obtěžuje se jmenovkami, stejně se divák nedozví, co daná osoba měla s Michajlovem společného. Ale jinak je krásné poslouchat Michajlovu hudbu a poslouchat přitom puberťáky, kteří si dokázali vážit svého učitele. Pak si stačí jen položit otázku, kolik je vlastně lidí, kterých si puberťáci váží. ()

Ztracený hlas (2001) (S02E03) 

Jsem ráda, že v dokumentu vystupovali především kolegové a rodina Laďky Kozderkové a ukázek bylo poskrovnu. ()

Příběh vypravěče (2001) (S02E15) 

DJ, co umí obrážet malometrážní kluby v Horní Dolní, rád kritizuje ostatní, především ty, co na rozdíl od něj něco umí. Takže Rejžek, koukaj již zavřít svoji nevymáchanou kušňu a jedou obveselovat oba své posluchače ()

Blues samotářky (2001) (S02E17) 

Hlasivkami umí zpívat kdekdo, paní Olmerová zpívala srdcem. Jdou léta, jdou je mnohem lepší nežli originální Non, Je ne regrette rien. ()

Klaunova antická tragédie (2004) (S05E01) 

Světově uznávaný režisér hovoří o Janu Werichovi s úctou a láskou, nicka Hutka s despektem. ()

Neřízená střela Stella (2006) (S07E14) 

Značně bulvární dokument o výtečné herečce Stelle Zázvorkové, který se občas i zmíní o jejím angažmá v divadle. Ale filmová, televizní, rozhlasová i divadelní práce Stelly Zázvorkové není pro Jablonskou evidentně ničím zajímavá. Drby o chlapech, chlastu a jídlu jsou prý důležitější. ()

Promovaní chalupáři (2007) (S08E07) 

Nebýt tradičního bulvárního Vančury, nikdo by nebyl trapný a všichni by krásně vzpomínali na nejdůležitější muže Plavců. ()

Chlap (2007) (S08E12) 

Je znát, že synovi hodně ublížil. Zdá se, že ten se nikdy nepřidá k nám, kteří máme Vlada rádi. ()

Máš-li kam, leť výš (2009) (S10E02) 

Je mi líto pana Rejžka, již poněkolikáté prokázal, že jeho život nemá jiný smysl než politickou angažovanost. A pan Rejžek ví, že kdo nezpíval s ním, zpíval proti němu. Něco mi to připomíná! Pane Rejžku, táhněte si již své mindráky léčit někam jinam. My víme, že kdo neumí, píše o tom. A Karel Černoch, na rozdíl od Vás, uměl a uměl hodně. ()

Dobrovolný dárce hlasu (2010) (S11E01) 

Nejhezčím způsobem o něm mluví Olga Walló a Miloš Horanský. ()

Reklama

Reklama