Reklama

Reklama

Příběhy slavných

(seriál)
  • Česko Předčasná úmrtí (více)
všechny plakáty
TV spot
Česko, (2000–2013), 170 h 29 min (Minutáž: 45–60 min)

Režie:

Petr Lokaj, Zdeněk Gawlik, Pavel Křemen, Petr Kotek, Marek Dušák, Václav Kučera (více)

Hrají:

Josef Kemr, Helena Růžičková, Miloslav Šimek, Július Satinský, Zdeněk Štěpánek, Karel Zich, Jiří Kodet, Stella Zázvorková, Vladimír Dvořák, Eva Jakoubková, Libuše Geprtová, Nataša Gollová (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(196)

Příbuzní, historikové, známí a kamarádi vzpomínají na slavné postavy českého, převážně uměleckého prostředí a snaží se je objektivně přiblížit ostatním. (MJMilan)

Recenze uživatele tahit k tomuto seriálu (2)

Já budu chodit po špičkách (2001) (S02E13) 

Vzato kolem a kolem sem rád, že o něj Česká televize jeví pořád zájem. Pro mě osobně byl Petr Novák ojedinělý úkaz na české bigbeatové scéně. Rád se k němu stále vracím. Dnes když nad tím přemýšlím, je-li nějaká píseň, kterou mám od něj nejraději, pak je to Klaunova zpověď. Je hodně emotivní a krásná. Měl jsem ho rád. Za mě dokument, který potěšil. ()

Muž s velkou hlavou (2002) (S03E07) 

Cokoli se tu o obsahu filmu řeklo, či zaznělo z úst různých lidí, tak si říkám, no jo, tak to asi bude pravda. Rád bych dodal, že raději preferuji, čím především proslul. Jeho knihy, co se týče četby, tak ty se mi moc líbily. Za všech okolností, přinášel vzrušující tajemno, ať je čerpal odkudkoliv. Například se zajímavou knihou Velké otazníky jsem se poprvé seznámil v antikvariátu. Pravděpodobně nejzajímavější kniha, kterou jsem od něj přečetl. Alespoň podle mne. Dodnes jí mám schovanou. Na rozdíl od Dänikena byl jaksi odborně fundovanější. Co dodat, pozoruhodný osudový děj. Není snad od věci si připomenout, že za podivných okolností zmizela i poslední kniha Tušení světla, jako by se po ní slehla zem. Čistě hypoteticky, byť zřejmě funkce knihy měla být pouze informativní, dost možná, mohla být trnem v oku nějakých okultních sil. Tolik věcí na světě je zahaleno tajemstvím. Občas také vzhlížím k noční obloze a pozoruji vlnobití zářících hvězd obestřené zvláštním kouzlem, tak jako by tam někde byly neznámé civilizace, já vím, mohu věřit, nebo ne.. ()

Reklama

Reklama