Reklama

Reklama

V

(seriál)
USA, (2009–2011), 15 h 46 min (Minutáž: 40–47 min)

Hrají:

Elizabeth Mitchell, Morris Chestnut, Joel Gretsch, Logan Huffman, Laura Vandervoort, Morena Baccarin, Scott Wolf, Charles Mesure, Christopher Shyer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(22)

Na „návštevu" Zeme sa pozvali sami. Vraveli, že prichádzajú v mieri. Klamali... Mier je totiž to posledné, na čo myslia! Jedného dňa sa život na naše krásnej modrej planéte na pár sekúnd úplne zastaví... Stane sa totiž niečo nepredstaviteľné, čo nás všetkých prinúti zalapať po dychu a štipnúť sa do ruky, aby sme si boli istí, či nesnívame – po obrovských zemských otrasoch sa totiž nad najväčšími metropolami Zeme zjavia obrovské vesmírne lode! Vzápätí sa na zemi objavia mimozemskí „návštevníci" v ľudskej podobe, ktorí s nami prišli uzavrieť vskutku nezvyčajný obchod – výmenou za suroviny, ktoré potrebujú pre záchranu svojej planéty nám ponúkajú dych vyrážajúci technický pokrok! Nečudo, že mnohí pozemšťania hľadia na „návštevníkov", ktorí im sľubujú doslova zázraky v medicíne i technológiách, s veľkou, temer až posvätnou bázňou a nekritickým obdivom. Len zopár – či už verejne alebo v súkromí - spochybňuje plány mimozemšťanov... Agentka FBI Erica Evansová (Elizabeth Mitchell) patrí k tým druhým. Veľmi rýchlo totiž pochopí, že mimozemšťania rozhodne nie sú takí mierumilovní, ako sa na prvý pohľad zdá. Práve naopak, už veľmi dlho pripravujú inváziu na Zem – a mier je to posledné, na čo myslia! Krátko nato sa pripojí k odboju, ktorý chce ochrániť náš svet pred plazoidnými votrelcami v ľudskej podobe. Jej syn Tyler (Logan Huffman) je na jej veľké zdesenie cudzou rasou z vesmíru absolútne nadšený - a dokonca sa nechá naverbovať ako jeden z ich mierových vyslancov! Lenže ak človek nemôže veriť už ani svojim najbližším... Tak komu vlastne v tomto nekonečnom chaose ešte možno naozaj veriť, na koho sa spoľahnúť? Začína sa ľúty boj medzi pozemšťanmi a votrelcami, ktorého koniec je neistý - a v nedohľadne. A bude, žiaľ, o to ťažší, že nie vždy je jasné, kto na koho strane stojí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (239)

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Pilot (70%): Americká televízia ABC dobre vie, že týmto rokom im končí veľký ťahúň sledovanosti- LOST a preto nasadzuje po Flashforwarde ďalší veľký projekt, remake akéhosi mimozemšťanského sci-fi, ktoré letelo v 80-tých rokoch. Aké sú moje pocity? Počas prvej polovice boli hrozné- ničím výnimočné triky, nechutne účelové a nerealistické postavy (postava mladšieho kňaza pripomína paródiu v ktorej hrá Megan Fox Matku Terezu) a hlavne výzor mimozemšťanov, ktorý sa absolútne neodlišuje od toho ľudského (ok, oni síce vyzerajú inak, no my vidíme len ich "ľudskú" podobu...a povedzme si na rovinu- kto sa bude pozerať na sci-fi seriál o mimozemšťanoch v ktorom ani neuvidí mimozemšťana?). Ďalej ma hrozne rozčuľoval fakt, že príchod inej civilizácie sa stal bez nejakého väčšieho chaosu. Proste prišli, ľudia sa s tým zmierili, nikto nebol prekvapený, všetci žili svoje životy ďalej. Flashforward síce nemá perfektnú logiku, no aspoň v jeho pilote sa dopad straty vedomia celého ľudstva ukázal naplno (zničené mesto, havárie, pády lietadiel,...). Keď som však už bol presvedčený o tom, že si z "V" už ďalšiu časť nepozriem, začalo to byť zaujímavé- všetko sa zmenilo na istom stretnutí, kde sme sa mohli o návštevníkoch dozvedieť viac, videl som nakoniec aj kúsok toho, čo sa skrýva za "ľudskou kožou" a musím uznať, že by sa to ešte mohlo zaujímavo popretietať, takže dávam véčku ďalšiu šancu ... Po 1. sérii (75%): kvalita začala mierne stúpať a aj keď zostáva veľa nedostatkov, dej sa aspoň niekam posúva (na rozdiel od Flashforwardu) a keďže sa prvá séria skončila veľmi zaujímavo, tak sa celkom aj teším na ďalšie časti. Stále však bohužiaľ zostávajú nedostatky popísané v pilote (až na kňaza- už som si naň zvykol). Obľúbená postava- reportér. Nenávidená postava- Anna (nesympatická, a to má byť úžasne krásna). 2. séria (65%): Nie žeby bola táto séria horšia od prvej, ale až tu som si plne uvedomil, ako je V hrozne béčkové. Napriek tomu ma zrušenie seriálu nepotešilo. Už by som to dopozeral. ()

divak84 odpad!

všechny recenze uživatele

Sorry ale tak slabé vizuální efekty (teleport na lodi ve druhe řadě, výbuchy), herecké výkony (krom obou hlavních hereček) + díry v logice i v myšlení... to je děs.. umělé lákadlo pro teenagery v podobě super hot náctileté bloncky na ufo lodi, kterou samozřejmě musí balit nagelovaný namejkapovaný fešák pozemštan, je cítit už od výtahu. ve druhe řadě (nvim kery dil) má mít hl.ufoška projev a snipeři 200 m nerušeně čekají na vystřel (ochranka asi nulová nebo má neplacené volno), ty vyrazy v obličejích strašně bijou do očí... celý příběh neoriginální, podle mě špatně provedený. u tohodle projektu stačil obyčejný dvoudílný film pro tv nova na uterní večer a dopolední čtvrteční reprízu... ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

V využívá těch nejpodvratnějších nástrojů k upoutání diváků, ale používá je sakra dobře. Přesně tak jako Anna. Otevírá divoké dějové linie, které však dokáže snadno utnout, jednotlivé díly nechává pikantně otevřené, obsahuje šílené dějové obraty, hrdinové jsou v neustálém nebezpečí, záporné postavy si několikrát za díl zopakují své plány a pomrkávají do kamery... Ano, je to laciné, a několikrát i směšné, paradoxně však i tyto momenty, ve kterých V působí slabě, posilují seriál jako celek. Fanoušky původního seriálu jistě potěší překvapivý návrat Jane Badlerové v roli Diany. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

V dnešní době už námět tolik nenadchne, naopak "návštěvníci" kteří vypadají přesně jako lidé (alespoň na povrch) smrdí laciností a absolutním nedostatkem financí, protože takový seriál může mít za cíl jen odvysílat co nejvíce epizod a pak levným trikem pozemšťanů jim jejich návštěvu ukončit (neviděl jsem originál, ale hádám, že to mezigalaktickou válkou asi končit nebude a půjde o komorní seriál navzdory tématu). V je i poměrně uspěchaný, prakticky v půlce pilotu už víme, že mimozemšťané mají jiný motiv, důkaz je předložen prakticky v zápětí a i to vypadá dost hloupě a narychlo sešito. Seriál jede přesně dle dnešních trendů a obsahuje známé tváře z jiných seriálů (Eureka, Lost, HIMYM), solidní efekty a otravně sériovou dramatickou hudbu. Z letošních nových seriálů u mne vede jednoznačně FlashForward, který se opravdu snaží (čti stál více peněz) divákovi nabídnout solidní zážitek. V upoutá spíše méně náročného diváka, který svým časem klidně zaplatí za jednu sezónu. ()

oondra 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí první série musím říct, že jde o vcelku zajímavé sci-fi. Sice pochybuji, že se z "V" stane kultovní seriál, ale když bude pokračovat v takové úrovni jakou má nyní, má velmi slušnou šanci dostat se víc do povědomí lidí než je tomu bohužel dnes. Jinak asi budu opakovat pár lidí, ale musím vyzdvyhnout výkon Moreny Baccarin a i zbytek obsazení je vynikající. ()

Galerie (321)

Zajímavosti (7)

  • V serálu se vyskytuje adresa 4400 Pier Ave. Jedná se odkaz na seriál 4400, ve kterém Joel Gretsch hrál. (TomikZlesa)
  • Jane Badler v seriálu hraje opět postavu mimozemšťanky Diany, kterou hrála už v původní televizní sérii V (od r. 1984). (GigaPudding)

Reklama

Reklama