Reklama

Reklama

V

(seriál)
USA, (2009–2011), 15 h 46 min (Minutáž: 40–47 min)

Hrají:

Elizabeth Mitchell, Morris Chestnut, Joel Gretsch, Logan Huffman, Laura Vandervoort, Morena Baccarin, Scott Wolf, Charles Mesure, Christopher Shyer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(22)

Na „návštevu" Zeme sa pozvali sami. Vraveli, že prichádzajú v mieri. Klamali... Mier je totiž to posledné, na čo myslia! Jedného dňa sa život na naše krásnej modrej planéte na pár sekúnd úplne zastaví... Stane sa totiž niečo nepredstaviteľné, čo nás všetkých prinúti zalapať po dychu a štipnúť sa do ruky, aby sme si boli istí, či nesnívame – po obrovských zemských otrasoch sa totiž nad najväčšími metropolami Zeme zjavia obrovské vesmírne lode! Vzápätí sa na zemi objavia mimozemskí „návštevníci" v ľudskej podobe, ktorí s nami prišli uzavrieť vskutku nezvyčajný obchod – výmenou za suroviny, ktoré potrebujú pre záchranu svojej planéty nám ponúkajú dych vyrážajúci technický pokrok! Nečudo, že mnohí pozemšťania hľadia na „návštevníkov", ktorí im sľubujú doslova zázraky v medicíne i technológiách, s veľkou, temer až posvätnou bázňou a nekritickým obdivom. Len zopár – či už verejne alebo v súkromí - spochybňuje plány mimozemšťanov... Agentka FBI Erica Evansová (Elizabeth Mitchell) patrí k tým druhým. Veľmi rýchlo totiž pochopí, že mimozemšťania rozhodne nie sú takí mierumilovní, ako sa na prvý pohľad zdá. Práve naopak, už veľmi dlho pripravujú inváziu na Zem – a mier je to posledné, na čo myslia! Krátko nato sa pripojí k odboju, ktorý chce ochrániť náš svet pred plazoidnými votrelcami v ľudskej podobe. Jej syn Tyler (Logan Huffman) je na jej veľké zdesenie cudzou rasou z vesmíru absolútne nadšený - a dokonca sa nechá naverbovať ako jeden z ich mierových vyslancov! Lenže ak človek nemôže veriť už ani svojim najbližším... Tak komu vlastne v tomto nekonečnom chaose ešte možno naozaj veriť, na koho sa spoľahnúť? Začína sa ľúty boj medzi pozemšťanmi a votrelcami, ktorého koniec je neistý - a v nedohľadne. A bude, žiaľ, o to ťažší, že nie vždy je jasné, kto na koho strane stojí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (239)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

"V" nám ukončili, což je docela škoda. Po dvou sériích mám rozporuplné dojmy. Na jednu stranu to mělo hodně kvalitní herecké obsazení, ale na druhou to působilo až moc rozvláčně (což ale může být také tím, že jsem V sledoval postupně - každý týden). Druhá série byla rozhodně lepší a napínavější než první, ale na 4* to ještě není - seriál se nestihl ještě pořádně vyvinout. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Nezajímavé, povrchní zpracování mimozemské invaze, která se tváří značně sluníčkovsky. Spoustu věcí mi hlava nebrala, bohužel jsem si neoblíbila jedinou z postav a první sérii už jen tak tak doklepala. V podstatě po zhlédnutí odcházím značně znuděná a doufám, že až uvidím příští mimozemskou invazi, tak bude mnohem zábavnější. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

1. a 2. séria: Škoda, že v tieni BSG i INVÁZIE zanikol tento slušný seriál. Téma príchodu emzákov je zaujímavo podaná ("Deň nezávislosti vykradol niekoľko starších filmov.") a aj keď ide "len" o súhrn klasických SF situácií, herci sú sympatickí a občas je to fajn napínavé. CAPRICA neskôr spracovala tému terorizmu i oblbovania mládeže možno poctivejšie, ale toto je zábavnejšie. Scenár, predovšetkým dialógy občas zaškrípu, ale v celku ide o kvalitný "novodobý" sci-fi seriál. Žánroví herci potešia. Pôvodnú verziu seriálu nepoznám... Škoda, že v druhej sérii rapídne pribúda vaty i naivností. Miestami ide o prepad v logike konania takmer zrovnateľný s rozdielom medzi prvou a druhou sezónou seriálu PRISON BREAK... ()

oondra 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí první série musím říct, že jde o vcelku zajímavé sci-fi. Sice pochybuji, že se z "V" stane kultovní seriál, ale když bude pokračovat v takové úrovni jakou má nyní, má velmi slušnou šanci dostat se víc do povědomí lidí než je tomu bohužel dnes. Jinak asi budu opakovat pár lidí, ale musím vyzdvyhnout výkon Moreny Baccarin a i zbytek obsazení je vynikající. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

3.5. Koukatelné. A oproti starému "V", kde jsem vydržel jen pár dílů, mnohonásobně lepší. Ale v rámci sc-fi seriálů tento patří spíše k průměru. Alespoň první řada. Poslední epizoda 2. řady stála opravdu za to. Konečně, ale příliš pozdě. Nezlobil bych se, kdyby příběh uzavřeli aspoň nějakým závěrečným filmem. ()

Galerie (321)

Zajímavosti (7)

  • Na konci 7. dílu 1. série, když Anna projíždí světové televizní zprávy, je možno vidět Lucii Borhyovou a Reye Korantenga. (bangee)
  • Jane Badler v seriálu hraje opět postavu mimozemšťanky Diany, kterou hrála už v původní televizní sérii V (od r. 1984). (GigaPudding)

Reklama

Reklama