Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dnes nás čeká druhá, závěrečná část televizní inscenace s nerozlučnou dvojicí neposedů Tomem Sawyerem a Huckleberrym Finnem. Ačkoli Huck překazil „králi" a „vévodovi" vyhlídku na dědictví, které si chtěli neprávem přisvojit, zbavit se těch dvou podvodníků nebylo jen tak. Ale ve chvíli, kdy chtějí získat odměnu za uprchlého černocha a prodat Jima, vymyslí Huck plán na Jimovo vysvobození. S pomocí Toma Sawyera jej úspěšně, ač velmi komplikovaně, zrealizují. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Bart 

všechny recenze uživatele

Slabší pokračování prvního dílu. Nemohu si pomoci, ale černošské masky mě neskutečně iritovaly. Tvůrce neomlouvá, že se jednalo o černobílý materiál, pro který možná měli masky připravit jinak. Takového Afroameričana jsem v životě neviděl. Karolina Slunéčková s Lálou Peškem vypadali, jako kdyby leželi týden pod hromadou uhlí. Rasistická poznámka Jiřiny Šejbalové v roli tety Polly mě sice po prvotním šoku pobavila, ale nakonec si myslím, že si ji scénárista mohl odpustit. Na oznámení, že po nehodě na parníku umřel jeden černoch, teta odpověděla "Tak to to ještě dobře dopadlo. Protože někdy přijdou k úrazu i lidi." Nicméně se jednalo o obraz doby a nemyslím si, že by se jednalo o důležitou repliku. V dnešní době, kdy v USA cenzurují Huckleberryho Finna, by se asi nikdo neodvážil. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Klasické dokončenie 1. časti televíznej inscenácie spracované opäť vo veľmi skromných štúdiových podmienkach. Priestor dostával viac Sawyer ako Finn. A vyslobodzovanie, ktoré je spomínané v samotnom názve, trvalo fakt celú stopáž. ()

evangelik 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu úplně naivní kulisová "výprava". Rovněž věkem jsou Tom (18) a Huck (22) poněkud odrostlí a vzdáleni knižnímu originálu. Ovšem samotné zpracování je skvělé, vtipné a dává obraz o tom, jakým způsobem vznikala raná tel. tvorba. A v tomto případě se mi dokonce jeví ta kulisová (ne)výprava spíše jako úsměvná přednost než jako nedostatek.... ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama