Reklama

Reklama

Revoluce na stříbrném plátně: Nové tváře Hollywoodu

(TV film)
  • Francie Silver Screen Revolution : New Faces in Hollywood
všechny plakáty
Francie, 2008, 52 min

Obsahy(1)

Sledujte příběh o tom, jak hrstka mladých nadšených filmařů vtrhla do pevnosti amerického filmového průmyslu a vytvořila nový druh filmového umění. Řeč je o době, kdy se talentovaní mladí lidé jako Scorsese, Coppola a Spielberg spolu s novým typem herců jako De Niro, Pacino a Nicholson stali významnými postavami, které se zasadily o vznik takových moderních klasických filmů jako je Kmotr, Čínská čtvrť, Taxikář či Čelisti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Matty 

všechny recenze uživatele

Nesmyslný název. Dvacet minut Scorsese (poutavě) vypráví o Špinavých ulicích, deset minut je věnováno Kmotrovi a Apokalypse, zbytek tvoří vatové informace o pár dalších filmech a režisérech Nového Hollywoodu. Sociálně-politický kontext je odbyt pár větami, z tvůrců, kteří nastupující generaci filmařů inspirovali, se dostalo pouze na Forda, jen kratičká zmínka padne o prolomení cenzury a nové, lehčí technice. Jako kdyby to celé mělo být postavené na pár získaných výpovědích, jež navíc nejsou vždy k věci. Tři hvězdičky vyplývají z mé slabosti pro Scorseseho vyprávění (o čemkoli). Pokud vás zajímá Nový Hollywood, pusťte si raději Bezstarostné jezdce, zuřící býky nebo A Decade Under the Influence. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Scorsese se poslouchá vždycky dobře a je příjemný, že v dokumentu mluví hlavně on. Příběhy zásadních filmů z úst starých pánů, kteří jsou dnes za klasiky amerického filmařství. Kritiku si zaslouží krátká stopáž, což vede k povrchnosti a přes dobrý start konec dokumentu působí značně odbytě. Vedle Scorseseho průvodce je tohle dílo pouze roztomilou studentkou filmové vědy na přednášce Davida Bordwella. Odpolední jednohubka, která ale nenahradí dobrou večeři. ()

Reklama

Reklama