Reklama

Reklama

VOD (1)

Na krku musí nést cejch pro zabijáka, kolem pasu kolt na znamení pomsty... Král rokenrolu Elvis Presley (1935–1977) se kromě zpěvu věnoval také herecké kariéře. Jednu z posledních filmových rolí představuje osamělý pistolník ve westernu Charro! Termín „charro“ pochází ze španělštiny a na mexickém území značí jezdce či kovboje. Toho ve filmu ztělesňuje bývalý psanec Jess Wade v drsném pojetí Elvise Presleyho. Ten přijíždí do městečka poblíž americko-mexických hranic, kam ho pod falešnou záminkou vyláká jeho bývalá banda vedená protřelým desperátem Vincem. Před víc než rokem se rozešli ve zlém kvůli krásné Tracey, jejich osudové ženě. Vince ale zradu neodpouští a Jess to brzy dostane pocítit na vlastní kůži. Krvelačná banda má za sebou loupež mexického národního pokladu v podobě pozlaceného děla v hodnotě sto tisíc dolarů. Během loupeže byl identifikován pouze jediný ze skupiny nebezpečných zločinců a ten se vyznačuje tím, že byl při činu těžce poraněn na krku. Podlý Vince nechal rozhlásit, že se jednalo o Jesse a na důkaz ho nechá ocejchovat na krku. Z Jesse se tak stává lákavá kořist, protože mexická vláda vypsala na jeho dopadení vysokou odměnu. V zoufalé situaci se s důvěrou obrátí na svého známého šerifa, který ale brzy schytá dvě kulky do prsou. Jess proto musí vzít spravedlnost do vlastních rukou, očistit své jméno a ubránit městečko před útokem Vinceho bandy, která je odhodlaná ho vymazat z mapy. (Česká televize)

(více)

Recenze (24)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Mnoho nechybí a dal bych i čtvrtou hvězdičku. Charro není vůbec špatným westernem, jeho příběh dokáže zaujmout a za pozornost stojí rozhodně Elvis Presley v hlavní roli. Jako zpěvák byl rozhodně lepší než herec, ovšem svým výkonem určitě neurazí. Divákovým uším jistě zalahodí hudba, která dané scény doprovází. Ústřední téma Charro je chytlavé, ovšem na můj vkus bylo na počátku filmu až příliš často použito. Strunný motiv k akčním scénám, zaznívající nejvíce u závěrečné přestřelky, je správně úderný a melodický zároveň. Nedostatek: Myslím, že jsem se díval dostatečně pozorně, abych si v samotném závěru všiml, že se během přestřelky převrátí vůz s dělem, jež skončí vzhůru nohama na zemi. Je tedy přinejmenším zvláštní, že v následném záběru nabere takovou rychlost a rozjede se v správné poloze proti Billy Royovi. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Stalo se co jsem nečekal. Kvalitní a zajímavý western, který je tak trochu neprávem pozapomenut. Zrejmě kvůli hlavnímu partu Elvise Presleyho, který byl vynikající zpěvák, ale příšerný herec, dávali od něho diváci ruce pryč. Ovšem výjimka potvrzuje pravidlo. Elvis Presley na svůj vkus předvádí celkem dobrý herecký výkon, ucházející v rámci možností role. Na hereckém poli ho s přehledem však přehrává Viktor French v roli hlavního záporáka Vika. Ve filmu uvidíte dostatek napětí a přestřelek, důraz však dává i na holý fakt, že před minulostí žádný neuteče. No a dělo ze zlata v každém westernu také neuvidíte. 75%. ()

Reklama

honza.g 

všechny recenze uživatele

Elvis hereckým výkonem neurazí, ale ani neoslní. Fanouškové pozor, zpívá tu jen během úvodních titulků a taky žádný superhit. Zápletka je dobrá, relativně originální, za to je ta moje třetí hvězda. Ale děj se rozjíždí pomalu, v druhé půlce už to sice celkem jede, ale konec je tak odfláklý, že to hodně zkazí celkový dojem, Jakoby náhle došly filmařům peníze. POZOR, následují drobné spoilery. Nejde jen o to zázračně rozjeté dělo (jak píše cheyene https://www.csfd.cz/uzivatel/46115-cheyene/ ), ale jak se z hlavního záporáka (tvrďáka, který pro dementního bratra neváhá zabít celkem zbytečně tucet vojáků, zmenšit svou bandu z 5 lidí na 4 nebo rozbombardovat celé město) stane beránek za 5 vteřin po té, co mu dojdou náboje v koltu, to se hned tak nevidí. Naštěstí. A happy-end domaluje Elvisovo volání na bordel-mamá "Nevrátím se, ale pošlu pro Tebe!" . ()

Adri. 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, co jsem slyšela o kvalitách filmů s Elvisem Presleym jsem čekala ledacos, ale musím říct, že nakonec to žádná hrůza nebyla. Takový obyčejný, tuctový western, který nenadchne, ale ani neurazí a jako jakási westernová jednohubka pro nenáročného diváka se na něj dá úplně v klidu dívat. 50% ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Klasický western, v ktorom si kladného hrdinu Jessiho zahral Elvis Presley a nehral ho vôbec zle. Ten sa totiž stane obeťou ľsti svojho bývalého parťáka Vincea, ktorý ukradne vzácne delo a narafičil to na Jessiho. Šerif Ramsey mu síce verí, ale jeho žena nie. Takže keď jej muž zomrie zradí Jessiho aby zachránila mesto ostreľované Vinceovou bandou. Inak ide všetko hladko a humorom sa tu príliš neplytvá. Na všetko dohliada kvalitná produkcia akurát im trochu nevyšlo to valiace sa delo po prevrátení. Herci sú správne tvrdí s herečky krásne teda až na tie hrozné účesy. 70% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (10)

  • Elvis Presley prijal účinkovanie v tomto filme ako šancu na odpútanie sa od muzikálov a možnosť stať sa charakterovým hercom. Avšak ihneď po začatí natáčania sa dostavilo rozčarovanie, scenár  bol kompletne prepísaný a z toho, čo ho na ňom zaujalo, neostal kameň na kameni. Ale keďže kontrakt bol už podpísaný, neostalo mu nič iné, než v ňom hrať. (beso74)
  • Pôvodne sa mal film volať Come Sundown, Come Hell, až neskôr, tesne pred uvedením do kín sa zmenil  názov na Charro!. (beso74)

Reklama

Reklama