Reklama

Reklama

Čtyřlístek


Myš, která prochází zdí (E02)

(epizoda)
Animovaný / Komedie / Rodinný
Československo, 1990, 7 min

Obsahy(1)

Myšpulín vymyslí jednoho dne kuličky, které mají pomoci Fifince při praní prádla. Jednu z nich ovšem sní myš. Po její konzumaci začne procházet zdí. Této možnosti neodolá ani Bobík a také sní pár kuliček. Jenže pak pro ostatní ze Čtyřlístku vyvstává otázka, co s Bobíkem a myší, kteří procházejí zdí. (zdeny99)

Recenze (17)

papaguy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem vydařená animovaná adaptace kultovního komiksového Čtyřlístku. Mimické výrazové prostředky mohly být bohatší - s tímhle animátoři docela škudlili a udělali to nejjednodušší, jak to šlo. Myslím si, že s pestřejší animací mohl být celkový dojem úplně někde jinde. Ale abysme neřekli, jako bonus má každá postavička (snad s výjimkou Bobíka) speciální trik vyjadřující překvapení: Fifinka - mašle, která se sama rozváže a sváže, Myšpulín - odskakující motýlek, Pinďa - rolovací uši. Piňdovi ještě navíc padají kalhoty a bobík si každou chvíli udělá bouli. Jinak ty nápady a vynálezy tam jsou, Čtyřlístek, pohoda... Škoda, že jen tři díly. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Čtyřlístek je zcela jistě legendární grupa, kterou jsem svého času četl i já. Ovšem tenhle příběh je šedý jako ta myš. Ano, právě v tom je hlavní problém. Barevnost se úplně nepovedla. Jako by film chtěl být černobílý a zároveň nechtěl. Příběh by možná nebyl nejhorší, ovšem mě se příliš nelíbily ty hlasy, které jednotlivé postavy vedly. Nějak mi k nim asi nesedly, nevím. Celkově mi filmeček přišel lehce odfláknutý po všech stránkách. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý z trojice adaptací příběhů ze Čtyřlístku, který jsem viděla díky VHS kolekci Ahoj kamarádi 1 a 2. Původní příběh z Knihovničky č. 58 z roku 1977 je skvělá komedie napsaná Ljubou Štíplovou. Kdo se ve Čtyřlístku vyzná lépe, chápe fatální význam té myši ;) ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama