Reklama

Reklama

Yeogogoidam 5 : dongbanjasal

  • Jižní Korea 여고괴담 5 : 동반자살 (více)

Obsahy(1)

Proč mladí lidé přemýšlejí o sebevraždě? Proč mladé a krásné dívky přemýšlejí o sebevraždě? Je lepší zemřít sám, nebo společně s nejlepšími přáteli? Čtyři studentky podepíší ve školním kostele vlastní krví testament o společné smrti. Chtějí zemřít ještě téže noci. Ale téže noci zemře jen jedna z nich, Eon-ju. Pouto stvrzené krví však nelze přerušit. Sliby musí být dodrženy a nezáleží na tom, za jakých podmínek.
Páté pokračování "Šeptajících chodeb" se opět odehrává ve školním prostředí, tentokrát v dívčí střední katolické škole. Ústředním tématem je velmi tenká hranice mezi láskou, přátelstvím a nenávistí. (Ketri)

(více)

Recenze (5)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Taková klasika série, která tentokrát příběh zavádí trochu i mimo školu, např. do rodiny a partnerských vztahů. Je třeba uznat, že po jedenácti letech série trochu přitvrdila. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Pětka nikterak nevykročila z mantinelů nastavených předchozími díly. Tudiž si v melancholicky laděném a flashbacky proloženém příběhu především v prostředí dívčí školy (a přilehlém kostelu) prostřednictvím práskavých lekaček zasedne pomstychtivá zkrvavená vlasatice na trojici kamarádek. Průměrné a dosti ukecané mysteriózní drama, jež nervy nepocuchá... Na druhou stranu v době asijského duchařského sucha díky za něj. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ vzkriesenie kórejského hororového žánru sa ani tentokrát nekoná. Už piate pokračovanie série Whispering Corridors s podtitulom A Blood Pledge síce ponúka zaujímavý trailer a vynikajúce plagáty, no to všetko je len pútavý obal, pod ktorým sa skrýva ďalší ničím nevynikajúci ducharský horor. Predošlé časti síce vsádzali na postupné pomalé budovanie atmosféry a melanchonickú náladu, no tento diel sa už od začiatku uberá rýchlejším tempom a ponúka aj viac hororových scén, no funguje to len z polovice. Zo začiatku sa scény striedajú rýchlejšie ako v predošlých častiach a aj príbeh napreduje rovnako rýchlym tempom, strašidelné scény však tak rýchlo skončia ako rýchlo začali a príbeh sa v polovici zasekne a už len recykluje dookola to isté. Ku konci sa fim snaží navodiť melanchonickú náladu (hlavne pomocou smutnej hudobnej melódie), čo však z toho, keď ku hlavným postavám nie sú cítiť sympatie. Čo by som u tohto hororu vyzdvihol je už klasicky výborný audio-vizuálny štýl a výborne fungujúce lakačky, u ktorých som neraz podskočil na stoličke a ktorých tu je neúrekom. Celkovo som od piateho pokračovania čakal oveľa lepší zážitok (1, 2 a 4 diel sa mi veľmi páčili, mierne zakopával len 3 diel), no ostalo to len v rámci slušnejšieho priemeru. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama