Reklama

Reklama

Screams of a Winter Night

Recenze (6)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejstrašidelnějších a nejtemnějších antologických hororů který jsem viděl, film s podobnou atmosférou jako "Evil Dead" a velmi výstižným názvem. Už samotný velmi znervozňující a účinný prolog, krásně postraší a vyděsí, a to téměř až k smrti. Geniální nápad, ani si nedovedu představit jakou to muselo mít odezvu v zaplněném kině. "Screams Of A Winter Night" je polozapomenutá, dnes už kultovní klasika (vyšlo to do dnešních dnů jen na VHS - VCI, jde o pěkný sběratelský kousek), není to nijak skvělý film, je to docela blbost, film však divákovi nabízí pár opravdu skvělých okamžiků, které jsou skutečně mrazivé a děsivé (ze tří povídek je to vždy minimálně jedna + ohromně intenzivní vyvrcholení a onen atypický úvod k tomu), to zas není tak málo na cca 90. minut čistého času. Bohužel příběhy samy o sobě jsou pak spíše slabší, stejně slabé jsou čistě amatérské herecké výkony (zas tam ale byla větší realističnost), chtělo to asi lepší - propracovanější scénář a možná nějakého známějšího herce do vedení, pak by se film stal nesmrtelnou klasikou. Atmosféra (kterou tu dělaly jen obyčejné, leč pěkně děsivé zvuky, křik, nářek, klepot, vítr etc) napětí, děsivost, to vše společně, tu skutečně krásně funguje. Ze všech těch 3 strašidelných historek, které si tady ve srubu v přírodě na výletě (Louisiana), navzájem vypráví parta 10 mladých přátel (zajímavé je, že ve všech těch příbězích hrají stejní herci jako v hlavním příběhu), je podle mě nejlepší ta druhá, která se jmenovala "Green Light" (příběh se odehrával v nějakém opuštěném hotelu? a bylo to celé pěkně bizarní). Brr, ty zvuky, ta podivně osvětlená místnost a ten podivný-šílený člověk, který stojí na stole a hraje si se žárovkou! Nezapomenutelné! Vidět tento film poprvé někdy ve 12ti a ještě v noci, tak nejen že budu ohromen a že to ve mě patrně zanechá nesmazatelnou stopu, ale asi se také zeseru strachy jako Amina, ono to ale na člověka kupodivu funguje dobře i po letech, film má své osobní kouzlo a přesto že to není nejlepší, tak je to trochu i legrace. Troufám si napsat, že jde o další skvělý příklad nízkorozpočtového filmu (hororu v tomto případě), kde nemusejí téct žádné potoky krve, kde není ani prakticky žádné násilí ani nahota, kde to "kouzlo" tkví v úplně něčem jiném. ps: Plakát je úžasný. Zajímavost: Film byl v roce 2007 uveden na Tarantinovském filmovém festivalu v Los Angeles. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak u mě tohle propadlo prostě. Zas nemusí být všechno dobrý, co je zapadlý a okrajový. Tento snímek je toho příkladem, zapadlej zapomenutej trash, ovšem právem bych řekl. Je to nudný, nesourodý, dost amatérský, herci otravní ... a ty hororový povídky tam ani moc nezapadaj a osobně mne nebraly. Oběšenec byl super, to mě pobavilo, ale jinak volovina. Každopádně podobnost s novějším Evil Dead 1 (1981) byla až zvláštní ... kdo ví...? ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Atypická antologie, k dispozici navíc pouze v otřesné VHS kvalitě. Atypická je hlavně tím, že ony povídky tu zabírají tak max. 40 minut z celkové stopáže, v níž sledujeme početnou skupinku lidí, která si v chatce, uprostřed louisianských lesů, vypráví děsivé historky. Kecají, dělají skopičiny a vzájemně se straší, což ale nehezky odvádí pozornost od samostatných příběhů. První dva nepostrádají napětí a atmosféru, ten poslední už byl spíše zbytečným dovětkem celku, který v posledních pěti minutách vrcholí v nečekaný masakr. Výborný je ještě úvod, během jehož titulků nevidíte absolutně nic, pouze slyšíte nářky postav, a vaše fantazie tak hned zkraje běží na plné obrátky. Jinak lehce nadprůměrný zapadlý horor. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Navzdory celkovej slabosti snímku ( ku čomu aj prispela prístupnosť PG ) predsa len dávam lepšie hodnotenie. A to vďaka posledným, veľmi intenzívnym hororovým minútam. Sú úžasné a citlivkám sa po nich určite nebude ľahko zaspávať. Príbehy rozprávané partou bizarných ,,jedincov,, až na niektoré sekvencie, jednoznačne postrádajú atmosféru a nadupanosť záverečnej päťminútovky. Na zahodenie to však nieje. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Tak dnes se ke mě dostal tento téměř zapomenutý film. Bohužel nic moc kvalita, ale ok. Řekl jsem si, že mi to neublíží. Pointou je to docela hovadina a jde pouze o vyprávění historek v lese. Což není nic extra, zvlášt' když ruší uprostřed příběhu. Být to z dnešní doby dám tomu méně, takto je to lehce nadprůměrné a koukatelné. 55% ()

Sancty 

všechny recenze uživatele

Prológ je to najlepšie čo film ponúkne. Bez obrazu, len čiernota, občas titulok s ľuďmi, ktorý na tom makali. Lenže ten zvukový doprovod k tomu je šialenstvo. Vzlyky a revy ľudí, zavýjanie čohosi vonku, vŕzganie, praskanie, trieštenie, no poviem vám, s vytunenými slúchadlami začala predstavivosť makať na plné obrátky. V závere filmu sa táto strašidelná zvuková stena objaví opäť a tentokrát pekne s obrazom, ibaže s ním už stráca na intenzite. Medzitým je riedky dej, v ktorom si nadbytočný počet postáv rozpráva strašidelné historky pri blkotajúcom ohni. Zaujala ma iba tá prvá. Netrvá dlho, ide sa hneď na vec a to neznesiteľné šúchanie celkom desí. Druhú zabíja pomalé tempo, príliš sa konverzuje a záver je nemastný, neslaný. V poslednej dôjde na nejaké to ostrie. Aj keď má celkom pôsobivý začiatok a reakcia ohrozenej ženy je na mieste, rozprávanie sa vybralo smerom, ktorý som síce nečakal ale o to viac sklamal. Celkovo ide o priemernú, prachom zapadnutú chatovku s kúzelným vizuálom x-tej VHS kópie. ()

Reklama

Reklama