Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1960. Skandál s podplácením rádií šokuje hudební svět. Filmovým fanouškům je představena slavná "čichovize". Je přijata americká vlajka s 50 hvězdami. V G.I. blues představuje Elvis v podstatě sám sebe – zpívajícího vojáka, toho času v Západním Německu. Až skončí službu, chce si otevřít noční kub, a přijme sázku, aby získal potřebné peníze. Musí obměkčit ledové srdce ovdovělé tanečnice (Juliet Prowse). Když ale přijde opravdová láska, všechny sázky jdou stranou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

jurasino 

všechny recenze uživatele

Skvělý film z prostředí Elvisovy služby v Západním Německu někde u Frankfortu :). Docela legrace, patří to mezi ty lepší snímky, dobré písničky, zajimavé prostředí.. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

G.I. Blues je velká paráda, ten film vznikal už v době, kdy byl Elvis Presley skutečně v armádě v Německu. Už v létě 1959 byly pro film připraveny záběry exteriérů, aby se Elvis hned na jaře 1960 mohl dostavit do ateliérů Paramountu. Scénář ovlivnil humor lidí kolem Jerryho Lewise. Původní název se vyvíjel od nápadu Christmas in Berlin, později Cafe Europa až po finální G.I. Blues. Fanoušci čekali na nový film s Elvisem od King Creole (1958) a s tím, co dostali, byli spokojeni. Soundtrack samozřejmě získal různá ocenění. Moje srdcovka je pak samozřejmě Wooden Heart (Muss i denn). ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

V 80. letech jsem viděl asi tak 4 filmy s Elvisem. Já poslouchám jiný žánr, jeho jsem moc v lásce nikdy neměl, ale vzpomínám si že tento film byl v pohodě. 3/5 ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

  • Jednou z hereček, která se zúčastnila castingu na hlavní dívčí roli, byla i Ursula Andress. (NinadeL)
  • Málo se ví, že Elvis Presley byl také nositelem černého pásu v karate a velkým fanouškem tohoto sportu. V tomto filmu o tom lze najít zajímavý důkaz. Jeho zarudlá a oteklá pravá ruka údajně pochází z toho, jak při natáčení předváděl přeražení dřevěných desek a zranil se. [Zdroj: Legenda jménem Elvis Aaron Presley] (Cimr)

Reklama

Reklama