Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jestliže 21. srpen 1968 rozptýlil iluzi o reformovatelnosti komunistických idejí, pak stejný den o rok později veškeré iluze o komunismu definitivně pohřbil. Toho dne ještě zdánlivě nebylo vše ztraceno: vůdčí osobnosti "pražského jara" stále disponovaly významnými posty i sympatiemi národa. Jejich jména skandoval toho dne v ulicích dav manifestující světu odpor proti okupantům. Strana ve své nevyzpytatelné moudrosti povolala policii, vojsko i milice a Češi zmasakrovali Čechy. Byli mrtví, desítky zraněných na těle a miliony na duši. Tímto dnem začala nejtvrdší normalizace a totalita, legalizovaná tzv. pendrekovým zákonem, pod kterým jsou tři podpisy: Svoboda, Dubček, Černík. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

farmnf 

všechny recenze uživatele

Dokument o násilí, dokument o době, kterou těžce mohu sdělit svým dětem. Jistá mladá krásná holka v Brně byla zastřelena. Jmenovala se Muzikářová. Je hezčí příjmení ve světě kumštu? Přesto je mrtvá, protože zkurvení komunisti ji zabili. Té dívce život nevrátíme. Snažme se alespoň o to zabít každého komunistu, než vezme život mladé holce. Snažme se zabít každého fašistu, který vyřkne nápad, že by určitá etnika měla být přesunuta do koncentráku. Snažme se býti lidmi. Toho nedosáhneme čuměním do blba či čtením bible. Musíme se proti zvěrstvu postavit..asi jako Templáři, či Johanité. ()

Reklama

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Dokument, který mrazí nikoliv tím, co obsahuje, ale tím, co připomíná. Mimo osvětu samotnou mi dokument zlepšil názor na Danielu Kolářovou a zaujal mě příběh autodopravce, který vyprávěl a tom, jak ho za zvuků písniček Karla Gotta postřelili milicionáři... ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama