Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kasovní trhák z roku 1957, který je podle Průvodce filmem a videem (Movie&Video Guide) Leonarda Maltina nejlepším filmem Elvise Presleyho. "Král" zde hraje Vince Everetta, uvězněného za zabití v hospodské rvačce. Vince se ve vězení naučí, že je lepší mlátit do kytary, než do zákazníků v baru a po podmínečném propuštění se vydá strastiplnou cestou za úspěchem v oblasti hudby a filmu. Příběh je doplněn šesti Presleyho písněmi od Jerryho Liebera a Mika Stollera, mezi něž patří Treat Me Nice, I Wanna Be Free a dynamická titulní melodie, která byla Presleyho nejoblíbenější filmovou písní. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

Damiel 

všechny recenze uživatele

Je to muzikálový příběh o tom, kterak se z obyčejného přidavače na stavbě, který ještě ke všemu prošel kriminálem, stane hvězda showbyznysu. Vinc Everett (Presley) maká na stavbě, pak jednou při rvačce v baru zabije chlápka a dostane za to 14 měsíců za katrem. A ukáže se, že všechno zlé je pro něco dobré. Celu sdílí se spoluvězněm Hunkem, který nejen že je místním kápem, ale hrával v country kapele a brzy objeví talent, který ve Vincovi dřímá. Za mřížemi tak začne tesat surový diamant a s mladíkem se domluví, že až se oba dostanou z vězení, rozjedou velkou kariéru v showbyznysu. Vinc ale opustí nápravné zařízení dřív a s velkou pomocí sličné promotérky Peggy (Judy Tyler) se z něj takřka přes noc stane celým národem milovaná hvězda. Má to ale jeden háček: Vinc zaslepený úspěchem nevidí nic než peníze, a tak si koleduje o malér, který se dřív nebo později dostaví. Ve filmu se objevuje šest Presleyových songů, z nichž jasně nejslavnější je Jailhouse Rock. Choreografii této scény dokonce nastudoval sám Elvis. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Pokud by ve filmu nehrál Elvis, byl by to průměrný hudební romantický film, jakých vznikla kdysi řada. Účast Elvise zvýšila divácká očekávání a v některých případech i zklamání. Podobné téma řeší kvalitní životopisný snímek Walk the Line o těžké cestě ke slávě talentovaného zpěváka Johnnyho Cashe. Dalším snímkem na stejné téma je můj oblíbený film Vězeňské blues. Pokud bych srovnávala, tak Peter Fonda si v něm o dvacet let později se stejným námětem poradil mnohem líp. I tak příjemná podívaná na mladého Elvise. ()

Reklama

honza.g 

všechny recenze uživatele

Jádrem jsou ty písničky, kdo Elvise nemusí, tak moc důvodů ke shlédnutí nemá. Příběh o tom, jak sláva, i když zasloužená a odpracovaná, může stoupnout do hlavy, není ničím pozoruhodný a Konec je prostě holywoodský. Navíc našinec neznalý amerického podnikatelského prostředí se kapku ztrácí v detailech kolem smluv, podílů, odkupů a odstupných. ()

majka_11 

všechny recenze uživatele

Asi byla moje očekávání moc vysoká. Elvis je zde sice drsňák a fešák Vince, lamač srdcí a kytar, ale jinak je to celkem dost zdlouhavá nuda. Zobrazení vězeňského života a obchodů s cigaretami mě bavilo nejvíc. Pak už to byla jenom nudná omáčka obsahující pomalejší písně než jsem čekala a až moc prudké francouzské polibky. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Tak jsem konečně viděl Elvise ve filmu,jak hraje a bylo to....jak je to slovo? Otřesné. Z hrůzou jsem zjistil,že člověk,kterého si vážím jako hudebníka,neumí vůbec hrát a jeho unylý výkon mě téměř uspal. Kdykoli byl s ním ve scéně jakýkoli profesionální herec,ten rozdíl byl až bolestný a díky tomu,vypadal každý (byť sebeprůměrnější) vedle něj,jako postava za Shakespeara. Díky tomu jsem si pak neužiil ani ta hudební čísla,neb jsem to měl pokažené kvůli jeho brilantnímu hraní. A Judy Tyler taky žádná sláva. ()

Galerie (209)

Zajímavosti (7)

  • Trestanecký stejnokroj má na sobě číslo 6239. Později se číslo změní na 6240. (Sinecod)
  • Elvis Presley během natáčení spolknul zubní korunku a následně musel být na jeden den hospitalizován v nemocnici Cedars of Lebanon Hospital. Fanoušci žádali nemocnici o kopii rentgenu Elvisových plic. (ČSFD)
  • Chyba: Vince (Elvis Presley) nemá po operaci na krku žádné stopy po tracheotomii. (ČSFD)

Reklama

Reklama