Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický príbeh o túžbe po pomste z trochu netradičného prostredia montérov vysokého napätia. Skupina montérov cestujúcich po republike sa ocitne na Liptove, odkiaľ sú nútení ich podnikom urýchlene odísť na iné miesto pre krádež, ktorú im ale nemohli dokázať.
Jeden z partie - Boris (Sagvan Tofi) tam zanechá miestne dievča v druhom stave. Jej bývalý snúbenec sa ho rozhodne vyhľadať na montážach, odíde z družstva a prihlási sa do partie montérov s úmyslom svojho soka zabiť. (vojo)

(více)

Recenze (13)

zette 

všechny recenze uživatele

Prekvapive dobry film, ktery velmi verne vyobrazuje pracovni vztahy, moralku a privydelky bokem v dobach socialismu. Neokoukane pracovni prostredi a krasna krajina k tomu. Bavil me i milenecky trojuhelnik a naivita holky, kvuli ktere vzplalo tolik emoci. Zajimave herecke obsazeni. Ma prvni zkusenost s Frankem Chmielem dopadla dobre. ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Dramatický příběh party montérů, kde Sagvan Tofi opět řádí, tentokrát ve slovenských vodách. Po té, co přivede jednu z dívek do jiného stavu, nastupuje její bývalý přítel cestu za pomstou. V partě montérů se ale odehrává mnohem smutnější příběh a jeden z montérů se oběsí, když zjistí, že jeho žena ho podvádí a on tomu nedokáže zabránit. Vtedy mstitel Maroš Kramár pochopí, že se jeho obět potrestala už dost sama a vrací se domů. ()

Reklama

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Výborný slovenský televizní film, který snese srovnání s nejlepšími filmy uvedenými v kinech či TV v sedmdesátých a osmdesátých letech. Maroš Kramár zde dokazuje, že nebude jenom dětská herecká kometa ale stálice na filmovém nebi. Výborně mu sekundují o generaci starší herečtí kolegové - Dóczy, Kiš, Polónyi či Šulík a samozřejmě ještě starší Július Pántik. To se už bohužel nedá říci o současnících M. Kramára, kteří nepodali příliš přesvědčivé výkony. Obsazení tehdy populárního Tofiho bylo jistě vedeno snahou přidat filmu na atraktivitě, ale spíše mu uškodilo. Však se také tento neumětel už v mnoha filmech nevyskytl. Film samotný je vesnické drama, jak má být. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Preco sme vedeli za totality a za najtuhsej normalizacie tocit kvalitu /Neodchadzaj nocou letnou v rezii Frantiska Chmiela.../ a teraz, ked je sloboda a su podstatne vacsie moznosti, tocime jeden hnoj za druhym /Polcas rozpadu, Bratislavafilm ...../? Film ma zaujimavu zapletku a aj ked je to take trochu klise /nevera ...../ da sa na to pozriet? 76 % ()

Stefan_M 

všechny recenze uživatele

Hrajú: Maroš Kramár(mechanizátor Mišo Haviar), Július Pántik(Mišov starý otec), Jana Kopsová-Pizová(Eva Spodniaková), Anton Šulík(Karol Spodniak, Evin otec), Adela Gáborová(Evina mama), Marián Kleis st.(vedúci montážnikov Jozef Mendik), Jozef Dóczy(montážnik Ján Král), Marián Geišberg(montážnik Štefan Gregor), Sagvan Tofi(montážnik Boris Krajňák), Eduard Vítek(horár), Vilma Jamnická(pastierka husí), Edita Gallová(Danka Onufráčka), Peter Rúfus(Peter), Ján Kroner(Ivan), Dušan Lenci(primáš Bango), Ján Bzdúch(Zubaj), Milan Kiš(traktorista Lofaj), Viliam Polónyi(predseda JRD), Peter Bzdúch(policajt), Darina Chmúrová(poštárka Marka), Jana Nagyová(čašníčka Etelka) ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

  • Film sa natáčal v obci Priylina a v blízkom okolí. Dom, kde bývala Eva (Spodniakovci), sa nachádza na rohu ulice Mlynská a Dr. Jána Lajčiaka. Dnes má číslo 56. Studňa, kde sa umýval Boris (Sagvan Tofi), sa stále nachádza na dvore rodinného domu. (mikinko51)

Reklama

Reklama