Reklama

Reklama

Život, svoboda a pronásledování na Planetě opic

(TV film)
  • USA Life, Liberty and Pursuit on the Planet of the Apes
USA, 1980, 93 min

Hrají:

Roddy McDowall (a.z.), Norman Burton (a.z.), Booth Colman (a.z.), Beverly Garland (a.z.), Ron Harper (a.z.), Raymond Mayo (a.z.), David Naughton (a.z.) (více)

Obsahy(1)

Při přestřelce je zraněn jeden z astronautů a život mu může zachránit pouze operace v nemocnici. Ta je ale přísně střežena nepřátelskými opicemi... (oficiální text distributora)

Recenze (20)

drkaldj 

všechny recenze uživatele

Už začátek je hekticky sestaven. Ovšem od doby co jsme v nemocnici je děj překvapivě svižný, zajímavý a docela i napínavý. Druhá část bohužel absolutně nenavazuje a je to jako bych se díval na film a během něho na patnáct minut uprostřed usnul. Celkově je ale druhá část opět svižná a dokáže udržet pozornost diváka. Zorganizovaný plán na nalezení a následný útěk je zatím nejlepší co tyhle filmy z roku 1980 nabídly. Stačilo by vyřešit ten začátek a návaznost uprostřed filmu a bylo by to ještě o hvězdu výš. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Toto je vlastně třinácti ( respektive čtrnácti ) dílná série Planeta opic z roku 1974. Série jsou pak v roce 1981 speciálně upravené pro pět celovečerních snímků. Život, svoboda a pronásledování..... je čtvrtý film z pěti. Světově je to sice skoro propadák, ale pro fandy je to určitě slušná podívaná. Scénář - Pierre Boulle. ()

Reklama

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Další pokračování opičí série nás dostává zpět do prostředí opičího města. Příběh, který určitě neurazí žádného fanouška a neznechutí nového diváka. Pokud se nenecháte strhnout šílenstvím odpadního davu, tak najdete na filmu i klady. Smrtelně postřelený člověk si najde mezi opičími přáteli své přátele a zachránce, se kterými se po zdařené operaci (která je uskutečněná za pomoci staré lidské knihy o operacích) vydává na cestu ke svobodě. Tři hvězdy myslím si odpovídají realitě. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Dalsie dve casti zhrnute do jedneho filmu a znova to na mna posobilo nie podarenym spracovanim. Znova to bolo zbytocne zdlhave a trocha aj nudne. Prva cast bola o zachrane zraneneho cloveka a druha sa tiez niesla v podobnom duchu, ale tentokrat to bola zachrana z vazenia, kde tyrali opice dusevnym sposobom jedneho cloveka. ()

Masinfira 

všechny recenze uživatele

Bože, celý film jde o život hl. hrdiny a přesto to nudí... jak se to stalo, to nechápu! Nerozumím, jak tento film může někomu připadat na 5*... Příklad za všechny kiksy v tomto filmu: Proč nejprve sundají dýchací masku a pak se dívají na to, že měch do kterého vede se nenafukuje? Zasloužil by si o něco více než jednu hvězdičku, ale bohužel na dvě to nevidím. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Na motivy tohoto filmu vyšel v Argentině komiks. Jeho autory jsou Jorge Morhain a Richard Barreiro. (Terva)

Reklama

Reklama