Reklama

Reklama

Wild Man of the Navidad, The

všechny plakáty
Drama / Horor / Mysteriózní / Thriller
USA, 2008, 86 min

Recenze (3)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kim Henkel. Člověk, který stál u zrodu kultovního Texas Chainsaw Massacre a sám tuhle sérii svým způsobem i pohřbil (Next Generation), tentokrát produkoval tenhle podezřelý projekt svých tehdejších studentů. A vznikl z toho jakýsi blábol o urban legend kdesi prachem zapadlého vidlákova, kde se obyvatelům v blízkých křovinách prohání tajemný tvor, co se zprvu spokojil s pouhou zvěřinou, po svém zranění však začne útočit i na lidi. V poloamatérských podmínkách točený redneck-slasher doplácí na mizivý rozpočet (tudíž zdejší gore je pro mě trnem v oku), ale přiznám, že hlavně zpočátku se daří občas navodit pěknou atmosféru. To bohužel jen do odhalení onoho monstra. Slabota za 3/10. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý americký horror.Trochu mi pripomínal film Boggy Creek,alebo filmy o bigfootoch staršej produkcie.Atmosféra filmu je ako zo sedemdesiatich rokov,asi naschvál.Dej filmu je v Texase,v jeho zapadnutej a odľahlej časti poblíž Austinu.Film je síce nový,ale dej je v roku 1973.Vo filme sú sami burani,zarastený,vôbec nedbajú o svoj zovňajšok,väčšinu času presedia v krčme chlastaním,vlastne chlascu stále v jednom kuse.Občas si zalovia,väčšinou diviaky a jelene.Ich jedinou prácou je pálenie alkoholu,samozrejme načierno.Pálenica je priamo pod holým nebom.A v tomto okolí žije akýsi netvor,napoly človek,napoly zviera.Akýsi kríženec človeka a diviaka,alebo niečo podobné.Neútočí na ľudí,ale len dovtedy,kým naň miestny buran nevystrelí.Potom začne masakrovať ľudí.Kto má rád takéto buranske filmy,tak ho určite ocení. ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Milý, slušně natočený slasher, založený na motivu jedné pěkné kryptozoologické urban legend. Moderní, pečlivý look 21. století v kombinaci s tématikou a záběry jako z osmdesátých let - zaostalý, odlehlý venkov, kde "váš křik nikdo neuslyší", burani, lovec, který se stane lovnou zvěří někoho, kdo je tajemnější než on sám. Několik scén je docela působivě depresivních (převládající barevná kombinace žlutohnědá), vozíčkářský motiv z Texaského masakru je dobře využitý. Film není špatně vystavěný a krvavé scény jsou přesně na těch místech, do kterých zapadnou, a nikde jinde. Poušť umí být hezky ponurá a nejistota pěkně krutá, hnijící těla hezky hnusná, zabiják hezky tajuplný (a tajemství není nijak vysvětleno - takže v mysli zbývá pachuť - co kdyby se to stalo vám? nejde o to, jestli se to stát může nebo nemůže, jde o to co kdyby)... Příběh sice není nijak zvlášť originální, ale má hlavu, patu i něco mezi tím. Místy mne štvala digitální kamera a sáhodlouhé španělské dialogy, jinak velice pěkný a uznání si zasluhující projev nostalgie po starých dobrých nepřekombinovaných country vyvražďovačkách. ()

Reklama

Reklama