Reklama

Reklama

VOD (1)

Velmi inteligentní student Light (Nat Wolff) nalezne zápisník boha smrti. Zápisník má mystickou sílu zabít kohokoliv, stačí jen si představit obličej oběti a zapsat jméno. Light je s touto silou rozhodnut vymýtit zločin a vyčistit ulice od zločinců. Brzy se objevuje nepřítel, vyšetřovatel známý pouze jako L (Lakeith Stanfield). (Illuminare)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (196)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vlastně je to o tom, že smlouva s ďáblem má vždycky nějaký háček, ale Wingard to trošku rozvedl a dobře udělal. Jen je škoda, že se víc nevěnoval samotným zabitím a sklouzával do všemožných kombinací, které vyvrcholily v samotném závěru do nepříliš věrohodného maglajzu. Ale to málo vraždiček bylo výborných, film mi sedl i herecky a i když tempo občas zakolísalo, mělo to celé spád. Rád bych napsal, že Wingard je po zpackaném Blair Witch zpět, ale ještě si počkám. 60% ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Původní japonský Death Note mám i přes postupně klesající kvalitu rád a proto mne opravdu zajímalo, jak nakonec dopadne i americká hraná verze. No dobře, není to nejlepší, vše je až moc zjednodušené nebo udělané pro efekt, ale co byste od Amíků čekali. Zatímco Japonci vám jako hrdinu naservírují stylového, inteligentního a velmi oblíbeného studenta, Američané sáhnou po looserovi, kterému se s deníkem v rukou začnou plnit i některé z jeho snů. Jako Ryuk se určitě povedl a pokud bude pokračování, kouknu i na dvojku, ale rozhodně je to slabší, než adaptace Ocelového alchymisty. 60% ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Obrovská škoda, že po úvodnom, doslova dokonalom navnadení, upadla vysoko nastavená latka tak nízko. Fakt som bol neskutočne nadšený. Škoda, že hodená rukavica nebola zdvihnutá, a slová do bitky, boli nahradené akýmsi klišé príbehom, ktorý byť to poriadne okorenení dávkou krvi, mohla to byť ďalšia, odvážna mordovačka. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Death Note byl a je jednou z nejlepších ( pokud není vůbec nejlepší ) kriminálek kdy stvořených.Spletitost, komplikovanost a propracovanost byla na nejvyšší úrovni a nyní se Netflix pokusil tuto 14 hodin dlouhou stopáž vměstnat do celovečerního filmu. Jestli to jde? Jasně, že ne. Ani zdaleka ne. Přesto ale musím uznat, že se Američané drželi předlohy celkem pevně. Pokud jste Death Note nikdy neviděli, rozhodně se na toto nedívejte, nemáte důvod. Pokud ano, funguje tento snímek jako mdlé osvěžení paměti. Zavzpomínáte, na staré znamé a na ty úžasné momenty, kdy každá epizoda končila úplným mindfuckem. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnocení mě dost zmátlo, protože tento film by si zasloužil o pár procent více. Původní japonský seriál jsem neviděl, většina lidí ho vynáší skoro až do nebes, ale já to porovnat nemůžu, tudíž se budu řídit svými instinkty a nabytými zkušenostmi z filmu. Zápisník smrti má doopravdy originální příběh, nic tak podobného jsem doposud neviděl, proto si to v tomto ohledu zasluhuje jasný palec nahoru. Možná, že herecké obsazení není nikterak perfektní, ale všichni odehrají v zásadě to, co se od nich očekává. Herec v hlavní roli byl vskutku sympatický, ačkoliv ze začátku jsem mu nevěřil jediný jeho výraz. Ryyuk coby bůh smrti v podání Defoea famózní, jeho hlas naháněl husí kůži po celém těle, celkově byla jeho postava dost zajímavá. Příběh se vyvíjel dobře, vše mělo správné tempo a film si udržoval napětí, ale stejně nečekejte bůhvíjak hluboce se prezentující děj (v rámci hororů je to ale na úrovni OK). Závěr s úžasným podkreslujícím soundtrackem tomu dal třešničku na dortu. Jedinou, ale dost zásadní chybou byla minutová přítomnost Ryyuka, nejlepšího aspektu filmu. Chtělo to více minut pro boha smrti. Kdo si nebude dávat nějaké vysoké nároky, tak si u filmu přijde na své. Za mě dávám 68 % ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Ačkoliv je L (Lakeith Stanfield) europoidní či mongoloidní rasy, tak ve filmu je postava vykreslena jako Afroameričan. (Athree)

Reklama

Reklama