Reklama

Reklama

30 dní dlouhá noc: Doba temna

  • USA 30 Days of Night: Dark Days
Trailer

VOD (1)

Téměř rok uběhl od chvíle, kdy upíři zdecimovali obyvatelstvo aljašského města Barrow. Stella, která tenkrát přišla o manžela, od té doby cestovala po celém světě, aby ostatní přesvědčila o existenci upírů. Když jí skupinka ztracených duší nabídne uskutečnit odplatu na samotné upíří královně, Stella se vydává na misi, která má jediný úkol: Zastavit zlo dřív, než se znovu odhodlá k útoku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

Arachneuss odpad!

všechny recenze uživatele

Hned na začátku se mi snaží tvůrci nakecat, že ta divná bloncka je vážně Melissa George. Pche, to tak. Melissin zadek a prsa poznám i po slepu, o hereckých schopnostech nemluvě. Upíři jsou tentokrát hroznej fake. Pár vyholených komparzistů, kterým dali černý čočky, špičatý chrup a vyváleli je v mouce (triky jsou tak kvalitní, že to opravdu vypadá jako smažení řízků). Mysteriózní atmosféra okolo inteligentních tvorů se vytratila podobně rychle, jako napínavý scénář a správnej chlap, co má koule, na postu režiséra. Šukačkou nelze zachránit všechno, to by si měl Ketai zapsat za uši. Na filmu se mi tak paradoxně líbil pouze materiál z o tři roky staršího kousku. WTF moment na konci to ale zazdil. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Rovno-na-DVD pokračovanie, ktoré ma miestami rozosmialo (ľahko)vážnosťou ústrednej vampírskej kosti menom Lilith a jej lokaja s rady slaboduchých ľudských hyen. Potešilo ma však to, že sa to nehraje na Shakespearea ( kurnik, už keď sa v dnešnej dobe nasilu prepisujú ľudské dejiny, mohli by už zmeniť priezvisko aj tomu chlapovi ) a vie to pekne kopnúť do gulí. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Po průměrném prvním dílu přichází druhý díl, který místo aspoň oné atmosféry městečka vystřídala akce ve stylu Blade. Bohužel ženské hrdince jsem nevěřil ani minutu protože ta její drsnost byla k pláči. Navíc to její "chytám upíry protože mi zabily manžela" bylo dost chabé scénáristické vysvětlení. Jediné co mě tedy zaujalo byla krev které bylo poměrně dost a i efekty na to že se jedné o laciné pokračování nepatří k nejhorším. Ale je to strašně splácaná hovadina. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na jedničku raději ani nepomyslet... Ale jinak na deštivé odpoledne jako kulisa při posezení s přáteli dostačující. Příběh stokrát odvyprávěný lze tušit od začátku až do konce. Chvílemi pěkná kamera, nejlepší scény jsou však samozřejmě ty převzaté z jedničky. Zklamala mě královna - když vylezála z krvavé lázně, měla ještě auru tajemna. Jak ukázala ksicht, bylo po tajemnu. To i královna z Disneyovy Sněhurky pouští větší hrůzu, když se dožaduje srdce své sokyně, než tahle nemastná bledule - opravdu škoda! Příjemné bylo mučení upírka. Přesto jsem čekal poněkud větší masakr, když už sám příběh za moc nestál... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Další z řady totálně zbytečných direct-to-dvd sequelů, které se snaží těžit z kvalit prvního dílu. Ovšem neúspěšně, protože Ben Ketai by mohl maximálně tak Sladeovi čistit boty a ne po něm přebírat pokračování výborného filmu. Režie je naprosto bez nápadu, příběh nedává moc smysl stejně jako chování postav, napětí zde není žádné a akce je tak nudná a chaotická, že vám nakonec bude i jedno, co se tam zrovna děje. Kiele Sanchez je k smíchu a upíři v čele s Miou Kirshner zase k pláči. Prostě, když nejlepší záběry ve filmu jsou z předchozího dílu, tak už to o něčem svědčí. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo ve Vancouveru v Britské Kolumbii. (Terva)
  • Lillith (Mia Kirshner) a její koupání v krvi odkazuje na postavu Elizabeth Bathory. (Terva)

Reklama

Reklama