Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americké sugestivní psychologické drama o lásce, alkoholu a zmařeném životě, natočené podle autobiografické předlohy Johna OBriena. Je to hluboký a citlivý příběh osamělého scenáristy Bena, kterého opustila žena a jeho postavení v Hollywoodu je též na vážkách. Ben se snaží zapomenout. Utíká do blyštivého světa Las Vegas a do alkoholu. Atraktivní Sera s ním prožije fantastickou noc a snaží se ho dostat z alkoholické závislosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (571)

Hild 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, na mě to až tak nezapůsobilo. Možná jsem se na to dívala ve špatnou dobu. Pěkný film s nejlepším hereckým výkonem Nicolase Cage, přesto jsem to čekala daleko depresivnější a silnější po všech těch komentářích tady. To bude asi ten problém, možná jsem od filmu čekala až příliš mnoho. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Chci, abys mluvila a poslouchala. Jen zůstaň. Nikdo nemůže říkat, že viděl všechny druhy romantických dramat, dokud nezavítal s Benem a Serou do Las Vegas. Tenhle film není dokonalý, má místa, která pouze variují problémy dané zápletkou, ale má tak bezchybnou atmosféru klubů, casin, nekončícího nočního života a sebezničujícího pití, že jsem se nedokázal od obrazu odtrhnout. Příběh dvou ztracených duší je neskutečně tvrdý, ale právě ve své nekompromisnosti je také zoufale upřímný. Nejde totiž jen o Bena. Jde o symbolickou cestu za záchranou Sery, za záchranou její krásy a symbolickým očištěním její duše. Kdo jednou zavítá do Las Vegas, těžko ho bude opouštět. Ve dne bude hledat za hry neutišitelného klarinetu alkohol a smysl života a v noci bude za zvuků melancholického klavíru a smutné trubky potkávat svou poslední spásu. ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Cage je herec, který mi do většiny svých rolí naprosto nesedí, ačkoli nemůžu říct, že by mi byl nesympatický. Stejně tak nemůžu říct, že by neuměl hrát, protože to co předvádí tady, to je výkon hodný Oscara. No taky že ho dostal! Díky Cageovi je tenhle film špička. Jednu dobu jsem myslel na stejný způsob „sebevraždy“! ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Možná právě proto, že v tomhle filmu má Nicolas Cage co hrát, skutečně hraje a to jakoby se on sám rozhodl před kamerou umřít. Jeho Ben není ubohá figurka, která se jen motá a šlape si na jazyk. Nechlastat je tak bolestivé, bod návratu zmizel v nedohlednu a konec se zdá být tak snadný a blízko. A ani Sera - Elisabeth Shue, jakkoli se snaží být pro něj důvodem k životu, na jeho sebedestruktivní jízdě nic nezmění. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Když jsem u Obchodníka se smrtí psal, že to je Cageova životní role, tak jsem samozřejmě neviděl tento skvost, jinak bych to v životě nenapsal. Protože Leaving Las Vegas je film, z kterého emoce jen srší. Je to film o beznaději, lásce a (ne)touze žít. K hereckému obsazení nemám co dodat. Cage opravdu předvedl životní výkon, který byl po zásluze oceněn Oscarem. Elisabeth Shue byla sakra vynikající a je jen škoda, že svou nominaci neproměnila. Tohle je jeden z nejsilnějších a zároveň nejlepších filmů, co jsem kdy viděl. Můžu doporučit každému, kdo si myslí, že nemá problémy s pitím… :-) ()

Galerie (49)

Zajímavosti (22)

  • Ben Sanderson (Nicolas Cage) nosí hodinky značky Rolex Dayton Cosmograph. (dyfur)
  • Scéna v supermarketu, kde si Ben (Nicolas Cage) zpívá o sebevraždě, byla časopisem Empire vyhlášena jako osmá největší opilecká scéna v historii filmu (2005). (Satan)
  • Ben (Nicolas Cage) za celý film nic nesní. Je to proto, že chroničtí alkoholici zapomínají jíst, nebo na to nemají sílu. Během scény v restauraci si sice nabere špagety, jenže je nesní. A namísto toho, aby se Serou (Elisabeth Shue) jedl rýži, tak sní kostku ledu. (viperblade)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Will Smith: Smrt na dosah?

Will Smith: Smrt na dosah?

13.09.2007

Nelekejte se, nejúspěšnější černošský herec současnosti si nevzal příklad z Owena Wilsona a nepokusil se o sebevraždu. Ačkoli jeho nový projekt má s touhle nedávnou náplní bulvárního zpravodajství… (více)

Reklama

Reklama