Reklama

Reklama

Sláva, nazdar výletu!

(TV film)
Hudební
Československo, 1978, 23 min

Obsahy(1)

Několik písniček Ivana Mládka a jeho Banjo bandu jako televizní výlet na parníku, s dětmi a učitelem L. Sobotou, natočil před třiceti lety režisér Jan Bonaventura. Zazpívejte si s námi: Jožin z bažin, Prachovské skály, Hlásná Třebáň, Láďa jede lodí a další nesmrtelné hity! (oficiální text distributora)

Recenze (7)

raduna01 

všechny recenze uživatele

Ivan Mládek jednou vzpomínal, jak v sedmdesátých letech potřeboval Banjo band pořad, kterým by se prosadil krom rádia, kde se jejich písničky s oblibou hrály i v televizi a tak vymyslel Sláva, nazdar výletu. Koukatelné i po těch letech, které uplynuly od premiéry. Dříve vysíláno několikrát do roka, v ČT za dvacet let pouze jednou. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tohle se mi dost těžko hodnotí, protože kdysi v ČST, když jsem byl dospívající kluk, to dávali poměrně často - a mně se to hodně líbilo. Líbí se mi to i teď, protože Jožin, Prachovské skály, zajímavá nová aranž Hlásné Třebáně apod. jsou klasiky v rámci hudebního klipu. Ale uvědomil jsem si tento týden, když to po letech opakovali, jak mizerné jsou tam na tu dobu prolínačky, to i televizní pohádky měly lepší, a že ta úvodní a posléze závěrečná písnička je moc dlouhá a poněkud otravná. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenční písně z nejslavnější éry Banjo bandu v podání jeho nejlepší sestavy. Velice vtipná jízda parníkem, kterou humor neopouští ani při závěrečných titulcích začínajících slovy "Z výletu se vrátili:". ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Oddechová dvacetiminutovka pod taktovkou legendárního hráče na bendžo, zpěváka, baviče, textaře, skladatele, malíře, vynálezce (a tak dále, a tak dále) Ivana Mládka a jeho bandu. Nesmrtelné hity (dle mého názoru z nejkvalitnějšího Mládkova skladatelského období) Jožin z bažin, Prachovské skály, Hlásná Třebáň a další jako rozverné televizní klípky. Kdo někdy měl někdy tu čest vidět exhibovat pány Pešáka, Gerendáše nebo Sobotu, může možná trochu zalitovat, že zde se drží relativně uzdi....dost možná jim tipec zatrhl režisér Bonaventura. Jinak milé, neškodné, rozverné.....jen si nejsem zcela jist, zda i například po dvaceti letech si najde tato hudební oddechovka své uplatnění....já s Mládkovými výletníky na obrazovce potkal někdy v šest hodin ráno. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Ve stejnojmenné úvodní písničce se mezi chodci v ulicích mihne i sám režisér pořadu Jan Bonaventura, který se tam vyskytuje s paní a kočárkem. (Ganglion)

Reklama

Reklama