Reklama

Reklama

Recenze (4)

JFL 

všechny recenze uživatele

Věhlas filmu "Godmonster of Indian Flats" slibuje bizarní podívanou a to vskutku člověk dostane. Při pokusu klasifikovat tento rozklížený amatérský sousedský počin můžeme sáhnout k příměru, že působí jako zmutovaný klon Eda Wood a Roberta Altmana. Toho druhého evokuje spletencem různorodých postav a jejich dějových linií, které ale spojuje s edwoodovským intuitivně neumětelským stylem i naivně agitačními ambicemi. Ačkoli všichni, kdo film viděli a chtějí se o své trauma podělit, vyzdvihují linii s ovčí zrůdou, která terorizuje americký zapadákov, pravdou zůstává, že ta tvoří s bídou třetinu filmu a plně začne monstrum ve vyprávění figurovat až v poslední čtvrtině. Většinu stopáže naopak zabírá ono altmanovské sledování galerie bizarních postav, z nichž většina je zainteresována do intrik kolem toho, jak z nevadského venkova vyštípat chlapíka skupujícího pozemky pro velkou společnost. Vlastně obě linie souběžně pojednávají o xenofobii (nejen) amerických maloměstských buranů. Pro ně se totiž monstrum stane dokonalou personifikací všeho cizího, co je třeba ovládnout a podmanit si, nebo zničit. Díky množství autentických sešlých a pustých prostředí, mrazivě výstižných naturščiků i sekvencí autentických venkovských slavností s jejich tupou pompézností a zhovadilými podobami zábavy se ale nakonec "Godmonster of Indian Flats" stává groteskním pojednáním o americkém západu, který zůstává stále divoký, nespoutaný a zdegenerovaný. Nutno přiznat, že navzdory celkové nekoukatelnosti a až atrové vyprázdněnosti, zůstává díky své rozklíženosti a bytostně zneklidňující vyšinutosti tento "film" intenzivně fascinující. ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, málo známé (o filmu a o režisérovi Hobbsovi se můžete dočíst v knížce Nightmare USA od Stephena Throwera) a velice těžko zařaditelné dílo. Westernové prostředí, spousta škaredejch kovbojů farmerů a šerif, ústřední skupinka sympaťáků, tahanice a ta bizarní zmutovaná ovce, kolem které se většina děje točí. Do hororu to sahá, ale přímo horor to není, je to...zajímavě zpracovaný podobenství o lidské hlouposti, chamtivosti a falši. Bizarní megaovce to celé doprovází jako zcela normální součást příběhu. Jinak teda je to zajímavej chlupatej mutant, řve, cupitá po dvou, trošku nemotornější a s jednou vlající přední končetinou, to se jen tak nevidí, hehe. Zvláštní a netradiční film, trochu rozvleklejší ale stojí za vidění. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Godmonster of Indian Flats“ je krásnou ujetinou, které vůbec nevadí, že už za sebou bude mít za chvíli padesát let. Tohle je film, který přežije, i když si najde jen pár fanoušků. Ale je to škoda, protože ač je to levné, je to natočeno způsobem, který má divákovi, co říct, ať už proto, že ho pobaví, anebo proto, že mu prostě předvede něco, co nejspíš ještě neviděl. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Vskutku veľmi bizárna záležitosť,ale western to nie je v žiadnom prípade,snáď trošku horror áno,dosť ťažko zaradiť tento film.To božie monštrum nie je nič iné ako zmutovaná veľká ovca, poriadne hnusná,chodiaca po zadných nohách.Je to výsledok pokusu na ovciach nejakým plynom.Dej je niekde v Nevade v zapadákove,žijú tam samí burani.Veľa zvláštnych aj smiešnych situácii.Ovcu som v horrore ako monštrum nikdy nevidel,je to preto dosť zvláštne.Táto vec sa dosť ťažko hodnotí,to treba vidieť. ()

Reklama

Reklama