Reklama

Reklama

O statečném krejčíkovi

(TV film)
  • Německo Das Tapfere Schneiderlein (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdý krejčík zabil jednou ranou sedm much a krejčovská dílna mu najednou byla těsná. Proto se vydal do světa a padl do oka samotné princezně. Ale aby získal její ruku, musí vykonat tři hrdinské činy ... (oficiální text distributora)

Recenze (20)

infernet 

všechny recenze uživatele

Teda ikdybych si říkal celý večer pořád dokola: "Deutschland, Deutschland über alles!", tak tahle slátanina u mě nezaboduje. Nemůžu si pomoct, ale chvílemi to "smrdělo" latinsko-americkou telenovelou... . Mimochodem, jako malý jsem tuhle pohádku četl a jak mě čtení v zásadě nebaví, i to bylo záživnější. ()

Sindymindy 

všechny recenze uživatele

Pohádka po nedělním obědě, to je pro mě pohlazení na duši. Ta dnešní mě však zklamala. Literární předlohu od bratří Grimmů jsem již znala, ale její německé zpracování nemělo žádnou šťávu - pohádka ztratila duši, neoslnilo mě prostředí, ani kostýmy, ani herecké výkony. Pořád jsem cítila, že se dívám na něco německého, co má ke mně hodně daleko. Nepovedlo se. ()

Reklama

Finskej 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, nenáročné a zábavné a drží se to klasické předlohy. Statut pohádky, kterou lze (vždy jednou za čas) vidět i poněkolikáté, úspěšně dosažen, co víc si přát. V posledních letech koukám čím dál méně na domácí pohádky a čím dál víc na ty německé a musím přiznat, že kdysi bych takový vývoj nečekal... ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Jestli němci něco umí, tak jsou to třeba auta, ale když se po světě rozdával filmařský talent, tak v Německu se to zastavilo na hranicích. Marně přemýšlím, jestli jsem někdy něco viděl z Německa a opravdu to stálo za to. Největším hitem našich sousedů je stále Kobra11 a už to asi nikdy nic nepřekoná. Ono když nemáte pořádný scénaristy, režiséry ani herce, tak se ta kvalita produkuje špatně ---40% ()

Šípek 

všechny recenze uživatele

Dnešní pohádka byla tak typicky skopčácká, o krásné árijské princezně, pomateném králi, proradném rádci a statečném jinochovi. Je to v podstatě slátanina jako veškerá německá pohádková produkce, která snad ani nemůže být vážně určena pro malé diváky. Ale v tomto případě musím přičíst k dobru fakt, že se nejedná o televizní papundeklovou tvorbu, kterou straší naše televize děcka každou neděli. A Kostja Ullmann v hlavní roli coby statečný krejčík zde podal standardně sympatický výkon a nakonec vydržel jsem u televize až do samotného konce, což je taky známka určité kvality. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama