Reklama

Reklama

Anna Letenská: Komička a nacisté

(TV film)
  • Německo Andula - Besuch in einem anderen Leben (více)

Obsahy(1)

Německý dokument o české (nacisty popravené) herečce Anně Letenské, který vypráví Hannah Herzsprung. Zajímavostí je, že české herečky Zita Kabátová a Eva Gerová zvládly své vyprávění v německém jazyce. (oficiální text distributora)

Recenze (6)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Několikrát byl vysílán na VIASAT HISTORY. Doprovázen byl dosud žijícími svědky té doby i této herečky, v kterých se obnovují vzpomínky na ty časy a na osobu, o níž tento dokument je. Proto je účinek na diváka nevšední, protože lidi, co v té době žili mu zdárně přibližují atmosféru doby přes své zážitky, zkušenosti. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Dokomunet o životě herečky , která se nevědomky a nepřímo zapletla do atentátu a stálo ji to život . Herečka, která sice mohla dotočit svůj poslední film, ale pod dohledem gestapa, muselo to být děsné hrát komediální postavu a vědět co jí čeká. O jejím osudu vypráví její kolegyně a syn a jiný známý. Zvláštní je ,že dokument vznikl v cizině. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Příběh české herečky Anny Letenské je silné téma. Dokumentární rekapitulace se zabývá nejen podrobnou revizí případu, ale nabízí i alternativní výpovědi příbuzných a bývalých kolegů. Že byl dokument vyroben v německé televizi je bohužel jeden z mnoha paradoxů naší historie. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Přípravy na dokument trvaly několik let, proto v něm vystupuje také syn Anny Letenské - Jiří Letenský, který se jeho dokončení bohužel již nedožil. (petr.trep)

Reklama

Reklama