Reklama

Reklama

Aoi tori

Trailer

Obsahy(1)

Suplujúci učiteľ Murauchi (Hiroshi Abe) prichádza zastupovať na miestnu strednú školu. I napriek rečovej vade si vynúti u žiakov rešpekt. Avšak pozornosť celej triedy ako i celého učiteľského zboru a rodičovského združenia si získa nevšedným činom: nechá totiž priniesť späť lavicu žiaka, ktorý z dôvodu šikany spáchal samovraždu a umiestni ju na jej pôvodnom mieste v triede. (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

hunty 

všechny recenze uživatele

Koktavý učitel Murauchi (Abe Hiroshi) supluje v nové škole a na žáky i učitelský sbor hned zapůsobí jako podivín. Ihned první den si nechá přinést starý stůl žáka Noguchiho, který přestoupil na jinou školu a každé ráno ho zdraví (prázdné místo - Noguchiho). Později se dozvídáme, co přesně bylo důvodem jeho přestupu a čeho se Murauchi snaží dosáhnout... Pomalejší drama, které se realisticky zabývá klasickým školním problémem. ()

Reklama

Tanner 

všechny recenze uživatele

Film se zabývá mnohokráte ztvárněným problémem šikany, ovšem činí tak z netradičního úhlu. Zaměřuje se totiž ne na její průběh, ale na vyrovnávání se s následky, a to navíc ne z pohledu oběti, ale těch, kdo ji působili. Klade tak otázky po pokrytectví, vině, odpovědnosti za ni, ochotě si ji připustit a způsobech, jak se s ní vyrovnat. Bohužel mi úplně nesedlo pojetí postavy učitele, který svou nemluvnost přerušuje prakticky výhradně takřka knižními promluvami a celkově na mě působil tak nějak "skicově". Ona moudra sama o sobě nejsou špatná, ale já bych ocenil využití síše filmovějších prostředků (jako v případě druhé hlavní postavy, studenta Sonobeho). Ale berte tuhle výtku prosím s rezervou, dost možná by mi to ani nepřišlo, kdybych včera neviděl film, který v tomto ohledu naopak vynikal. Pro mě 3,5 hvězdičky. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama