Reklama

Reklama

Pan Bobr

  • USA The Beaver (více)
Trailer

Waltera Blacka (Mel Gibson) už dlouho trápí hluboké deprese. Vyzkoušel mnoho způsobů, jak úzkostné stavy překonat, nic však nezabírá. Jeho žena Meredith (Jodie Foster) si nezvládá se situací poradit a nakonec Waltera vyhodí z domu. Walter se toulá městem a - posílen alkoholem - se neúspěšně pokusí o sebevraždu. Během noční alkoholové procházky najde kdesi v popelnici maňáska s bobří hlavou. Bobr začne k Walterovi mluvit a stane se jeho prostředkem pro komunikaci s lidmi kolem sebe. Vše se začíná obracet k lepšímu avšak jen do chvíle, kdy bobr Waltrovo vědomí naprosto pohltí… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Výborně napsané, ještě lépe zpracované a především skvěle zahrané. Mel Gibson je excelentní a do role psychicky narušeného manžela, otce a ředitele společenosti vyrábějící hračky se vžil dokonale. Příběh je sám o sobě velmi hutný a poskytuje zajímavý náhled na problematiku deprese a "normálnosti". Zajímavé porovnání přístupu manželky, hlavního hrdiny, bobra a syna. Především vztah otec a syn je postižen velmi dobře a je pro film zcela klíčový. Ovšem i vedlejší linky jsou zajímavé, dobře se navzájem doplňují a pomáhají utvořit lepší pohled na krizi rodiny a problémy jejích členů. Opět potěšila Jennifer Lawrence - Anton Yelchin měl ale kliku :-)! 8/10! ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Znám kupodivu spoustu chlapů, co se schovávají za bobra, a to jim ještě ani neruplo v bedně, jako tuhle Melovi! Je li totiž bobr dostatečně akční a dobře cvičený, je schopen zastat většinu těch otravných maličkostí, které realita vyžaduje a jeden se tak může naplno věnovat svým sladovým koníčkům, aniž by musel opustit gauč s ovladačem. Takže pokud bobr nosí domů dost peněz, plní na požádání své bobří povinnosti, v bytě není bordel, lednice nezeje, malí bobři jsou čistí, upravení a dobře se učí, je takové soužití s bobrem opravdu příjemné. Jeden se ani nemusí namáhat přemýšlet a pokud potřebuje znát vlastní názor, stačí se zeptat bobra a dokonce! si můžete kdykoli zapíchat, i když se vám nechce. Jediný problém s bobry však je, že jim takováto idylka většinou věčně nevydrží. Je to především nepovolených stykem s jinými, méně cvičenými bobry, kteří jsou schopni hustit do vašeho bobra své zvrácené -nismy a -cipace, až z toho ten váš, do té doby ideální bobr, začne být hašteřivý, panovačný a uječený. Tehdy nastává ta pravá chvíle uříznout si tu pevnou, vodící ruku a vybalit svůj charm v celé délce na jiného, nejlépe mladšího bobra a začít znovu.... Jinak mohou hrozit deprese! Život je holt boj o létající pečené holuby. *** Čekal jsem, že se unudím xmrti. Je to však neotřelé, svěží a zábavné, Mel je herec par excellence a až na ten nechutný heavyend mě to veskrze uspokojilo. A teď mě omluvte, musím s bobrem na cvičák. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nepociťoval nutnost sledovat filmy plné zoufalých lidí, leč postrádám instinkt spolehlivě je rozpoznat od něčeho, co by mne bavilo. Tak jsem si užil zavalení poctivou depresí, kterou ze mne maňáskový bobr přes veškerou snahu nedokázal setřást a duševní zdraví se mi začalo vracet až po dvouhodinovém intenzivním dobíjení životní energie orgonitem. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, který však po zhruba 35 minutách ztratí dech a na celovečerní stopáž je protahovaný nevěrohodnými historkami a jednáním postav. Navíc ústřední téma není pojmenované - jde o deprese, vyhoření? Jak to, že nezabírají léky, a hlavně antidepresiva? A to se nešlo bobra zbavit jinak? Slušné herecké výkony, ale režijně přece jen u mne vede Jodie Foster s Domů na svátky. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Z mé strany se jedná spíše o lehké zklamání. Mel hraje sice fantasticky a zbytek osádky také, ale dle mého film ztratil díky jeho nerozhodnosti mezi komedií a dramatem. Komedie to není ani zdaleka, usmál jsem se dvakrát a jednou dokonce spíše z trapnosti. No a k dramatu tomu chybí mnohem psychologičtější přístup, který divákovi vleze do hlavy. Navíc mě byl Walter (beaver) celkem ukradený a za celý film jsem si k němu nevytvořil jako divák žádný vztah, což je u dramatu velká chyba! No a nakonec Alton Yelchin, jako herec dobré, ale jeho postava a vedlejší příběh, byla celkem zbytečná (vyloženě na zaplnění děje) a na úkor Mela. Je to škoda, protože námět byl velice originální a mohlo z toho vyjít výborné drama. ()

Galerie (120)

Zajímavosti (7)

  • Českou stopou ve filmu je skladba "Vjezd gladiátorů", který složil český hudebník Julius Fučík, strýc novináře Julia Fučíka. (Madluska)
  • V témže roce, kdy snímek vznikl, si Jennifer Lawrence a Anton Yelchin společně zahráli také ve filmu Like Crazy (2011). (=woody=)

Související novinky

Jodie Foster chce natočit sci-fi thriller

Jodie Foster chce natočit sci-fi thriller

23.03.2011

Zní to jako podivné spojení, ale už hrála v sci-fi i v thrilleru (nemusím snad připomínat ten nejslavnější), teď to jen zkombinovat. „Samozřejmě, nebude to o souboji s nějakým monstrem či ďábelským… (více)

Reklama

Reklama