Reklama

Reklama

Streetballers

všechny plakáty
Trailer
Drama / Sportovní
USA, 2008

Obsahy(1)

Film režiséra Matta Krentze, jenž se postaral i o scénář a hraje jednu z hlavních rolí, získal dvě ceny (Best Feature Film, Best Dramatic Feature) na mezinárodním filmovém festivalu v St.Louis a cenu (Best Feature Film) si odnesl i z Hollywood Black Film Festivalu. Snímek zachycuje podstatu pouličního basketbalu. Zvýrazňuje překonávání obtíží hráčů na hřišti i mimo něj. Neustálé hledání rozumu a logiky ve světě plném drog, rasismu a alkoholismu. John Hogan a Jacob Whitmore, dva univerzitní hráči basketbalu, nacházejí uvolnění a smysl během soupeření na jednom z nejproslulejších streetballových hřišť v Americe. Oba musí strávit celé léto vzájemnou pomocí, aby překonali své problémy. Jejich oddanost a láska ke hře se promítá i do jejich života mimo hřiště, kde se musí oba mladíci vyrovnávat s rolí hlavy rodiny a povinnostmi a těžkostmi s tím spojenými. (Caszidy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Tentokrat to uz neni ani tak o balonu, jako spis o rukach, ktery jim vladou. Hodne prijemna sonda do zivota mladejch kluku, ktery snej o budoucnosti univerzitnich hracu a akazdej den musej bojovat s faktem, ze se narodili na miste, ktery nijky nic neda zadarmo . Obsazeni se do hlavni ulohy byl od rejzi dost slusnej tah, stejne jako vytazeni tohohle tematu z podruci "bratrskyho" stkani a oziveni napriklad korenim odkazu na irsky predky apod. Hodne zajimavy, byt chvilema tlachavy, ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Na nízkorozpočtový nezávislý film jde o velice povedené dílo. Možná tam těch útrap souvisejících s chudinskou čtvrtí, v níž se příběh po většinu času odehrává, bylo příliš, ale snímku to zas až tak neublížilo. Samozřejmě ale chápu, že hlavní tvůrce Matt Krentz tam toho chtěl "nacpat" co možná nejvíc. Samotná streetballová utkání jsou až nápadně bez obran, ale jinak jsou ztvárněny velice kvalitně. V rámci žánru jde o vskutku skvělý debut a režisér by si určitě zasloužil šanci zpracovat podobnou látku v budoucnu i s vyšším rozpočtem. ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama