Reklama

Reklama

Michael Jackson's This Is It

  • USA This Is It (více)
Trailer 1

Film Michael Jackson`s THIS IS IT nabídne Jacksonovým fanouškům a milovníkům jeho hudby unikátní pohled do zákulisí připravovaného představení, které se mělo stát hudební událostí nejen tohoto roku, ale celého desetiletí a možná i více... Filmoví diváci budou mít jedinečnou možnost shlédnout, jak tento umělec vymýšlel, vytvářel a tvrdě trénoval předem vyprodanou sérii koncertů, která se měla konat v létě 2009 v londýnské O2 Aréně.

Vznik tohoto jedinečného snímku plně podpořila Jacksonova rodina a na filmové plátno se tak dostává podrobná a dechberoucí kronika vzniku jednoho uměleckého díla, která se vrací do období od dubna do června 2009. Hudební snímek Michael Jackson`s THIS IS IT vznikl na základě více než stovky hodin filmového materiálu, který byl pořízen během zkoušek, a představuje Jacksonovy nejlepší a nejslavnější skladby. Divákům filmu se naskytne nevšední příležitost pohlédnout do Jacksonova soukromí a seznámit se s tímto mužem tak, jak nám dosud on sám nikdy nedovolil. V syrových a upřímných detailech budeme sledovat Michaela Jacksona při práci potvrzující jeho talent zpěváka, tanečníka, filmaře a architekta. V celé šíři odhalíme jeho kreativního génia a schopnosti, stejně jako odhalíme jeho touhu a cílevědomost dosáhnout vždy a ve všem maxima.

Kenny Ortega, který byl tvůrčím partnerem Michaela Jacksona a režisérem připravované pódiové show, je pod filmem podepsán jako režisér. Producenty snímku jsou Randy Phillips, Kenny Ortega a Paul Gongaware. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (546)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Chudák Michael. Některé jeho skladby obdivuji, jeho jako zpěváka uznávám a určitě jsem mu nikdy nic špatného nepřál, ať byl jakýkoliv, byl to prostě on. Bohužel This Is It není to, na co každý fanoušek čekal. Je to prostě dokument, který měl být bonusem na dvd ke koncertu, ale už k němu bohužel nedošlo. Je až smutné, že Sony se nestydí vykoupit záznam zkoušek a udělat z něho něco víc, než dárek pro fanoušky. Snaha vytřískat dolárky z jména hudebního krále je smutná, ale dala se čekat. Výpovědní hodnota samotného bonusového materiálu (tím myslím tento 112 minut dlouhý dokument) je mizivá a jen ukazuje, že Jackson bohužel na připravovanou sérii koncertů fyzicky neměl a i jeden zvládnutý koncert by byl v jeho stavu roven sestoupení Boha mezi lidi a zodpovězení jedné otázky někoho z přítomných;-). Chválit dokument za písničky staré i více jak 20 let nemá smysl a ukázka drobností jako pozadí za vystupujícími už je jen technologickou drobností na závěr. This is it je komerční náplast za vyprodané turné hvězdy, která chtěla dávat radost lidem. Vždyť nemůžete hodnotit ani samotný koncert z viděného, to je jako hodnotit podle Ztraceno v La Mancha Gilliamův film... PS: nehodnotím tu MJ jako osobu, ani jako zpěváka, ale celý koncept tohoto dokumentu, kterého je Michael v podstatě obětí...This is IT is not IT! Pro mě Michael nezemřel, ale odletěl domů... ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Ťažko hodnotiteľný film, ak vôbec o film ide. This Is It naozaj pripomína skôr bonusy ku koncertu, ktorý by bol na DVD... Lenže tým, že vystúpenia zo skúšok sú zostrihané tak, že máte celé pesničky, celkom dobre to funguje ako náhrada záznamu koncertu. Navyše si môžete vychutnať skvelé scény, ktoré mali byť na koncertoch premietané. Jacksonov spevácky ale hlavne tanečný výkon je obdivuhodný. Na mňa to fungovalo... ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky "Krále Popu" jistě výborný zážitek. Pro mě, i když jeho hudbu respektuju a pár písní se mi hodně líbí, řemeslně zcela průměrná záležitost, která se snažít co nejvíc zapřít, že patří na DVD.Což se moc nedaří a jako celovečerní dokument to moc nefunguje. Ty scény z příprav na koncerty nebo natáčení těch videoklipů jsou docela fajn i zajímavé a je vidět, že by to byla opravdu velkolepá show. Bohužel jsou jsem docela uměle přidány i Michaelovy slavné písničky. Já chápu proč tady jsou a vím, že fanoušci je zde rádi uslyší. Já osobně bych ale radši viděl více příprav a méně hudby. Tu si koneckonců můžu pustit kdykoliv na CD. Navíc je to i docela dlouhý a časem to i díky své skladbě (písnička,2-3 minutky ze zákulisí,další písnička) začíná dosti nudit.50% ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Právě jsem se vrátil z kina z tak krásným pocitem. Byl jsem přitom když král popu, největší hudební hvězda na světe tráví své poslední dny na tomto světě nácvikem na světové turné, které chce on sám aby bylo nejlepší a chce každého fanouška bavit a doslova lézt po kolenou pro jeho potlesk. Kenny Ortega velmi dobře zachytil práci s Michaelem a přestože jde spíše o dokument jde o vynikající kino zážitek se vším všudy. Tak citlivý člověk jako byl Michael si zasloužil takhle důstojný dokument. Skvěle nám režisér poodkrývá zákulisí a opravdové chování M.Je v jeho posledních dnech. Byl jsem doslova fascinován, když jsem viděl s jakou lehkostí se pohybuje na pódiu a předvádí jednu taneční kreaci za druhou, jak ze sebe vydává maximum přestože je na jeho doslova vyzáblé postavě vidět vyčerpání. Řeči o jeho introvetrnosti jsou opravdu pravdivé. Spoustu dialogů, které v dokumentu vede je vede jako normální člověk, který koktá a nemá důvod se nad druhým povyšovat. Dámy a pánové tenhle dokument je naprosto skvělá filmová záležitost, která je pro fanoušky Michaela nejlepším filmem všech dob a pro filmového fandu velice nadprůměrným dokumentem o králi Popu. Nemám žádných výhrad. Nudíte se někdy, když slyšíte nějakou Michaelovu písničku? Ne? Pak se určitě ani tady nebudete nudit. 99% ()

Ducharme 

všechny recenze uživatele

That was it?? Pro začátek musím přiznat, že jsem čekala, že "emdžej" bude vypadat mnohem víc předsmrtně a kostroidně. Čekala jsem úsměvnou snahu vyhaslé hvězdy dokázat si marným pokusem o zpěv, že do důchodu je ještě daleko - nedočkala jsem se. King of pop svět ujistil, že si svůj titul stále zaslouží, ale... Abych tomuhle "filmu" mohla dát plný kotel, nesměl by být: tak nevyvážený, místy nesnesitelně zdlouhavý a hlavně strašně obyčejný. Jsou tam sice i silné momenty - třeba basová linka u Earth Song tu písničku posouvá úplně někam jinam a dává jí tu hloubku, kterou měla vždycky mít, ale jinak to jako celek moc nefunguje. Jako lajf koncert by to asi byla pecka, ale tahle filmová verze je opravdu jen průměrným doprovodným DVD materiálem. Auuuuuuuu.... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (9)

  • Při písních „I Want You Back a Stop!“ a „The Love You Save“ žvýká Michael žvýkačku. (Polinecka)
  • Štúdio Sony zaplatilo producentovi Jacksonových koncertov AEG Entertainment za distribučné práva k filmu 60 000 000 dolárov (40 581 670 eur). (marek.stone)
  • V prvý večer premietania filmu Michael Jackson´s This Is It v USA dosiahli tržby z predaja lístkov 2,2 milióna dolárov (1 487 994 eur), čo je pre októbrový utorok historický rekord. Tržby dosiahli túto hranicu ešte pred začiatkom prvého predstavenia o 21:00 pacifického času. (marek.stone)

Reklama

Reklama