Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V království, kde král jezdí jen na lovy, prosí netrpělivá královna svatou Kryšpínu o miminko. Když jí dojde trpělivost, obrátí se na čerta, žijícího nedaleko ve starém rozpadlém mlýně a královně se zakrátko narodí holčička. Malá princezna vyrůstá po boku Štěpána, který je synem královniny komorné a časem se do sebe zamilují. Když vyjde najevo, že královna podepsala smlouvu s čertem a princezna se má stát v den svých osmnáctých narozenin Luciperovou nevěstou, uspořádá král ples, kde se má Štěpánka zasnoubit s princem z jiné země a tak uniknout svému osudu. Jedním z nápadníků je i Luciper, kterého však Štěpánka odmítne. Ten ji zakleje do přízraku, zjevujícího se pak každou noc na terasách zámku. Štěpán se ji rozhodne vysvobodit a pustí se do boje proti peklu. Svou odvahou a především silou své lásky vykoná tři úkoly, které mu čert zadá. Při posledním úkolu svou chytrostí přemůže dokonce i samotného Lucipera a svou Štěpánku vysvobodí z moci pekla. Oba je pak čeká krásný a pohádkový život. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Laurinová + Suchařípa jako král s královnou? Och.. Kdyby alespoň král mluvil jako... jako král a ne jako vesnický buran v hospodě "po pěti"... Jinak hudba v pořádku, efekty se taky celkem povedly, kamera, lokace i Němec, ale zbytek (příběh, nápady, spád) je prostě "troškovina" a to je pojem, který už začíná být bohužel spíš diagnóza. Navíc se snaží vypadat bohatě, ale všechno to vyznívá levně a na koleni splácaně. ~~~ Příliš moderní pohádka, na můj vkus. Podprůměrná televizní pohádka bez nápadu a se spádem horské dráhy. ~~~ 1,5* ~ PS: Moderní koza-princezna a zmalovaný chasník. ~ "Jestli je tady něco hloupýho... hloupého a pitomého..."... jste to vy, princezno. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Troškovi se podařilo dosáhnout úrovně někdejší JASNĚNKY při zachování němcovské vlídné českosti pohádky s lehce biedermayerovým nádechem. Herecky vévodí František Němec, ale ani Josefíková-Podzimková ve svém dívče romantickém závoji v ničem nezaostává a ani představitel Štěpána viditelně nevypadává ze své role, kterou výtečně zvládá i jeho chlapečkovský představitel, který upomíná na Pavla Manga. Českost je obecně dominujícím rysem Troškových pohádek; je tu znát jeho jihočeský původ. Poznámka: Vytýkat pohádce její snově romantickou pohádkovost je bludnou cestou. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Proč bych střílel čápa?........... V tom bude nějaká čertovina, o půlnoci kdo by chodil do lesa? Jedině snad nějakej vožralej (lá) a když není vidět Měsíc, je v prd....v roklince. Nepřesvědčivé herecké výkony, zbytečně předramatizovaný hudební doprovod a skoro žádné pořádné napětí. Moje dcerka to vydržela asi do půlky a pak si šla hrát s panenkou. CITÁT - Ale tfuj, no tak......... Jedna za námět, druhá za kameru. ()

Sinn 

všechny recenze uživatele

A to ten začátek vypadal tak nadějně....vizuální stránka nádherná, příběhově však bohužel sračka a hlavní hrdinové, no nevím nevím...trocha hereckého talentu by nebyla na škodu. A co měly být ty hlášky s ptákama, táži se?! K tomu všemu neskutečně trapný čert, ubohá svatá Krišpína a ďábel, který vůbec nepůsobil tak jak měl, jenom jako ubohý pedofil...A ten styl vyjadřování - to to chtěl Troška přiblížit týnejdžrům neboco? Ti se na pohádky už stejně nekoukají....tragédie, tohle bych teda dítěti nikdy nepustila! ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Režisér Troška podle mého názoru pohádky celkem hezky umí točit. Čertova nevěsta není výjimkou, i když mám několik výhrad. Vadily mi hodně postsynchrony, hlasy postav zní nepřirozeně. Dále neměl režisér dle mého šťastnou ruku pro výběr herců v hlavních rolích, ať již u zubícího se prosťáčka Štěpána, či u nepovedeného královského páru. David Suchařípa jednoduše není typ pro krále. Příběh je velice jednoduchý a prostý, čili malým dětem se určitě musí líbit. Bohužel starší diváky určitě neuspokojí "vysvobozovací" část pohádky. Nechybí troška humoru, ale vychválit musím především bohatou výpravu, krásné interiéry i vhodně zvolené pohledné exteriéry. Také se nadmíru povedla triková stránka filmu. Celkově se jedná o nepříliš nápaditou, ale hezkou a hezky natočenou pohádku. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (26)

  • Ani Eva Josefíková, ani Václav Šanda neuměli jezdit na koni, před natáčením museli absolvovat intenzivní čtyřtýdenní trénink, protože ani jeden nechtěl být v jejich první "dospělé" scéně zastoupen dublérem. (Robbi)
  • Protože filmaře neměli dostatečný rozpočet, přispěl režisér Troška filmu pěti miliony korun, které získal jako porotce v Talentmanii (2010)na Nově. (Allica)
  • Kostýmy k pohádce byly zapůjčeny Státní operou - předtím byly využívány ve hře Manon Lescaut. (Robbi)

Související novinky

Zemřela herečka Jana Andresíková

Zemřela herečka Jana Andresíková

20.10.2020

Včera odpoledne opustila svět českého filmu herečka a dabérka Jana Andresíková. Bylo jí 79 let. Zprávu o úmrtí sdělil médiím její manažer René Kekely spolu s informací, že herečka, zotavující se po… (více)

Reklama

Reklama