Reklama

Reklama

Still Life

všechny plakáty
Krátkometrážní / Sci-Fi / Horor
Kanada, 2005, 9 min

Obsahy(1)

Unavený a usínající řidič auta, který zápasí se spánkem a při vědomí se drží jen díky polykání prášků, nakonec podlehne slabé chvilce a svým autem srazí... figurinu. Hned na to zjistí, že se ocitl v městečku, kde jsou samé figuriny, a žijí... (Bobofon)

Recenze (86)

Matty 

všechny recenze uživatele

Atmosférický horor s lahůdkovým přehozením rolí, z něhož by si autoři "šokujících" point měli vzít příklad. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vynikající krátkometrážní horor. Pointa sice lehce předvídatelná, ale atmosféru to má opravdu velice pěknou. Doufám že se Jon Knautz po víceméně failu s názvem Jack Brooks vzpamatuje a The Shirne bude alespoň tak atmosférické, jako Still Life. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý atmosférický kraťas z Kanady. Unavený a uspávající řidič, kterého při vědomí drží jen prášky srazí figurínu a zjišťuje, že se z ničeho nic ocitá ve městě plný figurín. Slušná atmosféra i parádní zvrat. 8/10: ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Parádní věc!! Jednak dost nepříjemná podívaná, bezvýchodnost situace, tlak na hlavní postavu. Dále pak ale skutečnost, že takhle může u člověka probíhat v extrémním výjimečném případě nástup schizofrenní epizody. Kdy pacient může mít v sobě zašifrovanou skutečnost, že lidé kolem něj jsou neživé věci bez emocí, citů a vlastního života. Tragédie je pak již jenotázka času...smutné ... ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od hraných filmů mi u kraťasů většinou vadí, když moc brzo odhalím pointu, ale tak co... atmosféru to má dobrou... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Drsné, husté a naprosto dokonalé psycho. Hustá atmosféra, originální nápad a mistrovské zpracování s velmi děsivou a znepokojivou vizí. Skvělý hudební doprovod. Fenomenální a mrazivá závěrečná pointa ještě více "psychoticky" završuje celý filmový zážitek. Představa, že by se něco podobného klidně mohlo někomu přihodit, je stejně šílená a fascinující, jako celý tento snímek. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mladý muž počas jazdy dostáva mikro-spánky. Snaží sa ich zahnať kávou a liekmi. Sú tieto lieky skutočne určené na povzbudenie, alebo na niečo iné? Odpoveď nachádza v mestečku "figurín". Nápadité s prekvapujúcim záverom. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Wow. Originalitou sršiaci, netradične pojatý hororový príbeh, ktorý si neberie servítky... Ako o tom niečo povedať, aby som nevyzradil fantastickú pointu? Jednoducho - toto si proste musíte pozrieť! Udeľujem rozkošných 85%. Perfektné. Video tu. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Veľmi predvídateľný, ale zároveň skutočne kvalitný kraťas. Na niečo podobného som čakal už dlhú dobu. Áno, možno neuveríte, ale presne takáto udalosť sa mi kedysi dávnejšie odohrávala v sne. Že by déja vu? Že by plagiátorstvo? ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Jeden z nejlepších kraťasů, jaký jsem za svůj život viděl. V krátkém filmu hraje klíčovou roli nápad a ten je v tomto případě dokonalý. Během 5 minut se režisérovi podařilo vybudovat atmosféru, kterou většina hororových režisérů nezvládne vybudovat za celý celovečerní film. Několikrát se mi proběhl mráz po zádech. Velice významnou roli zde sehrává i práce se zvukem, vzhledem k tomu, že jsou figuríny statické. Závěr je potom poměrně očekávaný, ale ani to mu příliš neubírá na mrazivosti. Vynikající práce. Škoda, že režisér navázal spíše sračkami. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Tento film by se měl pouštět mezi reklamami. Proč taky ne, tvůrci si vydělají trochu více a některým řidičům přijde vhod. Je slušně natočen a hlavní představitel hraje nečekaně dobře. Ovšem mě osobně trochu irituje, když čekám nějakou překvapivou pointu, ale zakončí se tou nejpředvídatelnější. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Předvídatelný konec vůbec nekazí dojem z této jinak originální hříčky na téma: Než sedneš za volant, vyspi se a nežer prášky ! ()

Reklama

Reklama