Reklama

Reklama

Džuon: Široi ródžo

  • Japonsko 呪怨 白い老女 (více)

Obsahy(1)

V jednom domě dojde k brutální vraždě. Puberťák se rozhodne zavraždit celou svou pětičlennou rodinu a následně provést sebevraždu. Po jeho smrti najde policie kazetu, na které byl nahrán podivný hlas neznámé ženy. Má tento hlas ženy něco společného s touto strašlivou vraždou? (LIVINGDEAD)

Recenze (19)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Skvělá hutná atmosféra a trochu jiná pravidla (duch nechodí jak po mrtvici, ale celkem vitálně běhá, takže jste nervózní, odkud přiběhne ta paní s míčem). Po první skvělé scéně sice hodnocení jde trochu dolů, ale výborná vysvětlovací scéna, která dost zamrazí, to celé zase nakonec na průměr, ale v rámci série povedené dílo. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Ryuta Miyake se oproti Mari Asato chopil režie s větší vervou a film s bílým duchem v tomto zajímavém projektu dvou šedesátiminutových příspěvků do hororové frančízy Ju-on vychází podstatně lépe. Atmosféra je o poznání lepší hned od velmi povedeného úvodu. Rozpočet bohužel asi nedovolil lepší masky a tak lekačky samotné působí lehce cheesy a trochu podkopávají slušný build-up kterým jim předcházel. Z sesterské dvojce těchto krátkých filmů je Old Lady in White jasným vítězem. 66% ()

Reklama

Kangax 

všechny recenze uživatele

Skutočne až prekvapujúco dobrý diel už naozaj trochu pridlhej série Ju-on... Zaujímavé, ako ešte aj teraz to mrazenie v chrbte funguje...Samozrejme že nie u každého ako vidno aj tu na CSDF, jednoducho japonské horory sú založené na niečom inom než tie americké či európske..a celkovo tu nie sú populárne.. Áno sú iné, založené na iných princípoch....Skôr na zvukoch, než na hudbe, skôr na depresii než na dementných vtípkoch na odľahčenie... Len ich preboha nepozerajte v dabingu, ale v pôvodnom znení , lebo 50% atmosféry je založených na zvukoch, ktoré pri dabingu sú drasticky potlačené ( myslím hlavne staršie diely Ju-on- tento sa naštastie ešte dabingu nedočkal...) ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Pokus navázat na japonskou sérii Ju-on bez Kayako a víceméně Toshia. Žel bez pořádného bubáka, vynalézavých hunusolekaček, klaustrofobní atmosféry a Shimizua na režisérské sesli to nefunguje a film už v druhé půlhodině nudí až hrůza. Směšná cupitající stařena s basketbalovým míčem v rukou jako náhrada za respektuhodnou Kayako je snad blbý vtip. ()

fr3ak 

všechny recenze uživatele

O dost slabší než Kuroi shôjo. Film zvládne i za tak krátkou stopáž celkem rychle nudit a stará paní s basketbalovým míčem mě opravdu neviděsila, ale spíš pobavila. Zápletka úplně špatná není, ale ve scénáři je několik naprostých nesmyslů (např. nechápu, co tam vlastně dělal Toshio). Jak jsem chválil u druhého filmu zvuk, tak tady je naopak až zbytečně moc velký důraz na zvukové projevy "Shiroi rôjo". Až mě to začalo úplně rozčilovat. Černá poráží bílou o jednu hvězdičku. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Film vznikl na počest desátého výročí existence hororové série Ju-on. (ČSFD)

Reklama

Reklama