Reklama

Reklama

Cuba Gooding Jr. ztvárnil v tomto biografickém dramatu neurochirurga Bena Carsona. Film vypráví inspirativní příběh chudého chlapce, který překonal množství nelehkých překážek, aby se stal jedním z nejlepších světových chirurgů. Cuba Gooding Jr. si zahrál v biografickém filmu, který vypráví strhující životní příběh Bena Carsona, muže který toužil stát se lékařem. Pocházel z nuzného prostředí, ve škole měl slabý prospěch a navíc vznětlivou povahu, což jsou velké překážky k dosažení tak vysokého cíle. Ovšem díky své matce, jenž dvě děti vychovávala sama, ovšem vedla je k houževnatosti a snaze dosáhnout úspěchu navzdory nepřízni, se Carson nakonec stal jedním z nejuznávanějších dětských neurochirurgů na světě. A od prezidenta Geoge W. Bushe za to získal Medaili cti, nejvýznamnější civilní vyznamenání. V rodině Carsonových zkrátka nepovažují za odpověď, že něco nejde. (HBO Europe)

(více)

Recenze (54)

T-pack 

všechny recenze uživatele

Biografie squares jsou bez zásahu dobrého tvůrce celkem očekávatelně nudné. Možná proto je do filmu docela nešikovně naroubována epizoda Carsonova života, během níž protagonista (který později zdraví po ránu kohokoliv, s kým jede ve výtahu) málem bodne kluka nožem do břicha. Jinak je to film o nadějném doktorovi, ve své době ještě znevýhodněným barvou pleti, který se musí na vrchol vypracovat velkou spoustou čtení. Ve zkratce by se tedy dalo říct: je to film o čtení. Přesně tak to i působí, hlavně když se stáváme diváky několika málo operací před tou velkou, na kterou nás připravili už v úvodu. Ani ta není kdovíjak napínavá a tak bych hodnotil zvlášť části názvu snímku - The Ben Carson Story jako velice zajímavý, Gifted Hands jako velice nudný. Cuba Gooding navíc nepřináší nic, co by s sebou neměla už samotná postava. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Pohodový televízny film o nepohodovom živote neurochirurgov. Cesta, ktorá vedie k tomu, aby človek zvládol podobné zákroky, je neuveriteľne tvrdá, naviac, ako aj v každom inom obore, i tu platí dvakrát viac, že proces učenia a nutnosti sa zlepčovať nikdy nesmie skončiť. Je to obor na plný životný úvezok, a práve pre to zdvýham svôj klobúk pred všetkými, ktorý prinášajú takúto obeť spoločenstvu. Samotný film má svoje muchy, hlavne scenáristicky a obrazovo, ale jeho posolstvo je krásne a dosť efektívne znázornené, takže za mňa spokojnosť. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tuctovy Hallmarkovsky jednoduchy zivotopisny film pre zenskeho divaka o jednom nadanom chirurgovi. Jeho pribeh je podany dost bezkonfliktne. Ked uz k nejakemu drobnemu dôjde, tak sa rychlo vyriesi. Sledujeme jeho detstvo. Jak sa tvrdym studiom vypracoval zo zlych pomerov. V tomto pohodovom podani to vyzera ako hracka. Az sa z neho stal uspesny clovek, ktoreho caka narocna operacia. Ta jedina prinasa vdaka svojej zlozitosti trochu napätia. Ale uz od zaciatku, je vdaka pozitivnemu ladeniu filmu jasne, ako sa skonci. Dufal som, ze to bude aspon poriadny dojak, ale ani v tomto smere to nenadchne. Niekomu snad tento pribeh môze pripadat inspirativny. Mna to v tomto nenarocnom prevedeni skôr nudilo. 5/10. ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Příběh skoro jako pohádka... Ateistům bude následující věta znít urážlivě, ale... Myslím že v životě tohoto muže je vidět Boží požehnání, přesto že to ve filmu nebylo zdůrazněno dostatečně. Tento film mne opravdu zaujal... Ne pro samostatný zákrok oddělení siamských dvojčat, ale jako celek. Vývoj člověka, který se zprvu zdál být neschopný až do osoby, k níž vzhlížejí naděje mnohých... Některé oblasti sice zůstaly jakoby otevřený, nedokončeny... ale i tak film "pohladil" po duši. Drobné mínus - omezil bych účast na operacích... TIPseznam dalších křesťanských filmů. ()

srbak 

všechny recenze uživatele

Pekne natočený kúsok, ktorému povrchovo vlastne ani nič nechýba. Herecké výkony sú v pohode, proti scenáru taktiež nemám väčšie výhrady, ale asi jediná vec, ktorá mi vyslovene vadila a v konečnom dojme veľmi hodnoteniu uškodila je dejovosť. Pretože príliš veľký úsek filmu poukazuje na Benovo detstvo (asi tak 60 minút celého filmu) a skáče v deji ako sa mu zachce. Tým myslím najmä 30 minútove ukazovanie na to ako chlapec naberá vedomosti a potom to hodí dej o 5 rokov dopredu, ukáže nám to jeden moment a cestujeme v čase ďalej. Taktiež zameranie na operáciu smeruje dosť bokom, čo mi síce nevadí ale zarazilo ma to. Fakt pekné, ale našiel som až príliš veľa chybičiek krásy. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Herečka Kimberly Elise, ktorá hrá Benovu maminu, je len o necelý rok staršia ako Cuba Gooding Jr., predstaviteľ dospelého Bena. (dodo24)

Reklama

Reklama