Reklama

Reklama

Několik klanů Yakuza soupeří v japonském podsvětí o přízeň vůdce své rodiny. Tento boj o moc nemá konce a ve zkorumpovaném světě, kde neexistují hrdinové, ale jen zrady a pomsty, nejde o to, dostat se na vrchol, ale především o přežití...  V čele zločinecké rodiny Sanno-kai, japonského nejmocnějšího syndikátu z podsvětí, stojí Předseda. Jeho pravou rukou je Ikemoto, jež řídí každodenní byznys. Předsedovým největším rivalem je Murase. Předseda má za to, že Ikemoto se dostal v rámci svého pohodlí až příliš blízko k Murasovi a žádá, aby se od sebe distancovali. Ve snaze uklidnit Předsedovo podezření, Ikemoto nařídí Otomovi, jednomu z mechaniků, aby přinesl několik důkazů, že oba gangy proti sobě brojí. Jenže to je jen začátek nemilosrdné série zrad a konfliktů. Netrvá dlouho a několik klanů Yakuza se chladnokrevně snaží získat peníze a především moc. Intriky a krátkodobá hra na věrnost vrcholí. V tomto zkorumpovaném světě neexistují hrdinové, v tomto boji stojí zlo proti zlu a spirála války gangů nemá konce... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (111)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Na první pohled se může zdát, že mistr Takeshi trošku uhnul ze svého stylu a hlavně zvážněl. Je to ale jenom zdání, protože tohle je pořádná taškařice-jen to chce najít ten správný úhel pohledu, mít lásku pro rafinovaný humor a chuť hrát s Takeshim tu hru na yakuzácké krimi drama....Tohle prostě ale asi neskousne každý. Věřím, že v japonsku se u tohodle filmu lidi v kině můžou potrhat smíchem-a třeba já jsem se smál taky a občas dost nahlas-ale pro většinu západního světa je takový jemný humor v násilnostech značně nečitelný a tak se nedivím ani tomu přizdisráčsky chladnému ohlasu na fesťáku v Cannes......Jinak-o přemrštěné stopáži nemůže být z mého pohledu řeč-naopak-uvítal bych aspoň 20 minut navíc.....4nebo5, podle nálady. ()

Shaleman 

všechny recenze uživatele

Kitano svůj nejnovější film pojal dosti jednoduše.válka uvnitř mafianskeho klanu japonské yakuzy pojednává o válce uvnitř mafianskeho klanu japonské yakuzy takže necekejte nějaký příběh filozoii přátelství a nějaky hlubší rozvoj jednotlivých postav.cekejte jenom tu válku která se pomalu z "nevinnnych" konfliku meni v jednoduchou vybijenou.ukrutna gangsterka kde jsou jen ti zlí s pistolema zabalena v lehce ironickem obalu s přesnou klidnou kamerou. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

JAPONSKÉ PODSVĚTÍ: Někdo líže smetanu, na někoho zbývá černá práce. A bratr nezná bratra.... Tvrdá ruka a hierarchie věrná japonským tradicím, intriky hodné králů a nejvysmátějším je policajt, který má na starosti boj proti organizovanýmu zločinu. Chvíli to připomíná klasický francouzský kriminálky, pak zase asijský vyvražďovačky. Ale JEDEN Z NICH MUSÍ PŘEŽÍT, ABY SE UKÁZALO, KDO JE VÍTĚZ! Žádný pravidla, nejde rozpoznat, kdo je yakuzák na sestupu a kdo je zrovna teď šéf. Rubou se mezi sebou jako šílenci a japonská mentalita je pro mě záhadnější než kdy jindy. Poctivá gangsterka. Nečekejte KMOTROVU klasiku. Spíš asijskou řezničinu, ve který yakuza vyhlazuje sama sebe. Pravda je, že tahle dobře udělaná mafiánská řežba je trochu zvláštním filmem, pohybující se na rozhraní mezi 2–4*. Divný že? Dal bych 3, ale ještě dneska se mi vybavují některé věci. Dám 4*, i když si je asi nezaslouží! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Pochopím, proč si nedávat spicha s yakuzou u zubaře. 2.) Nevím, jak vypadá vyměklej člen mafie. 3.) Zjistím, jestli nůž, kterej mám doma, je vhodný na uříznutí prstu. 4.) Potřebuji inspiraci pro popravu. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

...aneb jak se žije a hlavně chcípá v jakuze. Nejdřiv musim řict, že ze začátka mi nebylo vubec jasny, kterej šikmookej patří pod jakou rodinu a celou tu jejich hierarchii. Pak musim řict, že i když si tam morbidností užijete dost (a kvalitních), nejde to považovat jako jediný měřítko kvality. A když jsme u kvality, tak vim, že Takeshi Kitano je jeden z nejlepších japonskejch režisérů a mejch oblíbenejch, ale ten děj nebyl zrovna čirá inteligence na plátně. Prostě taková válka gangů, která je zajímavá hlavně tou japonskou kulturou, lidským chováním a uřezáváním prstů. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Japonci a ich pozadie yakuzy, riešenie konfliktov, zavádzanie, vydieranie, zastrašovanie... pomerne "kľudný" snímok, ktorý priemerné zobrazenie tohto žánru rozhodne neprevyšuje nooo nenudil som sa. Na ázijský snímok dosť slabé, ale 5/10 určite. Zobrazenie hierarchie na ktorej čele sedí starý paprda, čo ťahá za nitky. Darebák, myslel, že sním nik nevy-to, no na jeho miesto sa tlačil ďalší, heč. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (4)

  • Jediným Kitanovým záměrem při psaní scénáře bylo, aby byl film zábavný. Začal proto vymýšlením způsobů, kterými budou postavy postupně umírat, a až poté napsal příběh, který umožňoval jejich zobrazení. (Raztubyl)
  • Film se natáčel od 23.8.2009 do 23.10.2009 v přístavním městě Kóbe a v prefektuře Ibaraki. (Hal_Moore)
  • Kvůli požadavku producenta nebyl obsazen jediný herec, který předtím hrál v jakémkoliv jiném Kitanově filmu, s výjimkou Kitana samotného. (Raztubyl)

Související novinky

5. ročník festivalu japonského filmu a kultury

5. ročník festivalu japonského filmu a kultury

15.01.2012

Ve dnech 20. – 26. ledna 2012 proběhne v pražském kině Lucerna Festival japonských filmů Eiga-sai 2012. Výrazně rozšířený 5. ročník festivalu nese podtitul „Pocta Kitano Takeshimu“ (Hommage à Kitano… (více)

Kitano opět ve spárech yakuzy

Kitano opět ve spárech yakuzy

05.12.2009

Takeshi Kitano je bezesporu všestranný tvůrce, ale na mezinárodní scéně se prosadil hlavně díky gangsterkám a drsným kriminálnkám. Těmto žánrům se však na celých deset let odcizil. Teď se ke kořenům… (více)

Reklama

Reklama