Reklama

Reklama

V jedné zapadlé brdské hospodě, kde odpradávna sídlili čerti, se usadí dva vykutálení podvodníci - Berta (M. Hádek) a Vitouš (P. Zedníček). Spolu s nimi tu tráví čas i čert snad té nejnižší kategorie, čertovský učeň a outsider Záprtek (J. Mádl). Když ale hospodu navštíví pekelná inspekce, vydávají se oba vykutálení podvodníčci za čerty. Ovšem čerti to nejsou, a tak váženou pekelnou institucí důrazně požadovaný úpis ani nemají, ani ho nedokážou sehnat. Pošlou pro něj tedy nešťastného Záprtka. Smůla je, že také Záprtek nevyniká žádnou z pekelných dovedností a s úkolem si neumí poradit. Právě v tom čase v Jílovém jistá velice bohatá milostpaní (N. Konvalinková), která miluje nade vše zlato, zatouží po zlatých očích. Ty ovšem nedokáže vyrobit ani zlatnický mistr, a tak pro oči ze zlata musí jít služebná Anička (T. Pauhofová), tak trochu za trest, protože jí milostpaní neprávem podezřívá z krádeže. Jenže - kde se dají najít oči ze zlata, to nikdo neví. Snad jedině v pekle by mohli něco tušit. A tak se zoufalá Anička ocitá před pekelnou branou. Naštěstí se tu setkává se stejně zoufalým a nešťastným čertem Záprtkem. Jak už to v životě bývá, když se dva, kterým osud zatím nepřál, potkají, nejspíš v sobě najdou zalíbení. A stejné je to i s Aničkou a Záprtkem. A tak si s úkoly poradí společně... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot 2

Recenze (350)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Zlá a hodná služebná, nenažraná milostpaní, která si vymýšlí čám dál větší hovadiny (omletá variace na hodnou nevlastní a zlou vlastní dceru) tady už byly aspoň 500x a není to fuk? Hodná jde pro zlatý voči (abych citovala přesně) a jde se poradit do pekla, inu i to už tady bylo vícekrát a není to fuk? Neschopný čert, který vlastně nechce být čert tu už byl milionkrát a není to fuk? Dva vychytralí podvodníčci už tady byli mnohokrát také, a není to fuk? Čertova babička (snad dokonce s jménem Elvíra ale rozhodně v podání paní Bohdalové) tady už taky byla, no a není to fuk? (V tomhle případě mi tedy vadilo, že se pitvoří stejně, jako Nesmrtelná teta a Bída a Fany.) Zlaté oči nejsou na koukání, to je dobrý postřeh. Buďte opatrní na svá přání. A šťastný konec je v každé pohádce a tak to má být. Proboha, lidi, pohádky na klasické náměty byly už zfilmované, Popelky máme dvě, Sůl nad zlato taky, Šípkovou Růženku rovněž. Zkrátka - ze starých ingrediencí se míchají nové variace, ono i prolínání pohádkového a současného světa není žádná novinka, první takové momenty se objevují v Ladových pohádkách. Nemůžeme čekat něco, co tu v žádném ze svých prvků nebylo. Chcete-li novinku, absolutní novinku, hledejte v zápisech patentových úřadů a nekoukejte na televizi, nechoďte do kina a nejezte, protože i jídlo jsou variace ze starých ingrediencí. ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Jirka Mádl má talent na hraní ňoumů. Mám ho jako herce rád. Problém téhle pohádky je příliš nerozsáhlé herecké obsazení. Když už v nějaké pohádce hraje Miroslav Táborský, musí tam být každou třetí scénu! Obrovský problém je příliš rozjetý dějový průběh ve druhé půlce pohádky, dokud Mádl ze sebe dělal ňoumu a měl rohy, bylo to takřka ideální. Opravdu zbytečná pohádka. Nejde o herce jde o to, že si museli i herci připadat zbyteční. Škoda, plýtvání časové osy. 3/10 ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Přesná ukázka toho, jak naše novodobé pohádky naprosto nefungují a vůbec nevadí že jde pouze o televizní tvorbu. Jejich kvalita se postupně ocitá na opravdu katastrofální úrovni. A to je možná i jeden z důvodů proč naše televize o Vánočních svátcích recyklují nestále ty stejné klasiky, zkrátka proto, že nová tvorba není dostatečně kvalitní. Láska rohatá je naprosto nezajímavou pohádkou podle typického mustru s neuvěřitelně debilním Mádlem, kterého nedokáže vyvážit ani Táňa Pauhofová. ()

wendelin9 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si říkala, že české pohádky jsou to nejlepší, co člověk může o Vánocích sledovat.. Ale za posledních pár let je nutno dodat STARÉ české pohádky. Už si ani nepamatuji, kdy napsoledy jsem viděla novou českou pohádku, která nejen, že nebyla trapná až za roh, ale dala se použít alespoň jako kulisa k příjemnému rodinnému večeru.. Já teda nevím jak vy, ale já se raději posté podívam na Buriana z Werichem, jak si nadávají do tajtrdlíků, na Šafránkovou nebo i na tu Helenku s Vaškem, ale prskající-šišlající-čertí pošuk Mádl?... děkuji nechci ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně to bude tou vánoční atmosférou, ale Láska rohatá mi přišla jako příjemný průměr. Hloupoučký čert ztvárněný Mádlem mi přišel vtipný, o Pauhofové už delší dobu vím, že je dobrá (už od Polčasu rozpadu - jsem zvědav na 3 sezóny v pekle), Táborský taky vynikající a Bohdalová už není, co bývala. Ale jinak se to dalo. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Pohádka se původně měla jmenovat Zlatý voči. (ČSFD)
  • Když je Anička (Tatiana Pauhofová) u brány do pekla, tak ve skutečnosti stojí před jeskyní U ještěra, která je součástí Harfenice. Dveře do pekla (jeskyně) museli tvůrci přidělat digitálně. (JT19)

Reklama

Reklama