Reklama

Reklama

Jomei ikkagecu no hanajome

  • Japonsko 余命1ヶ月の花嫁 (více)

Recenze (13)

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Citlivé a smutné téma filmu jest, leč ukrutně průhledné a jasně dané je veškeré dění a každý jistě uzná, že pro film není nic dobrého, pokud divák již dopředu ví, jak se celé ty dvě hodinky budou vyvíjet a jak skončí. Tento kousek prostě ničím nepřekvapí, je příliš dlouhý a herecké výkony rovněž nejsou nic oslnivého. Každopádně již jeho existence je pozitivem, nadhazuje téma o němž by se mělo mluvit, takové věci se opravdu v reálném životě dějí. ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem si zase dala asijské romantické drama o nemoci a umírání a bohužel musím říci, že Jomei ikkagecu no hanajome bylo z těch horších podobného typu. Chyba je především u hlavní dvojice, u nichž jsem mnohdy pochybovala, zda se vůbec mají rádi, a to jak kvůli scénáři, tak i kvůli herci a herečce. S hereckým obsazením celkově jsem příliš spokojená nebyla, protože nejen Nana Eikura, ale například i otcové obou z páru mi na mě působili ohromně nesympaticky. Taktéž mi připadalo nepřirozené, že začátek je tak odbytý, zatímco zbytek filmu, kde figuruje nemoc, je zbytečně natahovaný a pomalý a opravdu jsem pocítila radost, když se dostavila chvíle, která mě asi měla rozesmutnit, ale pro mě jen zvěstovala očekávaný konec. Bohužel obrovské zklamání. ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Romantické drama podle skutečné události. To je sice fajn, ale pořád je to jeden z mnoha asijských filmů o nehynoucí lásce dvou lidí a následné tragédii, kdy jeden z páru má smrtelnou nemoc. A takových filmů jsem už viděla víc (i z korejských), takže se mi tak nějak začínají zajídat, i když žádný z nich vlastně nebyl špatný. Konkrétně Yomei Ikkagetsu no Hanayome je třeba určitě film nadprůměrný - má docela dobré herecké výkony a je dojemný v mezích, tak aby vysloveně netlačil na city, čehož si cením. Chci tím říct, že mi přišel o něco přirozenější než jiné tématicky stejné filmy. Takže zážitek pěkný, ale asi bych v nejbližších letech neměla vůbec chuť to vidět znovu. Silnější tři hvězdičky. ~(3,4)~ ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá romantická dráma z japonskej produkcie. Má výborný príbeh o mladej žene, ktorá dostane rakovinu, čo samozrejme ovplyvní životy jej príbuzných, ale aj priateľa. A kedže ju jej priateľ chce urobiť sťastnú, tak ju požiada o ruku. Tento príbeh ani nie je moc prepracovaný a pritom má niečo nad dve hodiny, ale ani chvíľu mi nepripadá nudný. Celý čas si plynie pomaly, ked´ si to tak vezmem, tak sa tu toho ani moc neudeje a hlavne nič, čo by mohlo prekvapiť, ale pekne sa na to pozerá. Môžu za to hlavne emócie, ktorých je tu plno a v druhej polovici už sú neustále. Hlavne celá svadba je po tejto stránke dosť silná. A našťastie nesklamú ani herci, ktorí sú všetci výborní, obzvlášť hlavná hrdinka si zaslúži pozornosť. Spokojný som aj s hudobnou stránkou. Dá sa povedať, že moje očakávani boli splnené. Nechcel som žiadne šokujúce zvraty a podobne, ale pekný príbeh s s dostatkom emócií vo východoázijskom štýle a tak som dosť spokojný. Objektívna kvalita filmu- 82%, film sa páči mne na 72% ()

Larky 

všechny recenze uživatele

Ne, tak, tady jsme si s Hirokim nesedli.Stopáž je přepísklá, dva hlavní hrdinové jsou nesympatičtí a měl jsem celý film problém se s nimi ztotožnit (když už nic, tak jsem aspoň chápal proč se chovají, jak se chovají, čili se naštestí nekoná iracionalita postav, ta by zřejmě ještě snížila hodnocení), dlouhé statické záběry na někoho s očekáváním, jaké moudro z něho vypadne se taky moc nepovedlo...a asi nejvíc mi vadila nuda, která je bohužel charakteristická pro většinu April Bride, kdy často je jedna povedená a emocionálně silná scéna vykoupena 10 - 20 minutami nudy.Yomei Ikkagetsu no Hanayome nabízí vážný a pravdivý příběh o nemoci, která změní život nejen vám, ale i lidem ve vašem okolí a i já beru tuto skutečnost naprosto vážně (abyste si nemysleli, že jsem nějaký necita), jenom si myslím, že toto téma už tu bylo relativně hodněkrát a hodněkrát také lépe zpracované.Jak jste si asi všimli tento koment je čistě subjektivní, objektivitu zde nehledejte (ikdyž se ve většině ostatních příspěvků o ni aspoň minimálně snažím) a tím pádem naprosto chápu a respektuji místní hodnocení, ale pro mě to jsou jen a pouze lepší 2*. ()

Zajímavosti (1)

  • Film je natočený na základe skutočného príbehu Chie Nagashimi, ženy trpiacej na rakovinu prsníka. (suhami)

Reklama

Reklama