Reklama

Reklama

VOD (1)

Adam se živí jako autor rozhlasových pořadů, žije spokojeně v Seattlu a má přítelkyni, malířku Rachael. Nedělá nic, co by potenciálně ohrožovalo jeho život, tedy nekouří, nepije, ani nebere drogy. Když ale navštíví lékaře kvůli chronickým bolestem v zádech, dozvídá se nepříjemnou diagnózu. Má velmi specifický zhoubný nádor a jeho naděje na přežití je zhruba poloviční. Počáteční šok vystřídá odhodlání se s nemocí poprat, i když jeho vztah k Rachael povážlivě ochladne. Pomáhat se mu snaží nejlepší přítel Kyle, jenž v jeho stavu vidí jedinečnou příležitost, jak balit ženské, přespříliš úzkostlivá matka, starající se už o nemocného otce, a čerstvá absolventka psychologie Katherine, která mu byla přidělena jako terapeutka. (Televize Seznam)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (1 072)

nunka 

všechny recenze uživatele

Na 50% namixované dramatické momenty, ktoré vyvažuje 50% komediálnych prvkov a vtipných díalógov. Absolutne perfektne naservírovaný mix drámy a komédie, ktorá v celku vyznieva súdržne a fungujúco. Nemám rada príliš vydieračné príbehy, avšak tento slzobôlny námet mal iný filmový rozmer - priateľský, vzťahový, interpersonálny. Som spokojná s celkovým nápadom, hercami, s tempom filmu, rozmerom, až na finále. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Když život píše silné příběhy, dívá se na ně samo. Seth Rogen udělal moc dobře, že kamaráda přemluvil k napsání scénáře a stejně dobře udělal, když si střihl svou dosud nejlepší roli. Jako neotesance jsme ho sice předtím i potom viděli nesčetněkrát, ale právě v melancholické komedii, ze které lidskost svítí společně s nekompromisními hláškami, se ideálně našel. A protože jen málokdo je lepším průvodcem po real-life komediích než Joseph Gordon-Levitt, nezbývá než se spokojeně usmát, utřít nějakou tu schovanou slzu a říct si jediné. Life. Is. Good. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No co si budem povidat, 50/50 v podstate zadnej uzasnej film neni a hodnoceni 84% je docela prehnany. Jenze Levine risknul skombinovat dva docela odlisny zanry a vyslo mu to. Mame tu Rogena, kterej hraje svyho typickyho hulice, hlaskare a magora. A zacatek filmu vypada jako kazda druha sprosta komedie, kde tenhle magor chce pomahat svymu slusnackymu kamaradovi balit zensky. Jenze pak prichazi naprostej obrat a mame tu dojemny drama o boji s rakovinou. Sice se desne hraje na city, Huston v roli lehce hystericky matky je az otravna a po 20 minutach mi byl jasnej konec, jenze v momente, kdy uz by to zaclo bejt nesnesitelny, vzdy nastoupi hlaskujici Rogen a atmosferu lehce uvolni. Nicmene v hlavni roli je Levitt, takze za chvily uz se zase resi ta rakovina, coz on ale nastesti utahne, solidne hraje a zaroven to je sympatak. Normalne bych napsal, ze se neumel reziser rozhodnout, co chce tocit a mozna, ze i v tomhle pripade nevedel, jenze vysledek je fajn mix mezi sprostou komedii a citlivym dramatem, ktery me bavilo od zacatku do konce. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Vtíravé, neobjevné, tak trochu šablonovité, jdoucí předem vyznačenou cestou, ale i tak zatraceně fajn. Co jsou tři týdny bez sexu a několik měsíců bez orálu oproti tomu, když sedmadvacetiletému Adamovi, který poctivě recykluje, lékař oznámí, že má nádor? Drtivá většina tvůrců by z toho udělala kapesníkovou show pro přestárlé divačky, lidé kolem režiséra Jonathana Levina nevydírají, nenabízí uplakané scény (jasně, pár jich být musí) a když už trochu zabrnkají na divákovy emoce, vyplní další minuty nezastavitelně hláškujícím Sethem Rogenem, u kterého jsem ocenil hlavně fakt, že se na scéně vždy objevuje nenásilně a tak nějak se to vždycky hodí. Přesná je i roztomilá Anna Kendrick, která na sebe i vedlejší rolí strhne pořádnou pozornost, legendární Philip Baker Hall nebo nestárnoucí a stále skvělá Anjelica Houston. Snímku ale dominují psí oči Josepha Gordona-Levitta, který film od filmu roste. 50/50 je holt obyčejný film s jasným vzorcem, pronášející malá životní moudra. Ale to vůbec nevadí, zvlášť, když zase po delší době vidíme postavy, které dýchají stejný vzduch jako my. Navíc za scénářem stojí Rogenův kamarád Will Reiser, který sám s rakovinou bojoval. Měl jsem chuť si to dát znovu (nebo si aspoň sednout na Adamovo kanape a sledovat, jak to s nimi bude dál) a věřte, že to se mi moc často nestává. 50/50 je prostě přesně tím filmem, kvůli kterému milerádi obětujeme průměrně dvě hodinky svého času tomu zázračnému celuloidovému pásu!! Těsně pod vrcholem, uvidíme, co se bude dít napodruhé.. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

.." Using your fucking balls trimmer, instead of going to a barber."-"Yeah. I never washed them, ever. And it's not my balls, it's my asshole...... I'm joking."-"You're not joking."-"No,not at all." Drama o rakovině, ve kterém překvapivě nejde o žádné citové vydírání a ždímačku slz. Dojemné, reálné, na nic si nehrající.. a i když jsem si poslechla pár skvělých hlášek (No one wants to fuck me. I look like Voldemort.), tak bych nejspíš vystřihla celého Setha Rogena, který mi celou dobu lezl spíše na nervy a děj se navíc až příliš soustředil na jeho kamarádský vztah s Adamem. Kdyby se příběh více točil kolem vypořádávání se s nemocí, bavilo by mě to nejspíš mnohem víc. Takhle se našly chvilky, které mě nudily a po shlédnutí mám strašně rozporuplné pocity. Nejde o nic, z čeho bych byla nadšená a chtěla to vidět ještě jednou. Možná jsem se jen moc těšila, proto to zklamání. Každopádně jde o nadprůměrnou podívanou s výborným psím kukučem Levitta, ale bohužel, nějak se mi to nedostalo pod kůži..PS:A žánrové označení "komedie" je myslím docela mimo. EDIT-2.SHLÉDNUTÍ- Dala jsem tomu druhou šanci a přenesla se přes počáteční cynismus a ejhle, ono to nakonec má vážně něco do sebe!A měním názor na Setha Rogena,do filmu se hodil:) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (19)

  • V Adamově (Joseph Gordon-Levitt) seznamu věcí, které ve svém životě nestihl udělat, najdeme i zmínku, že nikdy nebyl v Kanadě. Scéna se seznamem však paradoxně právě v Kanadě vznikla (stejně jako většina ostatních). (ČSFD)
  • Scéna oholení hlavy je dílem improvizace a původně nebyla ve scénáři. (akisha)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Seth Rogen svolává B-Team

Seth Rogen svolává B-Team

28.12.2011

Má za sebou rušný a opravdu pestrý rok. Byl komiksový v Green Hornetovi, digitálně animovaný v Paulovi a Kung Fu Pandě 2 a nakonec dojemný v 50/50. A jede dál. U studia Walt Disney Pictures zahájil… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama