Reklama

Reklama

Reigo - Monstrum z hlubin

  • Japonsko Šinkaidžú reigó (více)

Obsahy(1)

Za 2. světové války se chlouba japonského námořnictva, bitevní loď Yamato, spolu s ostatními loděmi kombinované flotily, plaví Jižním mořem poblíž Trukových ostrovů. Podporučík Kaido je jedním z důstojníků sloužících na Yamatu v přední linii námořních bitev, zatímco jeho milovaná Chie očekává jeho návrat v jejich rodném městě. Byli to milenci, ale Kaido kvůli nejisté budoucnosti nikdy svou lásku Chie nevyznal a místo toho nastoupil službu svojí vlasti. Přesto neustále nosí její fotku v náprsní kapse košile. Jednoho dne kombinovaná flotila spatří něco, co je zprvu pokládáno za nepřátelskou ponorku a je zahájena palba. Útok je úspěšný, nicméně to co se potopí do hlubin není zdaleka ponorka, nýbrž obrovské mořské monstrum, které později přivodí katastrofu celé flotile... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

HonzaMag odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá šílenost! Za speciální efekty by se nestyděly ani děti v mateřské školce, dialogy by zvládly také levou zadní. Nepřepsal se někdo v datumu výroby tohoto skvostu? Nemělo tam být spíše uvedeno 1908? Pak bych možná mnohé pochopil. Nebo jsem jen nestrávil pokus o velmi "umělecky" pojatý snímek? Možná kdybych si od svého 2,5 letého syna vypůjčil jeho oblíbený parník, kachničku a delfínka, tak ve vaně mobilem (abych se přiblížil otřesné kvalitě záznamu) natočím poutavější dobrodružství. Odpad je v tomto případě velmi milosrdné hodnocení. Ani nevím co mne přimělo vydržet celých a alespoň 100x proklínaných 81 minut .... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak celkem síla. Nevím co říct dřív. Reigo je jaksi taková menší parodie na monster filmy, ale ne že by jí to šlo, tenhle film mohl být buďto špatně zábavný film, nebo prostě zábavný film. Ale ne. Ten film je těžce nudný a nezábavný. Pár scén je sice dokonalých, jako třeba přeskok přes loďˇ. Ale to prostě nestačí scény bez Reiga jsou těžkopádné s těma nejstupidnějšíma dialogama na světě. A nevím jestli herci hrály "jakože ze srandy" ale ty jejich eskapády byly příšerné. A to i přes to že se tu najde pár(2) známých tváří.Zrovna nedávno jsem viděl podobný Japonský horor. Jmenoval se Psycho shark ten byl sice o něco horší ale kdybych měl vybrat dva nejsměšnější Jap. horory tak tyhle jsou na prvním místě. Navíc v žádném jiném filmu jsem neviděl více nesympatického hlavního hrdinu(navíc jsem myslel že to byla ženská). Efekty jsou špatné, čekal jsem že to je pár odkazů na Godzillu ale asi ne prostě levnost nad levností. Kdyby do filmu daly aspoň nějaký masakr ale to ne. No prostě velké zklamání a blbost navrch. ()

Reklama

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

No, mohu si za to sám. Zdejší jekot a steny umírajících z těch co film dokoukali mne měl varovat... :-) Když já mám tak rád to bojiště v Pacifiku. Přiznám bez mučení, že kdyby to bylo o další Žlababě, kterak rozdupala nějaké to další velkoměsto, asi bych do toho vůbec nešel. Tady se ale s obludou utká japonské námořnictvo za druhé světové. Torpédoborce, ponorky a za tím vším hrdě se dmoucí bitevní loď Yamato.... že to bude tak strašné jsem opravdu nečekal. Je neuvěřitelné a to doslova, že se film točil v roce 2008 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Trikově bych jej řadil opravdu někam hluboko do padesátých let. Žlababa byla jedním slovem příšerná (nechápej děsivá) i kostnatá ryba jež ji provázela. Animace lodí, to je kapitola sama pro sebe. Při průletech kolem nástaveb Yamata nestíhal tvůrcům procesor jejich pécéčka a tak se vše neskutečně cuká. O to více je vidět pixelovatost modelu... Prostě strašné. Nad ostatním se snad ani nemá cenu pozastavovat. Admirál přenechá velení lodi studentíkovi, vylovený americký dělostřelec z potopené americké lodi je hrán Japoncem, střelba na rybu a Reigo byla více než srandovní... Z bojů asi nevíce zaujme závěrečná scéna, kdy smrtelně zraněný Reigo (jejda, teď jsem vyzradil konec !!) leží uprostřed kruhu z lodí a každá do něj pálí o sto šest... za normálních okolností by se flotila potopila navzájem sama. Jestli tohle Japíci zkoušeli u Midway a dále, není divu, že jim Amíci začali kopat zadky... :-))) Do toho japonské divadlo Nó (či co to bylo) a závěrečná dojemná píseň zamilované školačky u chrámu... Japonci jsou prostě divní. A ty jejich záliby v obludách a dracích nechápu. Jak ostře s touto filmařskou hrůzou kontrastuje před nedávnem mnou viděný film (také japonský) o Isoroku Jamamotovi... Chtěl bych dát alespoň blesk, - alespoň za snahu, ale nemohu. Fakt ne. - ODPAD ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

2. světová válka a japonská bitevní loď Yamato stojí před nepřítelem, který přesahuje veškerou představivost. Obrovské monstrum překvapující hlavně svojí hbitostí. Ne, tohle není Godzilla, tohle je Reigo. Na dobu vzniku překvapuje, jak se s tím tvůrci nepárali. Technické triky, použití modelů a loutek, neobvyklé osvětlení. Zkrátka efekty, jako by to bylo natočeno někdy v sedmdesátých letech. Budiž chvála klasice, ale tady? Vyprávěcí styl je místy trhaný, což kazí plynulosti vyprávění. Herecké výkony typicky japonské, tudíž pro nás jaksi podivné. Podobnost se snímky z Godzillou je nevylučitelný fakt a s tím nic nikdo nenadělá. Inu, nápad to není špatný, ale v takovémto retro stylu to dnes už nikoho neosloví. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je jeden velký omyl, který musel vzniknout pod vlivem alkoholického opojení. Ti z vás, kteří se odváží na tento monster paskvil podívat, by to rozhodně rovněž neměli dělat střízliví. Mohlo by se vám totiž stát, že u toho dvakrát usnete jako já. Raději se tomuto utrpení vyhněte obrovským obloukem. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl v USA oficiálně vydán až roku 2019 a šel rovnou na domácí nosiče – distributor se však rozhodl paratizovat na velkofilmu Godzilla II Král monster (2019), který šel v té době do kin a rozhodl se toto japonské béčko uvést pod názvem Raiga: God Of The Monsters. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama