Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 5 (1976) (série)


Jirka Paličák (S05E23)

(epizoda)

Obsahy(1)

Bakalářská povídka o chlapci, který jde za svým snem i přes odpor otce... V povídce z cyklu Bakaláři dává otec školení synovi o přednostech budoucí práce v jeho kuchyni, syn však jeho názor odmítá. Tajně jede 90 km na kole na přijímací zkoušky na průmyslovku. I když přijíždí pozdě celý zpocený a špinavý, profesor mu nakonec umožní napsat přijímací test. Rodina má o ztraceného syna strach. Večer ho přiváží profesor autem s tím, že je jejich syn 8. nejúspěšnější a je přijat na jejich průmyslovou školu. (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rodiče vs. děti. To je klasické a věčné téma, o kterém bylo napsanáno a natočeno mnoho. Každý má svou hlavu a ví všechno nejlíp. Rodiče to tradičně myslí dobře a chtějí pro své potomstvo samozřejmě jen to nejlepší a děti se staví na zadní a mají na věc vlastní názor. Taky znám jednu takovou dubovou palici. Ta šla jednoho krásného dne z Loun do Prahy pěšky. Tady žila za necelých deset kaček na den, živila se rohlíkama a pila vodu z kohoutku. Bohužel se ten člověk z toho vůbec nepoučil, což je mi opravdu líto, protože je to můj dobrý kamarád. ()

štísko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z dnešního hlediska poněkud naivně natočená povídka. Ale obsahově byla pro mne před třiceti lety tak silná, že jsem neodolal a nedávno se na ní s chutí podíval opět. Tenkrát jsem se v tom paličákovi viděl a dnes ho mám stejně starýho doma. Pořád mi to má co říct. ()

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Srdečně zdravím, uctivý služebník. "Citlivý příběh z ostravského studia ČST, vyprávějící typickou příhodu autoritativního otce, naléhajícího na syna aby šel v jeho šlépějích, starostlivé maminky, zastávající se synova vlastního rozhodnutí, laskavého dědečka, tajně podporujícího svého vnuka a chápajícího profesora, domlouvajícího rodičům, aby syna nenutili do něčeho, co nechce. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jiří Krejčík natočil jen tři Bakalářské příběhy a toto je jeden z nich. Tentokrát z produkce ostravské televize. Rodiče by možná měli poslouchat více děti, když rozhodují o své volbě povolání a mají to štěstí, že dokonce ví, co chtějí dělat, což já tedy oceňuji, protože mě to nepotkalo. A dokonce to vypadá, že má na svou volbu i jistý talent. Je fajn, že si jde za svým, což lze jen ocenit. A zase se jednou ukázalo, že když se rodiče o dítě bojí, jsou schopni hodně odpustit a hodně ustoupit....což rozhodně není návod pro vás děti... ()

Reklama

Reklama