Reklama

Reklama

Porazily jsme Hitlera aji Stalina

(TV film)
všechny plakáty
Česko, 2007, 25 min

Režie:

Marek Sklář

Obsahy(1)

Hlučínsko je region, ve kterém se střetávaly dějiny i národy. Půlhodinový televizní dokument, který jsme natočili na konci roku 2007, se věnuje osudům tří žen. Frida, Františka i Anna z Dolního Benešova zažily prakticky celé 20. století. Několikrát zachránily život svým mužům či příbuzným. Musely překonat řadu těžkých životních situací a svedly neuvěřitelný zápas s nepřízní osudu i s lidmi, kteří pro ně představovali zlo. Svým způsobem jsou pak tyto nevzdávající se ženy vítězkami nad všemi Staliny a Hitlery. "Jsem ganc obyčejna baba," říká jedna z nich, na konci jejího vyprávění už jí to nebudete věřit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Kolik že to těm babkám bylo? K neuvěření. No každopádně v hlavě to měli ještě hodně spořádané a to i co se týče polistopadových názorů na politické dění, komunistů atd.. ()

axiom 

všechny recenze uživatele

No je to zajímavé, jak se na takovém kousku země ty osudy mlely. A úplně nejsilnější je vyprávění jedné hrdinky o tom, jak jely s maminkou s truhlou na tragači asi 10 km pohřbívat bratra, který zahynul na konci války v nějakém ústavu a měl být pohřben v hromadném hrobu v pytli. ()

Reklama

Reklama