Reklama

Reklama

Lidská stonožka

  • Nizozemsko The Human Centipede (First Sequence) (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dvě Američanky se vydají na cestu po Evropě. Kdesi v Německu se jim v noci porouchá auto. Při hledání pomoci narazí na opuštěnou vilu, kde se rozhodnou přenocovat. Druhý den se probouzí a s hrůzou zjišťují, že jsou uvězněny v provizorní podzemní nemocnici. Za vším stojí zestárlý německý chirurg, který se dříve specializoval na operace oddělování siamských dvojčat. Jeho zvrácená fantazie tkví v tom, že obě dívky hodlá spolu s dalšími uvězněnými spojit v jednu velkou lidskou stonožku... (Fallen_One)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (702)

virus10 

všechny recenze uživatele

Nechutný, zvrácený, nelidský. Přesto musím dát vysoký hodnocení. Vůbec jsem se totiž nenudil a i těm nesympatickým policajtům ( jak Schimanski :D ) jsem přál, aby toho hnusáka oddělali. Naštěstí je ta nechutnost ve filmu spíš pocitová, protože tam nejsou nějaký přehnaný detailní záběry. Což se prý o dvojce říct nedá, tak nevím jestli se na ní taky dokážu podívat. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nápad stojí za deravú bačkoru, pretože aj rýchlokurz rýchlej pomoci pri robení vodičského preukazu dáva človeku lepšie znalosti z medicíny, ako sú tie, podľa ktorých sa riadil svetovo uznávaný chirurg v tomto filme. Takýto brak hodiť len diváckemu psovi, ktorý sa vyžíva v brutalite a násilnostiach, a tých je teda vo filme požehnane. Som rád, že divácka verejnosť ešte nie je natoľko zdeformovaná, aby začala uznávať aj takýto druh filmov. Naozaj sa mi dvýhal žalúdok a to znesiem veľa! Pár zimomriavok mi ale v záverečných minútach predsa len prebehlo po tele, pár scén totiž konečne vykazovalo známky a prvky horrorovej atmosféry. Herecky chladný Dieter Laser tiež odviedol dobrú prácu, zvyšok však patrí do septiku. 20%. ()

Reklama

Okara 

všechny recenze uživatele

Od "Are you alone" po "mHfHmmmm" ...tak to jsem nečekal...jak tohle může někoho napadnout? Snad nezhodnotitelný film...neuvěřitelná zvrácenost pro maniaky, po prvním zhlédnutí bych s plnou chutí dal odpad...nakonec jsem však "film" viděl čtyřikrát a i přes absolutní nelogičnosti které ve filmu jsou, jeho originalita a Dieter Laser (Dr. Heiter je pro mě nejlépe zahraná role všech dob) hodnocení posouvají pěkně vysoko...65% ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Totálně prázdný film, který sází jen na jednu jedinou věc, vytvoření lidské mašinky, která začíná přední hubou a končí prdelí (složená ze tří lidí). Celkem "perverzní" nápad říkáte si, ale u tohoto perverzního nápadu vlastně jen zůstává. Six se to snažil pojmout psychologicky, ale vůbec se mu to nepodařilo, takže vidíte jen 90 minut (360 minut ve vaší hlavě) dlouhou nudu, ve které dojde na dva řezy do prdele (již zmíněná operace) a to je vše. Horor jak vyšitej, amatérský shit. 40% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Docela pěkná chuťovka, na které bych zkritizoval především to, že nebylo skoro nic vidět, což je škoda. Člověk tady musí zapojit představivost, aby si alespoň trošku dokázal představit propracovanost trávicího traktu celé stonožky. Rovněž považuji za nešťastné, že zde nebyl ukázán jiným způsobem než na fotografii slavný trojpes. Jinak je vše samozřejmě totální nelogická kravina. Nápad zde byl vška naprosto úžasný a jedinečný. Bohužel té vyžadované zvrácenosti zde bylo velmi málo. Vše je snímáno tak, že toho není příliš vidět. Film považuji za docela odfláknutý. Herecké výkony se zde těžko hodnotí. Dieter Laser je však neuvěřitelný sympaťák, kterému člověk prostě musí fandit. Herečky toho moc nepředvedou. Chvíli se svezou autem, podstoupí jedno pohoštění a poté už mají pouze hlavu poblíž zadku předklečícího člověka. Každopádně něco takového vymyslet to asi chtělo pořádně bujnou fantazii. Rozhodně nevynechám další díl. 2* ()

Galerie (11)

Zajímavosti (27)

  • Obrazy siamských dvojčat v domě dr. Heitera (Dieter Laser) maloval režisér Tom Six. (aknamor)
  • V úvodnej scéne mal Dr. Heiter (Dieter Laser) na sebe slnečné okuliare. Tieto okuliare patrili režisérovi filmu Tomovi Sixovi. (ShortyIC)
  • Inšpiráciou pre postavu chirurga Heitera (Dieter Laser) bol známy nacistický zločinec, doktor Josef Mengele, ktorý počas vojny v koncetračnom tábore Osvienčim uskutočnil desiatky sadistických lekárskych experimentov na väzňoch. Jeden z jeho experimentov mimo iné zahrňoval aj pokus spojiť šitím dohromady dvoch ľudí a vytvoriť tak siamské dvojčatá. (Jello Biafra)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama