Reklama

Reklama

Čtyřiadvacet hodin po boku mladého dealera kokainu v Londýně. Náhlý návrat domů jeho nejlepšího přítele uvede do pohybu sled událostí a Shiftyho život se rychle vymkne kontrole.
Film sleduje čtyřiadvacet hodin mladého dealera kokainu v Londýně. Náhlý návrat domů jeho nejlepšího přítele uvede do pohybu sled událostí a Shiftyho život se rychle vymkne kontrole. Na každém kroku ho sleduje zákazník, jenž se zoufale snaží s ním udělat obchod za každou cenu. Jeho rodině došla trpělivost a hodlá s ním skoncovat jednou pro vždy. Shiftymu nezbývá nic jiného, než se obrátit na svého rivala a konkurenčního dealera, přičemž mu hrozí, že se mu celý život rozsype jako domeček z karet. Stejně jako jeho dlouholetý kamarád Chris se musí postavit své temné minulosti a čelit násilné budoucnosti, jejímž směrem se řítí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Svět drogových dealerů podle Creevyho má svá pravidla i svou morálku. 1) 32letý režisér Eran Creevy natočil film podle vlastního scénáře na základě vlastních zážitků a dodal mu syrovou jenom lehce stylizovanou atmosféru. 2) Přitažlivý 26letý hip hopák Riz MC - Riz Ahmed v titulní roli Shiftyho působí velice přesvědčivě. Ani 30letý Daniel Mays (nejlepší přítel Chris) se nedal zahanbit. 3) Když to ale vezmu kolem a kolem, tak nejzajímavější na filmu je skutečnost, že stál pouhých 100 000 liber. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Hudba je určitě to, co tento "levný" snímek pozdvihlo. Rovněž závěr, i když možná předem očekávaný, je tím lepším ve filmu. Příběh je vyprávěn tak nějak syrově a docela překvapivě je ten, koho by člověk měl brát na tu kladnější stranu hrdinů snímku, muslimský drogový dealer. Netvrdím, že to takhle nechodí, ale od západní produkce bych čekal, větší útok směrem na tyto osoby. I když snímek spíš pojednává o tom, kam se dostanou ty magoři co to svinstvo berou. ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Nezávislý thriller Shifty rozehrává poněkud ožehavé téma v možná až tísnivém a uspěchaném rámcovém okruhu jednoho dne. Nesnaží si však hrát na prvotřídní podívanou a spíše těží ze svých nezávislých základů. A to ať již po stránce formální, tak po stránce dějové. Hlavní hrdinové navíc celkem zdatně propojují zdánlivě nesovisející scény v jeden možná příliš laxně podaný, avšak zajímavý celek. I přes běžnost tématu debutující režisér a scénárista Eran Creevy dokáže diváka zaujmout a minimálně finálový zvrat je i přes svoji jednoduchost působivý. Pochvalu si také zaslouží hudební stránka filmu. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Další z dlouhé řady britských filmů o zdánlivě každodenním životě drobných kriminálníků a feťáků na předměstích britských velkoměst. Vyprávění v zásadě jen skáče přes jednotlivé výstřední figurky a jako již mnohokrát směřuje hrdinu do velkého průšvihu, z něhož se musí vysekat především důvtipem a přechytračením protivníků. "Shifty" je jen typický příspěvek žánru, který stejně jako severské tragikomedie či čínské sociální filmy žije především z permanentní poptávky filmových festivalů. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama