Reklama

Reklama

Vanishing on 7th Street

  • Slovensko Zmiznutie na 7. ulici (festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Nacházíme se na počátku konce lidské rasy. Celá Země byla zahalena do tajemného zatmění, které způsobilo zmizení většiny populace. Hrstka přeživších nyní bloudí po opuštěných ulicích měst a strach z jejich budoucnosti se stále stupňuje. (PetriK12)

Videa (3)

Trailer

Recenze (108)

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Tenhle film dělal v podstatě skoro všechno dobře. Skoro.. Hudba, atmosféra, kamera, to všechno je na vysoké úrovni. Herci to taky nijak nekazí, jenže... Jenže divák u toho tak nějak nic necítí. Celý film jsem se dobře bavil, byl jsem zvědavý, jak to dopadne, ale že bych byl extra napnutý, to se říct nedá. Příliš nepomohlo ani to, že se postavy chovají občas nelogicky nebo ten černošskej spratek, co byl na ránu už od začátku. To je snad v nějaký scénáristický příručce, či co. Když nevíte, jak vyřešit složitou situaci v ději, připište otravnýho černýho spratka, co se chová jako debil. Originální to taky moc není, kdo viděl filmy jako Oni nebo Darkness Falls, ví, co může čekat. Jinak, nevýhoda filmů, které se odehrávají ve tmě je, že je tam vidět úplný hovno. Ani tenhle snímek, není vyjímkou. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Brad Anderson je možno dobrý v budovaní psychohororov keď má v ruke slušný scenár, tu však poriadne narazil. Jeho vizuálne podanie nie je tiež nijak očarujúce aby zaujalo, keď už scenár nie je bohvieaký a herecká elita mu v tom tentoraz tiež nepomohla na čele s talizmanom nepodarených filmov Haydenom Christensenom. A tak film o miznúcich ľuďoch v tme a skupinke snažiacej sa prežiť v miestnom bare je na vcelku slušný námet variujúci Carpenterovu či Darabontovu Hmlu, poriadnym sklamaním vedľa ktorého i End of Days vyznieva ako podarený film. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Beckovy krizenec I Am Legend a Pitch Black? Akonahle sa zotmie, tak ludia urobia puf a rozplynu sa? Tak tejto infantilnej premise som po cely film nedokazal prist na chut. Nepomohol mi ani reziser, ktory sa zmohol len na par celkom predvidatelnych lakaciek. Ani scenarista, ktory napisal skupinku totalne nesympatickych, afektovanych a nelogicky sa spravajucich postav. A ani herci ktori to tak nejak odohrali na pol plynu a velmi sa nesnazili. Takze ta jedina hviezdicka je za solidnu vypravu opusteneho mesta, ktora ako jedina v tych par zaberoch, ktore si mohli tvorcovia dovolit, vyzera posobivo. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vanishing on 7th Street mě vyloženě naštvalo. Velmi dobrý a hlavně originální nápad, z jednotlivých obrázků čiší krásně temná hutná atmosféra, ale scénář ničí, co se dá. Logické chování postav od hororů nutně nevyžaduju, ale co je moc, to je moc... Děj se takřka neposunuje - a když ano, tak příšerně násilně, všechno to prostě šustí papírem. V závěru jsem pak měl pocit, že se tvůrci horor fanouškům vysmívají přímo do ksichtu. Brad Anderson by si měl zkrátka vybírat lepší scénáře, protože s takovouhle Session 9 rozhodně nezopakuje. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento film som si zamiloval. Jasné, je to Bčko. No a čo? Pokiaľ baví a má čo ponúknuť, prečo nie. Snímok pohltí diváka už na začiatku, kedy sa všetci ľudia začínajú vyparovať. Na probléme je svetlo. Respektíve naopak. Na vine je tma. Akonáhle nemáte žiadnu baterku, nájdu si vás záhadné tiene a zmiznete ktovie kam. To je v skutku fascinujúci nápad. V hlavne úlohe "Anakin" Hayden Christensen, ktorý opäť podáva solídny herecký výkon. Počas snímky sme síce veľmi dlho zaseknutí na jednom mieste, ale ja také snímky zbožňujem. Počas filmu pociťujeme strach a kladieme si milión otázok, že čo za tým všetkým stojí. Rozhodne ide je jeden z najlepších mysterióznych hororov svojej doby. Videl som ho už asi 6x. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Když Paul sní, chodí po dlouhé chodbě v suterénu, když poté otevře dveře, vidí jen zeď z cihel. Když začne do zdi bušit, je jasně poznat, že se jedná o lepenkovou zeď, protože cihlová zeď by se nikdy tak netřásla. (Kroup4)

Reklama

Reklama