Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Don Gallico (Vincent Price) je iluzionista a má vlastní show pod názvem „Veliký Gallico“. Když se jednoho dne chystá ve vrcholovém čísle velkou cirkulárkou přeříznout svou asistentku Karen Lee (Mary Murphy), spustí mu vedení divadla oponu a je po show. Jeho promotér Ross Ormond (Donald Randolph) má podle smlouvy, kterou si Gallico pořádně nepřečetl, práva na všechny jeho triky a nechal mu vystoupení zastavit. Za tím vším je jednak Gallicova bývalá žena Claire (Eva Gabor), ale hlavně konkurent Velký Rinaldi (John Emery) který chce převzít jeho triky a nápady. Mladý detektiv Alan Bruce (Patrick O'Neal) ověřuje smlouvu a závěr je jasný – opravdu vše, co Gallico vymyslel, patří Ormondovi. Když je Rinaldi sám obětí triku s pilou a je mu uříznuta hlava, je jasné, na koho padne podezření. Pro usvědčení viníka využije detektiv tehdy novátorskou metodu, otisky prstů. (Peabody)

(více)

Recenze (7)

mikulem 

všechny recenze uživatele

Bohužel, scénárista se tentokrát moc nenadřel. Kdo viděl Brahmův HANGOVER SQUARE a THE LODGER, okamžitě pozná vykradené scény. Ani Brahma natáčení nejspíš moc nebavilo, protože atmosféra je někde v nedohlednu. Zjevně práce na zakázku. Jen několik málo scén a kouzelnická zařízení stojí za vidění, jinak raději koukněte na dva výše zmíněné filmy, neb toto je jejich slabý odvar. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Když se kouzelník Gallico rozhodne předvést svůj nejnovější trik s cirkulárkou, je představení přerušeno. Následně se dostane do křížku s ředitelem Rossem Ormondem, jenž mu vzal zcela vše, včetně ženy, a udělal si z něj poskoka.  Ormond tvrdě zaplatí za všechna příkoří učiněná Gallicovi a ten se vydává na dráhu zločince. Věrohodné masky mu dovolují zbavovat se nepřátel a zaujímat jejich místo. Dalším jeho velkolepým trikem je....krematorium. Příběh se odehrává v době koňských drožek, petrolejových lamp a zcela nové kriminalistické metody - daktyloskopie. A taky zde vystupuje jakýsi klon slečny Marplové nebo spíše Ariadny Oliverové. Příběh má stopáž akorát, je svižný, napínavý a s občasným gagem, jakým je třeba záměna tašek. Zdejší krásné ženy brzy pochopí, že i když budou křičet o pomoc obě naráz, nebude to nic platné. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

S jediným zdejším komentářem nelze souhlasit (a srovnání s The Lodger je dost mimo, když už bych chtěl srovnávat, vytáhnu spíš House of Wax z roku 1953). Film je totiž velice dobrý, krátký, dějově sevřený a s tradičně úchvatným Vincentem Pricem, který svou tichou melodií hlasu a civilním projevem na sebe strhává maximum pozornosti. Taky tu jsou dvě poměrně brutální vraždičky (škoda, že nevyšla třetí, byla taky velmi nápaditá), škoda, že nejsou tolik v záběru, jak by si zasloužily, ale stojí za to. Zkrátka mstící se Vincent Price nudný určitě není, protože atmosféra tiché hrozby je všudypřítomná a pěkně vlezlá, a postupné propadání se šílenství Dona Gallica od normálního jevištního kouzelníka k vraždícímu maniakovi s cirkulárkou a plameny za vidění určitě stojí. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Je to mírně triviální a jede to přesně po té trase, jakou od začátku zcela odhadnete, nicméně je to příjemně hravé a Vincent Price v hlavní roli nikdy neomrzí. Příjemně strávených 70 minut. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Vincent Price v jeho najklasickejšej role neuznaného pomäteného génia, ktorý sa mstí ľuďom, ktorí ho potupili (alebo inak prvá z nespočetných vykrádačiek Wax Museum). The Mad Magician je ničím výnimočný ale príjemný dobový horor, ktorý nemá veľmi čím prekvapiť, ale poskytuje dostatočný priestor pre Vincenta Pricea, aby kolísal medzi melanchóliou a mániou. Určite je to štýlovejšie a záživnejšie ako kúsky, ktoré tvoril na britských ostrovoch medzi rokmi 1965 a 1974. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (1)

  • Film byl vydán i ve 3D verzi, a to s brýlemi. (Peabody)

Reklama

Reklama